Kašmirneule

Ylellisen pehmeä kašmirneule ei kutita. Kašmirlampaan alusvillasta tehty materiaali ei ole pöyheää eikä siitä irtoa karvoja kuten angorasta.

Kašmirneuleen puhdistamiseen riittää useimmiten pelkkä tuuletus. Villa sisältää luontaista rasvaa, jonka takia se hylkii likaa. Pyyhi tahrat pois ennen kuin ne ehtivät imeytyä kuituihin. Kašmir on arka materiaali, joten siitä valmistettuja neuleita tulee käsitellä hellemmin kuin karheasta perusvillasta tehtyjä. Pese kašmirneule haalealla vedellä, puristele melko kuivaksi ja kuivata loppuun vaakatasossa. Neuleen voi pestä myös pesukoneessa, kunhan käyttää villaohjelmaa ja pesupussia.

Kašmirneule ei rypisty. Sen voi pakata todella pieneen tilaan, mikä tekee siitä täydellisen matkavaatteen. Kašmirneule on kevyt ja lämmin, mutta ei hiosta sisälläkään. Kevyt ja lämmin pusero on unelmien matkavaate.

Olivian valinta on Jil Sanderin kašmirneule. Suunnittelija Jil Sanderin nimeä kantava muotitalo perustettiin Hampuriin 1968. Yhtiö on tunnettu minimalistisista vaatteista ja laadukkaista materiaaleista. Italiassa valmistettu ylellisen ohut kašmirneule on niin ohut, että se mahtuu jakun alle. Voit pukea sen alle kauluspaidan, mutta erityisen hyvältä se näyttää valkoisen T-paidan kanssa tai yksinään. Vaalea kitti on ajaton perusväri, joka on helppo yhdistää moneen asuun. Hinta 530 euroa.

Teksti: Anna Komonen, Kuva: Kimmo Lehtonen / Kuvasatama

Toimitus suosittelee