Huuman ydin on tuhoon tuomittu rakkaus

Ranskalainen Huuma on epäsopivan parin rakkaustarina.

Huuma. (Mon roi). Draama. Ranska 2015. O: Maïwenn. N: Emmanuelle Bercot, Vincent Cassel, Louis Garrel, Isild le Besco, Chrystéle Saint Louis Augustin, Patrick Raynal, Yann Goven, Paul Hamy. 124 min.

Näyttelijästä ohjaajaksi siirtyneen ranskalaisen Maïwennin uusi elokuva kulkee kahdella aikatasolla. Nykyisyydessä Tony parantelee hurjapäisessä mäenlaskussa tapahtunutta polvivammaansa kuntoutuskeskuksessa, mutta tarina hyppelee menneisyyteen, kun hän alkaa muistella elämänsä mahdollisesti merkityksellisintä rakkaussuhdetta.

Edellisen kymmenen vuoden aikaisia tapahtumia kuvaavissa osioissa Tony tapaa karismaattisen Georgion ja astelee tämän kanssa vihille vain hetken tapailun jälkeen. Pian kuvioissa on myös pieni lapsi. Intohimoisen esileikin jälkeen Tony joutuu kuitenkin vähitellen avaamaan silmänsä Georgion playboy-luonteelle.

Tarinan ydin on yksi ranskalaisten elokuvien lempiaiheista, tuhoon tuomittu rakkaus. Kiinnostavuus syntyy lähinnä pääosia esittävien Emmanuelle Bercotin ja Vincent Casselin taidoista ja kemiasta.

Bercotin tunteet välittyvät katsojalle voimakkaasti, ja kukapa olisi parempi testosteronia uhkuvana viettelijänä kuin Cassel. Myös Maïwennin ohjaustyö ansaitsee kiitokset.

Elokuvan suurin ongelma on Tonyn ja Georgion suhteen turhan epäuskottavat elementit. Välillä katsojan suorastaan tekee mieli ravistella Tony ryhdistäytymään ja jättämään sonnimaisesti käyttäytyvä Georgio. Lisäksi nykyisyyttä kuvaavat osiot elokuvan alkua ja loppua lukuun ottamatta osoittautuvat lähes turhiksi, koska ne eivät tuo tarinaan lisäarvoa.

 

 

Teksti

Toimitus suosittelee