Helsingin parhaat shoppailuvinkit

Kerromme Helsingin parhaat shoppailuvinkit: mihin kannattaa mennä, etsit sitten täydellistä neuletakkia tai nilkkureita. Tervetuloa muotimatkalle Suomen pääkaupunkiin.

 

Helsingin putiikit, Valkoinen elefantti

Kun etsit juhlatyylin päivitystä

Valkoinen elefantti
Korkeavuorenkatu 3

Liike on sisustettu buduaariksi, johon tekee mieli jäädä asumaan. Rekit pullistelevat tylliä, pitsiä ja muita juhlavia ohjelmanumeroita. Jos ne ovat tyylillesi tai kukkarollesi liikaa, katsasta Valkoisen elefantin korut ­ja juhla­laukut. Liike myy muun muassa pariisilaismerkki Antik Batikin kirjailtuja laukkuja. Ja mikä parasta, täältä löytyy aarteita vaihtoehtomorsiamille. Kreisi paljettijakku voi olla juuri se, mitä kaipaat simppelin mekkosi koristeeksi.

 

Helsingin putiikit, Play it again Sam

Play It Again Sam
Rauhankatu 2

Legendaarinen vintageliike on maineensa arvoinen. Jännittävintä Play It Again Samissa on, että sieltä voi löytyä ihan mitä vain. Paitsi että vastaan voi tulla uniikki juhlamekko, täältä kannattaa bongata isoja ­korviksia, runsaita kaulakoruja ja hauskoja koristeita hiuksiin. Ja mikä parasta, liike myös vuokraa suurinta osaa vintagevaatteistaan.


Helsingin putiikit, La Matta

La Matta
Unioninkatu 21
www.lamatta.fi

Jos Cambridgen herttuatar Catherine kysyisi shoppausvinkkejä Helsingistä, hänet voisi viedä La Mattaan. Esillä on silkkihepeneitä, heleitä ­värejä, hienostuneita mekkoja ja seinällinen ­kenkiä. 25 vuotta toiminut putiikki muutti tänä keväänä samassa kadunkulmassa isompiin tiloihin, ja nyt myynnissä on myös tyynyjä, tuoksukynttilöitä, kahvipöytiä ja niille valikoituja kirjoja. Ja mikä parasta, 7 For All Mankindin Skinny-
farkkumallia löytyy lukuisissa eri väreissä. ­Coccinellen laadukkaat nahkalaukut ovat ­nykymittapuulla kohtuuhintaisia, 100–500 e.

 

Kun tarvitset täydellisen neuleen

Arela
Uudenmaankatu 26
www.arelastudio.com/shop

Kašmirneule, jos mikä, on tehokas arjen­parantaja. Arelalta niitä saa aina ­eri malleissa ja sesongin väreissä. Tamperelaismerkki muutti viime talvena nimensä Arelalizzasta Arelaksi ja liikkeensä Helsingissä Katajanokalta Uudenmaankadulle. Ja mikä parasta, Arela lanseerasi kevään uutuutena trikoo­malliston, johon kuuluu jämäkän tuntuisia ­perus-t-paitoja ja erimallisia collegeja.


Helsingin putiikit, Samuji

Samuji
Pohjoisesplanadi 37 ja Erottajankatu 9
www.samuji.com

Samu-Jussi Kosken vaatemerkillä on Helsingin keskustassa nykyään kaksi kauppaa. Pohjoisespalla myydään pääosin kausimallistoja, kun taas Erottajalta löytyvät rennompi klassikkomallisto ja miestenvaatteet. Samujin neule yllä ei haittaisi, vaikka kaikki muut vaatemerkit lopettaisivat villapaitojen tekemisen. Mallistoissa ovat olleet mukana kaikki ihanuudet palmikoista pappaneuletakkeihin ja lyhyisiin pörrövillapaitoihin. Ja mikä parasta, Samujin ensi syksyn kahdeksan takkimallin joukosta löytyy varmasti se takkiunelma, jonka ostamista olet pantannut.

Kun aiot satsata laukkuun

Helsingin putiikit, Nina's

Nina’s
Bulevardi 13
www.ninas.fi

Malli Niina Kurkisen perustamassa Nina’sissa pöllyää catwalkien tähtipöly. Rekeillä roikkuu Dries Van Notenin, Célinen ja Carvenin herkkuja, ja hyllyt notkuvat kaupungin kauneimpia merkkilaukkuja ja -kenkiä. Vaikka kaupan on tavaraa, johon uppoaisi koko kuun vuokra, liikkeessä on viihtyisää. Ja mikä parasta, Nina’s myy joka sesonki Chloén ja ­Célinen ihania pikkulaukkuja uusissa väreissä. Kevät-kesäkaudella löydät täältä Repetton klassikkoballerinat.

 

Helsingin putiikit, Luxbag

Lux Bag
Pohjoisesplanadi 25
www.luxbag.fi

Jos kerran elämässä -laukkua ei löydy Nina’silta, käy Lux Bagillä. Merkkivalikoima ei kalpene paremmassakaan seurassa: on Balenciagaa, Célineä, Loewea, Givenchya ja Fendiä. Ja mikä parasta, palvelu on ystävällistä.

 

Kun kaipaat laadukkaita käyttövaatteita

Helsingin putiikit, Nomád

Nómad
Korkeavuorenkatu 3

Kunpa tältä näyttäisi omassa vaatekaapissa: Vaatteet ovat esillä väljästi, eikä mietityssä kokonaisuudessa ole yhtään turhaa asiaa. Nappaa käsiinsä sitten mitä tahansa, kaikki sopivat yhteen. Nómadin maailmaan kuuluvat muun muassa kašmirneuleet, pellava-t-paidat, J Brandin ja Rag & Bonen farkut, (Isabel Marantin miehen) Jérôme Dreyfussin merkin laukut sekä ihanat ruotsalaiskorut. Ja mikä parasta, Nómadista saa SSFW:n polyesterikauluspaitoja, jotka kulkevat rypistymättöminä matkalaukussa.

 

Helsingin putiikit, Urbana

Urban A
Erottajankatu 1

www.urban-a.fi 

Näin Kate Moss pukeutuu laiskana päivänä: Nahkarotsi, raitapaita, ­pilli­farkut, bootsit. Ranteeseen punottuja käsikoruja ja sormeen ohuenohut rinkulasormus. Helppoa mutta tyylikästä on resepti, joka toimii. Kuin ­tämän vahvistukseksi vaateliike Urban A täyttää tulevana syksynä kymmenen vuotta. Ja mikä parasta, täällä on hyvät farkkuvalikoimat. Current/­Elliotin, Blk Dnm:n ja MiH Jeansin lisäksi Urban A myy muun muassa ­Designers Remixin kohtuuhintaisia farkkuja.


Helsingin putiikit, Beam

Beam
Erottajankatu 15–17
www.beamstore.fi

Vaikka Beamissa on myynnissä kalliita merkkejä, liikkeen kynnys on ­matalalla, kiitos putiikin mutkattoman palvelun. Tänne voi mennä ja sanoa, että nyt tarvitsen työfarkut, ja sitten sellaiset etsitään. Rekeiltä löytää aina perusvärit, kauluspaidat ja bleiserit, joissa on jokin juju. Syksyllä Isabel Marantin päämallisto jää pois, mutta edullisempi Étoile jatkaa. Ja mikä parasta, täältä saa Kenzon hittejä, jotka ­myydään verkko­kaupoissa heti loppuun. Merkin svetareita tulee ­myös ­syksylle.

 

Kun etsit miehelle lahjaa

Helsingin putiikit, My o my

My O My The Men
Erottajankatu 9
www.myomy.fi

Kunpa naisillekin olisi vaateliike, joka myisi tyyriiden silkkitoppien ­sijaan vain rennoimpia kauluspaitoja, laadukkaimpia t-paitoja ja ­parhaita parkoja. Näistä syistä My O Myn miestenmyymälälle on pakko olla vähän mustasukkainen. Mutta onneksi esimerkiksi irlantilaismerkki Inis Meáinin neuleita ja pipoja voi nainenkin ostaa. Täällä kannattaa piipahtaa jo putiikista ja sen ostoista vastaavan Harri Kankaan takia: miellyttävämpää ja asiantuntevampaa palvelua ei tästä kaupungista saa.

Ja mikä parasta, ­Mismon, Alli Cappellinon ja Brooksin ­laukuista monet sopivat läppärinvetävinä työkäyttöön.

 

Kun etsit hääpukua

Minna & gaudete
Gaudete
Fredrikinkatu 35
minna.co.uk

Etkö innostu perinteisistä häämenoista ja morsiusrimpsuista, mutta haluaisit juhlia valkoisissa? Uusromantikko, suuntaa Gaudete-vaateputiikin takahuoneeseen, jossa ­on Minna-hääpukumalliston showroom. Lontoossa asuvan Minna Hepburnin suunnittelemaan mallistoon kuuluu parikymmentä vintagehenkistä mekkoa ja asusteita. Ja mikä parasta, mekkoja tehdään myös mittatilauk­sesta.

 

Kun etsit kenkiä

Helsingin putiikit, Mino

MI-NO
Kluuvikatu 4
www.minimalnordic.com

Entisen biokemistin Johanna Kelton mielestä Helsingistä puuttui kenkäkauppa, joka myy kuumien skandimerkkien laadukkaita käyttökenkiä. ­Hän avasi MI-NO:n maaliskuussa paraatipaikalle kaupungin ydinkeskustaan. Putiikin merkkejä ovat Terhi Pölkki, Hope, Decadent ­Copenhagen, By Malene Birger, sandaaleistaan tunnettu ATP Atelier ja uusi ruotsalainen Reschia. Syksyllä myyntiin tulee myös Julia Lundstenin Skin by Finsk -mallistoa. Ja mikä parasta, Johanna lupaa syksyksi nilkkureita, ­joissa on käveltävä korko.

 

Kun etsit jotain kestävää

 

 

Helsingin putiikit, Vuokko

Vuokko
Korkeavuorenkatu 4

Osta nyt, käytät aina. Vaikka tosiasiassa Vuokon mustien klassikkohaalarien hankinta ei perusteluja kaipaa. Upeita ovat myös pitkät pellavakauluspaidat, joiden ohut, italialainen pellava ei edes rypisty kunnolla. Ja mikä parasta, putiikkivisiitin bonuksena on tiskin takana usein Vuokko Nurmesniemi itse.

 

Helsingin putiikit, 2or+Yat

2or+by yat
Eerikinkatu 9
www.shop2orplus.com

Vaatemerkki 2or+byYat on vetänyt omaa linjaansa jo vuodesta 2002. Suunnittelija ­Yatin vaatteiden teho perustuu erikoisiin leikkauksiin, jotka pääsevät oikeuksiinsa päälle puettuina. Ja mikä parasta, laatulaukun metsästyksessä 2or+byYat on must.

 

 

Teksti: Hanna Tohtua
Kuvitus: Helmi Sirola / Napa Illustrations
Kuvat: Fabian Björk, Shareen Akhtar, Kimmo Lehtonen ja valmistajat
Artikkeli on julkaistu Oliviassa 7/14.

Toimitus suosittelee

Pin It on Pinterest