Meikki vaatii hyvät työkalut – hyvä meikkisivellin on kaiken perusta!

Tarkoituksenmukainen ja laadukas meikkisivellin on taidokkaan ja siistin meikin perusta.

Hyvä meikki ei onnistu ilman kunnon työvälineitä. Kaikkeen sutimiseen et erillistä sivellintä tarvitse, mutta panosta oman tyylisi mukaiseen  avaintuotteeseen ja pidä niistä huolta, niin ne kestävät vuosia. Siveltimiä valmistetaan joko eläinten kuten minkin, ponin tai vuohenkarvoista tai synteettisestä materiaalista. Synteettiset siveltimet ovat nykyään laadukkaita, joten materiaali on makuasia.

Panosta meikkiin – 8 sivellintä, 8 eri käyttötarkoitusta

1. Meikkivoidesiveltimellä nestemäiset ja voidemaiset meikit levittyvät ohuesti ja tasaisesti. Sivellin on joko litteä tai pyöreä, hieman  puuterihuiskua muistuttava. Pyöreä sivellin antaa hyvin ohuen lopputuloksen, ja meikki levitetään pyörivin liikkein. Sillä levittyy myös  voidemainen poskipuna. Normaali meikkivoidesivellin on kätevä, kun haluaa työstää meikkipohjaan monta kerrosta.

2. Poskipunasivellin on usein hieman viistoksi muotoiltu, tiheä ja puuterisivellintä pienempi. Se soveltuu erinomaisesti varjostusten ja korostusten tekemiseen puuterimaisilla meikeillä.

3. Luomivärisiveltimiä on paljon erilaisia. Suurehko, kärjestä pyöristetty ja litteä luomivärisivellin on yleisin malli. Pyöreähkö, tuuhea ja  napakka häivytysivellin on kuitenkin välttämätön varsinkin tummien värien siistiin häivytykseen.

4. Kiinteälle purkitetulle eyelinerille kannattaa hankkia oma sivellin. Pitkävartinen silmänrajaussivellin helpottaa tarkkojen rajausten tekoa, sillä varsi antaa kädelle hyvän tuen. Joidenkin mallien taivutetun varren ansiosta rajauksen tekeminen on entistä helpompaa. Laadukas rajaussivellin on napakka, teräväkärkinen ja sen karvat asettuvat sileästi harottamatta.

5. Puuterimaiset meikit voi levittää vipalla tai puuterihuiskalla. Puuterisivellin levittää irtopuuterin iholle kevyesti. Sillä levittyvät myös  aurinkopuuteri ja puuterimainen poskipuna.

6. Paksu, todella tuuhea ja lyhytvartinen, hieman partasudin näköinen kabukisivellin on tarkoitettu erityisesti mineraalimeikkipohjien  levitykseen. Sopii myös yleissiveltimeksi puuterin tai aurinkopuuterien levitykseen.

7. Kulmakarvasivellin on yleensä viisto ja sen materiaalin tulisi olla jäykkää karvaa. Kulmakarvasivellintä käytetään puuterimaisten  kulmavärien kanssa. Sen avulla kulmakarvat saa muotoiltua luonnollisemmiksi kuin kynällä.

8. Huulipunasivellin on muodoltaan joko suippo tai tasapäinen sen harjakset saavat olla napakat. Siveltimellä puna levittyy tarkemmin,  ohuemmin ja tasaisemmin kuin suoraan puikosta.

Lue myös: Tällaiset meikkisiveltimet tekevät meikistäsi täydellisen!

Siveltimien hoito

Meikkisiveltimiin kertyy meikin lisäksi ihon rasvaa ja epäpuhtauksia. Putsaa ne siis säännöllisesti. Pesuun voi käyttää varta vasten  suunniteltuja siveltimenpuhdistusaineita, mutta palasaippua toimii myös hyvin.

Vältä siveltimien varsien kastelemista, etteivät niiden liimaukset heikenny. Pese sivellintä pesuaineella hellästi juoksevan veden alla, kunnes harjaksista ei enää irtoa väriä. Kuivaa pyyhkeellä. Jos  harjakset harottavat pesun jälkeen, muotoile ne kosteina muotoonsa. Kuivata siveltimet vaakatasossa, jotta kosteus ei keräänny siveltimien  varsiin eikä siveltimen harjasosa litisty.

Lue myös:

Raikas meikkipohja: Ohjeet vaihe vaiheelta

Miten korjailla meikkiä päivän aikana?

Bloggaajien parhaat meikki- ja pukeutumisvinkit

Teksti
Kuva Fotolia
Julkaistu Miss Mixissä 9/2012

Toimitus suosittelee