Selviytyjät-finalisti Janni Hussi taisteli viidakossa moraaliaan vastaan: ”Kisa vaati omalta päältä paljon”

Janni Hussi lähtisi uudestaan Selviytyjät Suomi -kisaan, koska hän solmi matkalla syviä ystävyyssuhteita. – Ihmiset oli parasta, mitä kisasta jäi käteen, Janni sanoo.

Janni Hussi, 26, kilpailee voitosta Selviytyjät Suomi -kisan finaalissa, joka nähdään Nelosella sunnuntaina (13.5.). Idealistan bloggaaja, fitnessmalli ja liikunta-alan ammattilainen muistelee tosi-tv-sarjan kuvauksia ristiriitaisin tuntein.

– Kun ajattelen saarella kokemaani ahdistusta, en tiedä lähtisinkö kisaan uudestaan. Sain kilpailun kautta kuitenkin elämääni älyttömän upeita ihmisiä, joten ehdottomasti lähtisin, Janni pohtii.

Jannin kanssa Selviytyjät-finaalissa kilpailevat hänen liittolaisensa Sampo Kaulanen ja Kimmo Vehviläinen.

– En tuntenut heitä ennen kisaa, mutta yhteiset kokemukset saarella hitsasivat meidät tiiviisti yhteen. Harvemmin tällaisia ystävyyssuhteita syntyy enää aikuisena. Oli mahtavaa, että liittomme kesti ja vei meidät aina finaaliin asti. Uudet ystävät olivat parasta, mitä saarelta jäi käteen, Janni sanoo.

Janni kertoo blogissaan: Miten selviydyin?

Kännykkä kasvoi takaisin käteen

Selviytyjät Suomi oli Janni Hussille ikimuistoinen seikkailu, josta etenkin yhden hetken hän muistaa koko loppuelämänsä.

– Upeita hetkiä oli paljon, mutta yksi ilta jäi erityisesti mieleen. Silloin ei tapahtunut mitään ihmeellistä tai jännittävää. Oli tyyni ilta. Istuimme rannalla syömässä riisiä, ja katsoimme kuinka kauempana salamoi. Se hetki on jäänyt elävästi mieleen. Olimme siinä läsnä sataprosenttisesti ilman mitään häiriötekijöitä, Janni sanoo.

Janni kertoo blogissaan: Oliko Selviytyjät Suomi totta?

Puhelimesta ja tietokoneesta vieroittautuminen tuntui Jannista aluksi vaikealta, mutta pian kännykkää ei osannut edes kaivata.

– Päätin saarella, että jatkan kotona puhelinpaastoa. No, sitä kesti ehkä kaksi viikkoa ennen kuin puhelin kasvoi taas käteen kiinni, Janni naurahtaa.

Neuvoin uusia kilpailijoita

Kilpailu oli ajoittain raakaa kieroilua, mikä aiheutti Jannille kipuilua.

– Pienestä asti on opetettu, että ei saa valehdella. Vaatihan se paljon päältä, että pystyi tekemään vastoin omaa moraalikäsitystään. Itselleni oli alusta asti selvää, että kyse on leikistä ja pelistä. Jos en olisi pelannut, minut olisi pelattu ulos. Se oli pakko pitää takaraivossa koko ajan, Janni sanoo.

Janni kertoo blogissaan: Kovin peliliikkeeni Selviytyjissä

Uudet julkkikset ovat parhaillaan kuvaamassa Selviytyjät Suomi -ohjelman uutta tuotantokautta Filippiineillä. Kilpailijoista fitnessurheilija Eevi Teittinen ja vuoden 2013 Miss Suomi Lotta Näkyvä ovat Jannin tuttuja.

– Kyllä minä heitä hieman neuvoin ennen lähtöä, Janni naurahtaa.

– Vinkkasin heille, että kannattaa liittoutua kahden kilpailijan kanssa mahdollisimman nopeasti eli pelaamaan pitää alkaa heti alussa. Toinen neuvoni oli, että ei kannata valittaa pienistä asioista tai puolestaan tehdä itsestään suurta numeroa, Janni sanoo.

Näin hän itsekin taktikoi tiensä finaaliin, Nähtäväksi jää selviytyvätkö myös Eevi ja Lotta kisan kärkikahinoihin.

– Olin leirissä ahkera ja yleishyödyllinen. Vaikka pelasin ja taktikoin, kyllä saarella oli väkisinkin myös oma itsensä. Ei minun tarvinnut teeskennellä helposti lähestyttävää.

Selviytyjät Suomi -finaali

Finaalissa luvassa jännitystä

Janni palasi vasta lomamamatkalta Espanjasta Suomeen, mutta on jo matkalla muusikko Eeva Louhivuoren kanssa Romaniaan. Kaksikko kiertää Rescueyhdistys Kulkureiden mukana koiratarhoja.

– Kävin tarhoilla ensimmäisen kerran vuosi sitten. Edessä on raskas matka, sillä koirien oltavat ovat paikoin todella järkyttävät. Tuomme Suomeen kymmenen koiraa, jotka ovat saaneet uudet kodit, Janni iloitsee.

Vaikka Janni ei ole itse liimautuneena tv-ruudun ääressä, hän suosittelee katsomaan finaalijakson.

– Sen verran vinkkaan, että finaali on jännittävä ja luvassa on yllätyksiä. Finaalikilpailu on sairaan siisti ja hienosti rakennettu! Kirjoitan blogiini finaalitunnelmista, kun pääsen koneelle Romaniassa, Janni lupaa.

Lue Jannin blogista, miten hän vietti äitienpäivää ennen matkaansa.

Selviytyjät Suomi -finaali tänään (13.5.) Nelosella kello 20.

Lue myös:

15-vuotiaana pois kotoa muuttanut Jannika B: ”Oma äitiys on saanut katsomaan maailmaa aivan uudella tavalla”

Kahden tytön äiti Vappu Pimiä: ”Yhtäkään äitienpäivää en ole selvinnyt itkemättä”

Äitiys mullistaa elämän – lukijat kertovat: ”Rakkaus lapseen on alkukantaista ja voimauttavaa”

Teksti
Kuvat Aller Media ja Nelonen

Toimitus suosittelee