Hyvää syntymäpäivää, terapialehmä Jouluruusu!

 

Uuden ammatin terapialehmänä ja saanut Jouluruusu-lehmä täyttää tänään 22.11. kaksi vuotta. Kesällä se sai kaverikseen Late-pässin. Niistä on tullut erottamattomia, terapeutteja siis molemmat!

Hyvin pienenä syntyneen Jouluruusu-lehmän tarina liikutti satojatuhansia suomalaisia. Sen kasvattajaemäntä Helena Okkonen kertoi sen etsivän uutta kotia Oman Ajan Facebook-sivuilla viime maaliskuussa.

Uuden kodin ja ammatin Jouluruusu sai Iisalmesta Niina Jääskeläisen luota. Alussa Jouluruusu ikävöi ja ammui huolissaan, jos Niina poistui näköpiiristä. Luottamus syntyi kuitenkin nopeasti.

Nykyään Jouluruusu tekee terapeutin hommiaan kehitysvammaisten kanssa kolmena tai neljänä päivänä viikossa. Työhön terapeuttina kuuluu siliteltävänä ja harjattavana olemista, ulkoilua pihapiirissä ja syömistä asiakkaiden kanssa. Lisäksi asiakkaat siivoavat karsinat.

”Jouluruusu voi hyvin. Se on pysynyt terveenä ja tehnyt töitänsä mallikkaasti”, Niina kertoo.

Kesällä tilalle muutti parivuotias Late-pässi. Jouluruususta ja Latesta on kehkeytynyt kaverukset. Ne köpöttelevät pihalla peräkkäin. Sisällä niillä on vierekkäiset karsinat.

Emännälleen Jouluruusu on tullut tärkeäksi.

”Hienoa on ollut huomata, miten varmoin ottein Jouluruusu ottaa ihmiset.. Asiakkaille elin antaa rohkeutta. Sen kanssa voi olla oma itsensä.”

Toimitus suosittelee