Hei kolmekymppinen, näin hoidat ihoasi oikein

Ihon rypistyminen alkaa pikkuhiljaa jo reilu parikymppisenä, joten ihonhoito on asia, johon kannattaa panostaa viimeistään kolmekympin puolella. Lue, miten ehkäiset ryppyjä ja juonteita helpoilla keinoilla.

Päivitä ihonhoito

Ihonhoito, etenkin kosteuttaminen omalle ihotyypille sopivilla tuotteilla, pitää ihon paremmassa kunnossa.

Noudata ihonhoidon tärkeintä sääntöä. Älä koskaan mene meikit naamassa nukkumaan. Poista meikit ja puhdista kasvot päivän aikana kertyneestä talista ja saasteista.

Käytä ihollesi vähintään tavallista kosteusvoidetta päivittäin. Kosteustasapainon ylläpitäminen voiteella saa kasvot näyttämään ja tuntumaan täyteläisemmältä rypistyneen ja kuivan sijaan.

Panosta silmänympärysvoiteeseen. Ensimmäiset ohuet juonteet alkavat ilmestyä jo reilu parikymppisenä silmänympäryksiin. Koska silmäympärysiho on muuta kasvojen ihoa ohuempi, se rypistyy herkemmin.

Lue myös: Näin ihonhoito sujuu alle kympillä – Nämä tuotteet sopivat kaikille!

Valitse oikeat raaka-aineet

Ihonhoitotuotteiden ainesosien merkitys kasvaa, mitä enemmän ikää karttuu.

Kolmekymppisenä kannattaa panostaa seuraaviin raaka-aineisiin:

1. Antioksidantit

Kasvit, vihannekset, hedelmät ja marjat sisältävät luonnostaan antioksidantteja, jotka suojaavat DNA:ta vaurioittavilta vapailta radikaaleilta. Vaurioituneet solut aiheuttavat ennenaikaista ihon ikääntymistä.

Monilla vitamiineilla ja hivenaineilla on antioksidanttisia ominaisuuksia.

2. AHA-hapot

AHA- eli alfahydroksihapot ovat luonnossa ja elimistössä esiintyviä, mutta myös synteettisesti valmistettavia happoja. Ne kuorivat entsymaattisesti kuivaa solukkoa ihon pinnalta, mikä tekee ihosta sileämmän näköisen ja häivyttää ryppyjä.

3. A- ja C-vitamiini

Monet anti-aging-tuotteet sisältävät A- ja C-vitamiineja. Anti-aging-tuotteissa voi törmätä myös retinoliin, joka on A-vitamiinin johdannainen.

A-vitamiini jarruttaa ihon ikääntymistä tehokkaan uudistavan vaikutuksensa ansiosta. C-vitamiini kirkastaa ja osallistuu ihon kollageenituotantoon.

4. Q10

Ubikinoni eli koentsyymi Q10 on rasvaliukoinen molekyyli, jota keho tuottaa itse, mutta ikääntyminen hidastaa sen tuotantoa. Q10 on havaittu siloittavan juonteita ja parantavan ihon kuntoa.

Suojaudu auringolta

Auringon UV-säteilyltä suojautuminen on paras tapa ennaltaehkäistä ihon ikääntymistä. Etenkin UVA-säteily vanhentaa ja rypistää ihoa.

Käytä suojavoidetta päivittäin kaupungissakin. Mitä korkeampi suojakerroin, sen parempi. Muista, että suojakerrointa tärkeämpää on lisätä suojavoidetta riittävän paljon ja usein.

Levitä suojavoidetta myös käsiin, sillä kädet altistuvat UV-säteilylle ja rypistyvät samalla tavalla kuin kasvojenkin iho.

Voit hankkia kasvoille päivä- tai meikkivoiteen, joka sisältää suojakertoimen.

Aurinkolasit suojaavat silmiä ja vähentävät silmien siristelyä, mikä saattaa aiheuttaa juonteita silmäkulmiin.

Lue myös: Ethän anna auringon vanhentaa ihoasi? Käytä aurinkorasvaa oikein!

Nuku

Nukkuessa keho latautuu, uudistuu ja korjaa itseään. Jos yöunet jäävät jatkuvasti liian lyhyiksi, palautumis- ja uudistumisprosessi katkeaa, mikä vaikuttaa myös ihon kuntoon.

Jos tyynyliinasta jää toistuvasti raidat kasvoihin, nuku selälläsi. Pidemmällä aikavälillä painaumat saattavat muuttua pysyvämmiksi, kun ihoa alkaa veltostua. Silkkityynyliinaan vaihtaminen voi myös ehkäistä painautumien muodostumista.

Tuotteet:

1. Cliniquen Moisture Surge 72-Hour AutoReplenishing Hydrator –geelivoide 36 e/50 ml on koostumukseltaan kevyt, mutta kosteuttaa ihoa tehokkaasti.

2. Medik8:n Retinol 10 TR Night Balm –balsami 68 e/15 ml sisältää 1,0% A-vitamiinia ja sopii korkean pitoisuutensa vuoksi paremmin jo retinoliin tottuneelle iholle.

3. Nivean Q10plus Anti-Wrinkle Moisturizing Eye Care –silmänmpärysvoide 12,50 e/15ml ehkäisee juonteita ja kirkastaa tummia silmänalusia.

Lue myös:

Näin tunnistat lähestyvät vaihdevuodet

Ongelmia ihon kanssa? Tämä kuntokuuri hellii hipiääsi

Huijaa väsymys pois – 10 pikavinkkiä hehkuviin kasvoihin

teksti emine von boehm
kuvat fotolia, valmistajat

Toimitus suosittelee