Unohda perinteiset lemmenloitsut! 5 modernia juhannustaikaa keskikesän juhlaan

Juhannustaiat ovat lemmenkipeiden salainen ase. Vanhanajan juhannustaiat saattavat kuitenkin olla vaikeita toteuttaa, joten muokkasimme niistä nykyaikaan sopivat versiot.

Juhannus ei tarkoita vain yötöntä yötä ja ystävien kanssa vietettyä laatuaikaa, vaan se on myös juhannustaikojen aikaa.

Yö saattaa olla lyhyt ja valoisa, mutta vanhan kansan mukaan se on otollista aikaa kaikille lemmenkipeille. Esittelemme historian tunnetuimpia juhannustaikoja ja niiden nykymaailmaan soveltuvia versioita.

Alastomana pellolla

Alkuperäinen taika: Kokon katselun jälkeen naimahaluisten tyttöjen kuuluu vieritellä itseään alastomina poikatalojen ruispellossa, niin että yökaste tarttuu ihoon. Sen myötä lempi tarttuu myös miespuolisiin henkilöihin.

Nykyversio: Vierittele itseäsi alastomana sen talon pihassa, jossa mielitiettysi asuu. Ainakin muutaman poliisimiehen voit saada paikalle.

Yöllinen tyynykoe

Alkuperäinen taika: Tyynyn alle kuuluu laittaa joko nelilehtinen apila, yhdeksällä heinällä sidottu kukkaseppele, maariankämmekkä, saunavasta, virsikirja tai kupariraha, jos haluaa kohdata unessaan tulevan siippansa.

Nykyversio: Saunavastan tai virsikirjan päällä nukkumisesta tuskin saa muuta kuin kipeän niskan, joten suosittelemme lähipusikossa kasvavista kukista tehtyä seppelettä.

maariankammekka

Jos olet oikein tarmokkaalla tuulella, niin ei muuta kuin maariankämmekkää etsimään! Se kasvaa kosteilla paikoilla ympäri Suomea. 

Sulhasen kuvajainen

Alkuperäinen taika: Saatat kohdata sulhasesi kasvot, jos kurkistat kaivoon alastomana kello 12 yöllä.

Nykyversio: Tee kesäinen, mielellään tummanpunainen booli laakeaan astiaan ja kurkista sinne alastomana kello 12 yöllä. Odota, kuka seurueen urhoista tulee mukaan kurkkimaan ja saatat nähdä hänen kasvonsa boolimaljassa.

Sulhasen haamu

Alkuperäinen taika: Jos pelkkä unessa kohtaaminen ei riitä, sulhasen haamun voi kohdata kiertämällä saunan kolmesti ja katsomalla sitten luukusta sisään tai kiertämällä lähimmän kaivon.

Nykyversio: Mikäli juhlit juhannusta kaupungissa, lähistöltäsi löytyy aivan varmasti kaivonkansi. Ei muuta kuin kiertämään!

Kietoudu vyöhön

Alkuperäinen taika: Sulhasen haamun saattoi nähdä yöllä myös siten, että istui koskessa vesikivellä vain oljenkorsi vyönä.

Nykyversio: Riisu itsesi alastomaksi, tee vyö esimerkiksi pitkästä heinästä ja mene istumaan vilkkaalla paikalla sijaitsevalle suurelle kivelle. Aivan varmasti joku saapuu paikalle.

Alkuperäisten taikojen lähde: Kustaa Vilkuna: Vuotuinen Ajantieto (1950). 

Lue myös:

Mitä ihmettä? Rakkaus onkin puhdasta matematiikkaa!

Faktaa vai fiktiota? Tiesitkö nämä asiat rakkaudesta?

Tiesitkö nämä 10 hauskaa faktaa suutelemisesta?

Teksti
Kuvat Fotolia

Toimitus suosittelee