Tuliko ero shokkina? Näillä 10 vinkillä pääset eteenpäin!

Aika parantaa haavat ja keventää olon ennalleen, mutta kun ero tulee shokkina, tarvitset vaurioituneen sydämen hoitamiseen suunnitelman.

Ero voi olla suuri shokki ja sen edessä suru on hyvä surra pois. Omalla toiminnalla voit kuitenkin tehdä paljon olosi parantamiseksi. Tässä muutama vinkki erosta selviämiseen:

1. Kirjoita eksällesi kirje, johon purat kaiken pahan olon. Sinun ei tarvitse lähettää kirjettä hänelle, mutta jos sinusta tuntuu, että teillä on keskusteluyhteys kokonaan poikki, voi kirje toimia hyvänä pohjustuksena.

2. Hemmottele itseäsi itkun lomassa. Olet ansainnut hieronnan, jalkakylvyn tai ihohoidon. Pakota itsesi tekemään sinulle mieluisia asioita, vaikka et millään jaksaisi.

3. Ystävien kanssa keskusteleminen auttaa, mutta eroa ei kannata vatvoa koko ajan. Lähde kavereiden kanssa ulos urheilemaan tai baariin pelaamaan  lautapelejä. Tekeminen ja vieraat ympäristöt vievät ajatukset väkisinkin pois ikävistä asioista.

4. Siivoa kotisi. Törkyinen ympäristö masentaa masentunutta entistä enemmän. Siivoamiseen voi sitä paitsi purkaa ahdistusta – mattopiiskan on luultavasti keksinyt joku vastaeronnut siivousfriikki.

5. Uudistu. Värjää hiuksesi. Pengo vaatekaappisi läpi ja heitä luovuutesi peliin. Käytä kirkkaanpunaista huulipunaa, jota olet sitä aiemmin kavahtanut. Aloita rohkeasti harrastus, josta olet ollut pitkään kiinnostunut, mutta jolle sinulla ei ole ollut aikaisemmin muka aikaa.

6. Siivoa eksäsi pois elämästäsi. Poista hänen lähettämänsä viestit, lahjoita hänen antamansa lahjat keräykseen ja poista hänet sosiaalisesta mediasta, jotta et stalkkaisi häntä ja pahoittaisi mieltäsi. Voit pyytää hänet takaisin kaveriksi sitten, kun erotuska on helpottanut. Jos silloinkaan.

7. Hae vertaistukea. Kuuluuko lähipiiriisi tyyppi, joka on myös hiljattain eronnut? Tavatkaa ja märehtikää yhdessä. Muiden kokemuksista saatat saada perspektiiviä ja ideoita surusta selviämiseen. Netistä löytyy erotuskaa läpikäyvien keskustelufoorumeita ja hiljattain eronneiden blogeja.

8. Shoppailu voi auttaa eromasennukseen. Vaarana on kuitenkin uusi murheen aihe: tyhjä tili. Älä siis törsää luksustuotteisiin, vaan hanki pieni tavara, vaate tai herkku, joka piristää mieltäsi.

9. Luo uudet rutiinit. Jos sinulla ja entiselläsi oli tapana katsoa sunnuntaisin leffoja, keksi uusi sunnuntaiharrastus, jotta sunnuntaipäiväsi eivät kuluisi nostalgian kyyneleet silmissä.

10. Vaihda maisemaa. Jos kotikaupunkisi kaikki maamerkit tuovat mieleesi muistoja eksästäsi, matkusta ystäväsi kanssa toiseen kaupunkiin tuulettumaan päiväksi tai viikonlopuksi. Etäisyys auttaa näkemään asiat oikeissa mittasuhteissa – ehkei eksäsi ollutkaan se ainoa oikea sinulle.

Lue myös:

Onko ero oikea ratkaisu? Näistä merkeistä sen tiedät

3 tarinaa – Näin vanhempien avioero ahdistaa aikuista lasta

Miksi lähdin pitkästä liitosta | Idealista

Teksti
Kuva Fotolia
Julkaistu Miss Mixissä 10/2011

Toimitus suosittelee