Kylmä ilma kuivattaa ja sähköistää – näin hoidat hiuksiasi ilmojen viiletessä

Talvi lähestyy ja niin lähestyvät myös hiusongelmat. Näillä ammattilaisen vinkeillä vältät korppuhiukset tulevana talvena!

Kylmyys, pakkanen ja kuiva huoneilma saavat hiukset lentämään sähköisinä. Päänahkaa vaivaavat hilse ja kutina. Sampoo ja hoitoaine, joita käytät kesällä, eivät enää välttämättä riitä enää talvella.

HiusAkatemian toimitusjohtaja ja hiustutkija Annikki Hagros-Koski antaa vinkkejä, joiden avulla vältät pahimmat hiuskatastrofit.

Juo vettä

Koska talvi-ilmassa on vain vähän vettä, huolehdi riittävästä vedenjuonnista.

Käytä hiusvettä ja öljyhoitoa

Valitse kosteuttava sampoo. On hyvä käyttää myös kosteuttavia hiusvesiä hiuspohjaan sekä tehdä säännöllisesti öljyhoitoja, jotta hiuspohja pysyy vetreänä eikä kiristy.

Lue myös: Näillä tuotteilla hoidat kesän kuivattamaa tukkaa

Harvenna pesukertaa

Liika pesu on haitaksi hiuspohjalle ja hiuksille. Paras pesuväli on kaksi kertaa viikossa tai maksimissaan 4-5 päivän välein.

Hiuspohjassa elää bakteerikanta, jota tulisi hoitaa hellien. Hiki ja tali eivät ole likaa, vaan niiden sekoitusta kutsutaan virallisella nimellä happovaippa, joka on bakteerikannan ravintoa. Jos hiuksia pestään toistuvasti liian usein, kanta häiriintyy.

Jotkut hyvät bakteerit tuhoutuvat, jotkut lisääntyvät, ja tasapaino järkkyy. Seuraus on hiuspohjan tulehdus, ja se aiheuttaa varmasti hiustenlähtöä. Se on aluksi hidas ja aluksi huomaamaton, mutta ajan mittaan hiukset harvenevat.

Syväpuhdista

Koska talvi on myssyaikaa, ihmiset käyttävät paljon muotoilutuotteita ja hiuslakkaa. Ne voivat jopa tunkeutua hiustuppeen ja häiritä hiusten kasvua ja lisätä tulehdusriskiä. Tavallinen sampoo kaipaa avukseen syväpuhdistavan shampoopesun säännöllisesti.

Lue myös: Rasvoittuvat hiukset riesana? Näillä vinkeillä apua ongelmaan

Valitse jämerä hoitoaine

Hoitoainetta on käytettävä jokaisen pesun jälkeen, jotta avautuneet hiuksen pinnalla olevat hiussuomut sulkeutuvat. Kuivata ensin pyyhkeellä liiat vedet pois, jotta hoitoaineen vaikutus on täydellinen.

Älä käytä koskaan hoitoainetta litimärkiin hiuksiin. Hoitoaine ”rypistellään” hiuksiin ja levitetään kammalla useita kertoja rauhallisesti. Huuhdo viileällä vedellä, etteivät suomut aukea. Talvella valitaan voimakkaasti kosteuttavat hoitoaineet.

Muista pipo!

Hiuksessa on vettä 10–15 prosenttia vettä, suorassa tukassa eniten. Pakkasella hiuksessa oleva vesi jäätyy, ja hiuksesta tulee kuiva, jopa korppu.  Eli pakkasella muista laittaa pipo päähän!

Lue myös:

3 talvista hiusongelmaa ja ratkaisut niihin

Hiustenlähtö ja ohentuminen – 7 syytä ja ratkaisua ongelmaan

Voiko hiukset saada takaisin?

Teksti: Heli Karpio
Kuva: Fotolia

Toimitus suosittelee