Näppyjä ja punotusta? Näin heität hyvästit ihon helotukselle!

Iho voi punottaa monesta syystä, mutta onglema hoituu helposti täsmätuotteilla.

Näpyt piiloon

Finnit ja muut punaiset näpyt peitetään yksittäin. Rasvoittuva iho tarvitsee erittäin pigmenttipitoisen, mielellään öljyttömän ja mahdollisesti vielä hoitavan peitetuotteen. Muuten väri sulaa helposti näpyn päältä päivän kuluessa. Parhaiten toimivat vihreään tai keltaiseen vivahtavat peitevärit. Levitä värillinen peitetuote jo meikkivoiteen alle ja ihonvärinen meikkivoiteen päälle. Käytä levittämiseen erityistä peitevoidesivellintä tai pientä luomivärisivellintä, ettet lisää pattiin pöpöjä sormistasi. Häivytä väri hyvin ja kiinnitä kevyesti irtopuuterilla.

Lue myös: 8 vinkkiä, joiden avulla tasapainotat ja taltutat rasvoittuvan ihon kiillon

Punottaako iho? Näin laimennat  lehahtelua

Jos ihosi on pohjasävyltään punoittava, nenänpielesi kukertavat tai punastelet herkästi, kannattaa koko ongelma-alue neutraloida. Valitse vihertävä voide, punoituksen neutraloija. Levitä voidetta sormin ohuelti koko alueelle. Valitse meikkivoiteeksi neutraalin tai hiukan kellertävän sävyinen tuote. Voit käyttää myös kellertävän tai vihertävän sävyistä neutraloivaa puuteria. Älä liioittele – jos käytät jo vihertävää voidetta, et todennäköisesti tarvitse neutraloivaa puuteria. Tarkoitus on tasapainottaa, ei muuttua punaisesta vihreäksi. Itseruskettavat tasoittavat myös kätevästi punanaaman sävyä.

Lue myös: Näin hoidat talvi-ihoa oikein

Kontrolloi kärähdystä

Jos käräytit hipiäsi auringossa, voit nopeuttaa ihon parantumista viilentävillä after sun -voiteilla, aloe vera -geelillä tai herkän ihon voiteilla. Astetta omaa ihoasi vaaleampi meikkivoide ja viileän sävyinen aurinkopuuteri normalisoivat ihosi sävyä vähemmän rapumaiseksi.
Muista:Rusoset posket ovat eloisat ja suloiset, älä siis stressaa liikaa pikku punoituksista
Lue myös:
Teksti
Kuvat Fotolia
Julkaistu Miss Mixissä 6/2013

Tilaa Idealistan uutiskirje!

Saat sähköpostiisi suoraan monipuoliset treeni-, kauneus- ja hyvinvointijutut.

Toimitus suosittelee