Syö, rukoile ja rakasta – Indonesiassa on paratiisisaaria jokaiseen makuun

17 508 saaresta koostuva Indonesia on turkoosia vettä ja eksoottisia maisemia rakastavan paratiisi. Saaret ovat yksilöllisiä, joten jokainen voi löytää itselleen parhaiten sopivan lomanviettopaikan.

Ubudin pikkukylä on tuttu  Eat, Pray, Love -hittikirjasta ja -elokuvasta. Se sijaitsee keskellä Balin saarta, joka on Indonesian turistikeskus ja luonnollinen lähtöpiste tutustumisretkelle saareen.

Olemme jo kaukana tunnetusta Kutan kaupungista, jossa matkaajien määrä saattaa ajoittain jo käydä voimille. Oli hyvä, että päivämme alkoi joogatunnilla. Siitä saatu energia on tarpeen, kun kiertelemme pienillä, mutkikkailla kaduilla, jotka ovat täynnä viihtyisiä kauppoja ja ravintoloita.

Kaikkialla ympärillä on jännittävää balilaista arkkitehtuuria, ja jokaisen kulman takaa avautuu uusi elämys. Saamme kokea tanssiesityksen, joka huokuu itämaista mystiikkaa, ja vierailla paikallisilla kahviviljelmillä, joilla kasvatetaan maailman kalleinta kahvia Kopi Luwakia.

Saaria joka makuun

Saarihyppely on kätevä ja helppo tapa kokea Indonesia. Lyhyen venematkan päässä idässä ovat Gili-saaret. Kolme saarta Gili Trawangan, Gili Meno ja Gili Air ovat täydellisiä niille, jotka suosivat rantaelämää. Vaikka saaret sijaitsevat kivenheiton päässä toisistaan, ne ovat erilaisia.

Gili Trawangan on eläväisin ja reppumatkaajien suosikki. Hiljaisuutta ja rauhaa kaipaaville sopivammat vaihtoehdot ovat Gili Meno ja Gili Air. Kaikilla saarilla on valkoiset hiekkarannat, kristallinkirkkaat vedet, tuoreita ja herkullisia mereneläviä sekä mukavia paikallisia ihmisiä.

indonesia
Indonesian turkoosi vesi vetää turisteja puoleensa.

Gili-saaret ovat kooltaan pieniä, joten polkupyörä on täydellinen kulkuväline saarilla. Aamiaisen jälkeen lähdemme pienille hiekkateille, ja palmut huojuvat yllämme kevyessä tuulessa. Hymy on herkässä, ja sielu lepää. Illalla nautimme merenantimia rantaravintolassa.

Joka kerta kun aurinko katoaa horisonttiin, on ihana upottaa jalat rantahiekkaan ja nauttia auringonlaskusta. Tämä on todellinen paratiisi.

Vaellus tulivuoren huipulle

Muutaman päivän kuluttua hyppäämme toisen veneen kyytiin, joka risteilee itään Lombokin saarelle. Valkoiset hiekkarannat, rehevä viidakko ja upeat riisipellot – Lombok on täydellinen vaihtoehto suositulle Balille.

Lapin tuntureilla vaeltaneille suomalaisille mahtavan Gunung Rinjanin tulivuoren huipulle kiipeäminen on itsestäänselvä tavoite. Tulivuoren huippu on 3 726 metrin korkeudessa, ja se on Indonesian toiseksi korkein huippu. Kävely ylös vaatii verta, hikeä ja kyyneleitä, mutta kokemus on unohtumaton!

indonesia

Matkamme viimeisinä päivinä suuntaamme etelään, rauhalliseen ja viihtyisään Kuta Lombokin kylään. Täällä luonto kasvaa villinä, kauniina ja kosteana.
Lähdemme kulkemaan sivutietä, joka johtaa autiolle rannalle. Mielen täyttää vapauden tunne. Viimeiset lomapäivät nautitaan Lombokin hiljaisuudesta muutaman surffaajan kanssa, jotka jahtaavat parhaita aaltoja.

Liskobongailua

Komodon kansallispuistossa tapahtuu jännittäviä kohtaamisia villieläinten kanssa niin maalla kuin vedessä. Tämä on sukeltajien suosikkikohde, mutta paikan todellinen vetonaula ovat tarunomaiset liskot. Erityisesti liskot, joiden mukaan kansallispuisto on nimetty.

Komodonvaraani on maailman suurin lisko, eikä sitä tavata kuin täällä. Nämä kiehtovat eläimet voivat kasvaa kolmen metrin mittaisiksi ja 70-kiloisiksi, eikä niitä ole aina kovin helppo löytää saarilta.

Tunnin vaeltelun jälkeen opas vie meidät suuren pensaan luokse, jonka takana näemme jättiläismäisen eläimen makoilemassa. Saamme tilaisuuden tarkkailla saaren jättiläistä muutaman metrin etäisyydeltä.

indonesia
Komodonvaraani on näkemisen arvoinen otus.

Eläimen keho on pakattu lihaksilla ja terävillä kynsillä, jotka saavat sen muistuttamaan muinaisia dinosauruksia. Yllättäen se venyttää pitkän, kiertyneen kielensä esiin ja irvistää meille.

On aika jättää Indonesia. Toivomme jo seuraavaa kertaa, kun voimme nähdä ja kokea lisää tätä upeaa maata. Olemme vierailleet kahdeksalla saarella, ja vielä olisi 17 500 valloittamatta.

Näin pääset perille

Suomesta ei ole suoria lentoja Indonesiaan. Matka Indonesiaan kestää välilaskuista riippuen noin 20–25 tuntia.

Lue myös:

Bali – rantalomailijan unelmakohde!

5 syytä kokea lumoava Barbados

Etsitkö uutta rantalomakohdetta? Ihastu Albanian paratiisirantoihin

Teksti
Kuvat Fotolia ja Se og Hør

Toimitus suosittelee