Säästä rahaa – hiusten värjäys onnistuu myös kotona!

Hiusten värjäys ei ole hankalaa ja ne voi hyvin värjätä kotona, kunhan perusfaktat ovat hallussa.

Hiusten värjäys onnistuu kotona, kunhan varaat värjäämiseen riittävästi aikaa, oikeat ja laadukkaat värit sekä värjäämiseen sopivat työkalut. Maltti on valttia hiusten värjäämisessäkin. Hosumalla saat aikaan vain huonoa jälkeä ja huomaat värjänneesi hiusten lisäksi myös otsasi, uudet käsipyyhkeet ja kylpyhuoeen seinänkin.

Hiusten värjäys vaatii huolellisen valmistautumisen

Mieti ensin, haluatko pysyvän värjäystuloksen vai sellaisen, joka lähtee pois muutaman viikon tai parin kuukauden kuluttua. Valitse uusi sävy liikkeessä olevan mallihiustupsun perusteella, älä pakkauksen kuvan tai sävyn nimen perusteella. Kysy apua myyjältä, värin valmistajalta tai maahantuojalta, joka pystyy usein puhelimitsekin antamaan tarkkoja ohjeita. Lue pakkauksen tekstit ja käyttöohjeet huolellisesti läpi ennen värjäystä ja toimi ohjeiden mukaisesti.

Tee koevärjäys, jos olet epävarma: Erottele hiuksista sormenpaksuinen osio. Sekoita väriä ja kehitettä lasikipossa noin ruokalusikallinen kumpaakin. Sulje pakkausten korkit huolellisesti siksi aikaa. Värjää osio ja anna vaikuttaa ohjeen mukainen aika. Huuhtele vain värjätty osa, älä kastele hiuksia muuten. Kun osio on kuivattu, tarkista värin sopivuus päivänvalossa sekä sähkövalossa. Jos väri on mieluinen, värjää hiukset. Väri kiinnittyy parhaiten likaisiin hiuksiin.

Lue myös: Vaalensitko hiuksesi? Näin säilytät värin pidempään ja korjaat vaurioituneet hiukset

Lue myös: Leikatako lyhyet hiukset – 7 syytä puolesta ja vastaan!

Jos jokin menee pieleen…

Värjätyn värin saa tummemmaksi, mutta tummaa väriä ei saa vaaleammaksi kuin värinpoistolla. Tummemmaksi värjäyksessä tulisi huomioida myös alla olevan värin taittosävyt. Jos olet aiemmin värjännyt hiukset kultaan taittuvalla sävyllä (keltainen pigmentti) ja valitset seuraavaksi tuhkaan taittuvan sävyn (sininen pigmentti), saattaa värjäystuloksesta tulla vihertävä.

Taittosävyistä pääsee melko hyvin eroon sitruunamehukäsittelyllä: Levitä pestyihin, pyyhekuiviin hiuksiin vastapuristettua sitruunanmehua sen verran kuin hiukset sitä imevät. Anna vaikuttaa 15 minuuttia, huuhtele ja käsittele hiukset hoitoaineella. Käsittelyn voi tarvittaessa toistaa seuraavan pesun yhteydessä.

Totaalisesti väärästä sävystä pääsee nopeasti eroon vain värinpoistokäsittelyllä – ja sen jälkeen uudelleen värjäyksellä.

 

Lue lisää hiusten värjäämisestä seuraavista artikkeleista:

Hiusten värjäys kotona: Näillä 9 askeleella onnistunut

Näin värjäät juurikasvun kotona kuin ammattilainen

5 nuorentavaa ideaa hiustenvärjäykseen!

Teksti
Kuva Fotolia
Julkaistu Miss Mixissä 09/2012

Tilaa Idealistan uutiskirje!

Saat sähköpostiisi suoraan monipuoliset treeni-, kauneus- ja hyvinvointijutut.

Toimitus suosittelee

Pin It on Pinterest