Valitse hiusmalli kasvojen muodon mukaan

Lyhyet hiukset ja poikalook ovat nousseet tänä keväänä suureksi trendiksi naisilla. Hiusmallia valittaessa kannattaa pitää mielessä kasvojen muoto.

Lyhyet hiusmallit ja poikalook ovat nousseet tänä keväänä suureksi trendiksi naisilla. Suurkaupunkien katukuvassa vilisee jopa siilejä. Mikäli rohkeus ei riitä siiliin, on muitakin vaihtoehtoja pysäyttävään leikkaukseen toki olemassa.

Hiusmallien joukosta löytyy varmasti sinulle sopiva lyhyt, moderni ja supernaisellinen leikkaus. Ilmeen muuttaminen on helppoa, vaikka hiukset olisivatkin lyhyet.

Hiusmalli kasvojen muodon mukaan

Hiusmalleja on monia mistä valita. On olemassa tiettyjä kasvojen muotoon liittyviä suuntaviivoja, jotka on hyvä pitää mielessä:

Ovaaleille kasvoille käy lähes mikä tahansa hiusmalli.

Kulmikkaille kasvoille kannattaa valita hieman toispuoleinen, kasvoja hieman pehmentävä malli.

Pyöreille kasvoille sopii graafiset leikkaukset. Myös otsatukkaa kannattaa harkita.

Toisaalta mikä vain hiusmalli sopii kantajalleen jos sen on valmis kantamaan ylpeänä! Hiusmallia valitessa kannattaa ottaa kampaajalle kuvia mukaan ja miettiä haluaako rikkonaisen vai graafisen leikkauksen.

 
dandy hiusmalli

Asiakkaallani Olgalla oli monta vuotta hyvin pitkät hiukset. Leikkasimme ne lyhyiksi ensimmäistä kertaa vuosi sitten. Koska Olga on rohkea ja kokeilunhaluinen, olemme lähes jokaisella kampaajakäynnillä leikanneet hiuksiin uudenlaisen persoonallisen mallin. Tällä kertaa kokeilimme graafisempaa leikkausta, joka sopii Olgan kasvoihin erinomaisesti.

– On mahtavaa muuttaa hiuksiaan tiheään. Se tuo itsevarmuutta ja uusiutumisesta saa aina hyvän mielen, Olga sanoo.

Vaikka usein puhutaankin poikatukasta, lyhyt malli on usein hyvin naisellinen. Se tuo esille kantajansa poskipäät ja silmät. Muodikkaat vahvat kulmakarvat sopivat myös hyvin lyhyen mallin kanssa. Pään kaunista muotoa on helpompi korostaa kun hiukset ovat lyhyet.

Todella lyhyet ja rikotut mallit (pixie cut) tuovat ohuisiin hiuksiin vahvemman tunteen. Rikottu rakenne saa hiukset näyttämään paksummilta. Oikean ammattilaisen käsissä saat varmasti omiin piirteisiisi ja hiuslaatuusi sopivat lyhyet hiukset.

Viimeistele tyyliisi sopivaksi

Kun malli on leikattu, viimeistelyillä voi saada myös ihmeitä aikaan. Mahdollisuuksia on monia:

– tee jakaus eri kohtaan

– vie osa hiuksista taakse

– nosta päälliosaa enemmän

– tee kiharat

– kampaa hiukset voimakkaasti eteen

– sliippaa tai viimeistele vahalla erotellummaksi

Lyhyet hiukset ovat todella kätevät. Ne saavat olosi tuntumaan kevyemmältä ja raikaammalta. Lyhyiden hiusten peseminen ja laittaminen on nopeaa.

Kun pohjalla on hyvä leikkaus on viimeisteleminen helppoa. Monesti tarvitset vain hieman vahaa tai hiuspuuteria ja lookkisi on valmis. Lyhyen hiusmallin huoltoväli saattaa olla hieman pitkää lyhyempi, mutta leikkaus kestää kuitenkin oikein hyvin 6 – 8 viikkoa.

Hiukset teki Jonna Ojala Hiushuone Dandysta

Lue myös:

Lyhyet hiukset säästävät aikaasi joka aamu!

Tämä hiussävy on jälleen trendikäs!

Polkka tuo piirteet esiin!

Raidat tuovat kirkkautta hiuksiin!

Toimitus suosittelee

Pin It on Pinterest