Iho kerää katseet keväällä: näin hellit hipiäsi kuntoon!

Ihonhoito ei ole salatiedettä, mutta pari peruskikkaa on hyvä muistaa.

Kukoistava iho on kevään 2018 tärkein trendivinkki. Jos ihonhoitosi on retuperällä, näillä vinkeillä saat aikaan muutoksen, ja iho-ongelmasi
ratkaistua!

Puhdistuksen salat

Kuiva ja herkkä hipiä kannattaa puhdistaa poispyyhittävillä maidoilla ja emulsioilla, koska vesipesu kuivattaa ihoa entisestään. Rasvaiselle ja sekaiholle sopivat jytymmät geelit ja puhdistusvaahdot. Oli ihotyyppisi mikä tahansa, pyörittele puhdistusainetta iholla minuutin verran ennen sen poistamista. Muista aina puhdistaa myös kaulan ja dekolteen iho.

Puhdista silmämeikki aina sille tarkoitetulla aineella, äläkä venytä tai hankaa silmänympärysihoa. Kaada ainetta pumpulituppoon, paina tuppoa hetken ajan silmää vasten ja pyyhi hellävaraisesti. Hipiä tulee putsata aamuin illoin ja aina hikoilun jälkeen.

Lue myös: Helpot kotikonstit ihonhoitoon

Palauta ihon pH

Kasvovesi on tarpeen kaikille ihotyypeille, koska puhdistusaineet saattavat sekoittaa ihon pH-tasapainon, jolloin myös ihon bakteerikanta lisääntyy. Terveen ihon pH on 5.5. Kasvovesi poistaa puhdistusaineen viimeisetkin rippeet, palauttaa pH-tasapainon ja supistaa ihohuokosia. Kuiva- ja herkkäihoisten kannattaa välttää alkoholia sisältäviä tuotteita. Jos kiire yllättää, pyyhkäise kasvot pesun sijaan pelkällä kasvovedellä.

Lue myös: Näiden vinkkien avulla atooppinen iho voi paremmin

Kosteutta ja rasvaa

Kasvot pysyvät tasaisena, kimmoisina ja terveen värisinä, kun niiden kosteustasapaino on kohdallaan. Jos käytät meikkiä, ihosi kaipaa lisäkosteutta ihotyypistäsi riippumatta. Todella kuiva ja atooppinen iho tarvitsee myös lisärasvaa. Rasvainen hipiä taas kaipaa rasvatonta kosteutta. Se saattaa pukata enemmän talia, jos sen pinta kuivuu liikaa.

Herkkäihoisen tulisi suosia tuoksuttomia ja lisäaineettomia tuotteita. Kovin herkkä hipiä voi reagoida myös luomukosmetiikkaan, joka sisältää paljon kasviainesosia. Vain kokeilemalla löydät itsellesi sopivimman  tuotteen.

Lue myös: Vesi on kauneustuotteiden ykkönen – näin parannat ihoasi sen avulla

Voide kuin voide?

Päivä- ja yövoiteissa on oikeasti eroa. Päivävoiteet sisältävät esimerkiksi suojaavia ainesosia, jotka kaunistavat välittömästi ja jättävät iholle  mattapinnan. Yövoiteet taas esimerkiksi ravitsevat hipiää ja hoitavat erilaisia iho-ongelmia, sillä ihon toiminta on aktiivisimmillaan öisin. Jos et  halua sijoittaa erilaisiin voiteisiin, valitse kätevä 24 h -voide, jota voi käyttää ympäri vuorokauden.

Lue myös: Unohda nämä neljä väitettä ihonhoidosta

Kuori iho maltilla

Kuorinta pehmentää ja uusii ihoa sekä parantaa hoitoaineiden imeytymistä. Rasvainen, sarveistuva ja epäpuhdas iho pysyy kirkkaampana ja tukkeutuu vähemmän, jos sitä kuoritaan säännöllisesti. Todella herkkä tai couperosaan taipuvainen iho ei taas juuri hyödy kuorinnasta – päinvastoin punoitus ja herkkyys saattavat pahentua.

Kuivaihoisen kannattaa suosia rakeettomia enstyymikuorintoja, jotka sisältävät  esimerkiksi hedelmä- tai maitohappoja. Paksumpinahkaiset tykkäävät tehokkaista raekuorinnoista. Mitään kuorintaa ei kannata hangata ihoon tai käyttää useammin kuin kerran pari viikossa.

Lue myös: Rasvoittuva iho on mahdollista saada kuriin myös ruokavaliolla

Naamioidu usein

Kasvonaamioita voi käyttää niin usein kuin haluaa. Kesäisin, kun hipiä on rasvaisempi, sitä raikastavat puhdistavat naamiot. Talven kuivattamaa  ihoa voi helliä kuuriluontoisesti kosteuttavilla naamioilla vaikka päivittäin.

Lue myös: 10 yksinkertaista vinkkiä, joilla kuiva iho pehmenee sileäksi

Vältä näitä virheitä:

– Liian jytyjen tuotteiden käyttöä. Ihon ei ole tarkoitus punoittaa tai kiristää hoitotuotteen käytön jälkeen.
– Liiallista kuorimista. Pari kertaa viikossa riittää, toisille kertakin.
– Ihon turhaa koskettelua: siirtelet vain bakteereita paikasta toiseen.
– Aurinkosuojaa sisältävien tuotteiden käyttöä öisin. Suojakertoimen sisältävät tuotteet saattavat ärsyttää ihoa, mikäli niitä käytetään turhaan.

Lue lisää:

Vuoden 2018 meikkitrendit ovat ihanan helppoja toteuttaa!

Kauneusgurut paljastavat lempimeikkinsä ja antavat vinkkejä juhlameikkiin!

Leikatako lyhyet hiukset – 7 syytä puolesta ja vastaan!

 

Teksti
Kuva Fotolia
Julkaistu Miss Mixissä 10/2010

Tilaa Idealistan uutiskirje!

Saat sähköpostiisi suoraan monipuoliset treeni-, kauneus- ja hyvinvointijutut.

Toimitus suosittelee

Pin It on Pinterest