Kesäfiilis hukassa? Nämä ikimuistoisimmat elokuvat tuovat kesän olohuoneeseesi

Suoratoistopalvelut tarjoavat järjettömän paljon elokuvia, joten kahlasimme tarjonnan ja poimimme parhaat elokuvat kesään.

Tympivätkö kavereiden lomakuvat? Tai eikö kesäfiilis nouse kivasta ilmasta huolimatta? Silloin kannattaa tehdä ruudun ääreen pieni piknik, laittaa suosikki suoratoistopalvelu päälle ja tsekata sieltä elokuvat, jotka tuovat kesän olohuoneeseesi. Poimimme sinulle kuusi suosikkia.

Netflix

Mamma Mia!

mamma_mia

Häitä suunnitteleva nuoripari, pirteän väriset kesävaatteet ja auringossa kimmeltävä Välimeri. Jos näistä ei tule kesäfiilis, niin sitten ei mistään. Lähes tekopirteät Abba-kohtauksetkin vain värittävät tätä aitoa hömppäelokuvaa.

Lue myös: Kesän elokuvatärpit – Muista hittimusikaalin paluu ja Jasper Pääkkösen Amerikan-valloitus

Sideways (myös Viaplayssä)

sideways

Kahden miehen viinitila-road trip on yhdistelmä polttareita ja eskapistista pakomatkaa. Tämän pätkän jälkeen tekee mieli napata viinipullo kainaloon ja lähteä hyvällä porukalla piknikille. Tai jopa varata matka ja viinitilakierros.

Wet Hot American Summer

wet_hot_american_summer

Kasarinostalgiassa marinoitu kulttielokuva on koominen ja kuuman kostea kuvaus amerikkalaisteineistä. Ei tarvitse edes olla kokenut 80-lukua, sillä pätkä vie eri ikäluokkien edustajat suoraan nuoruuden (ja rakkauden) kesään. Ja jos olet koskaan ollut leirikoulussa, niin tämä räjäyttää tajuntasi.

Lue myös: Sinkkuelämää-luojan uutuus, vankiladraamaa ja laatujännitystä – Älä missaa näitä kesällä alkavia sarjoja!

HBO Nordic

Grease

grease

Tänä vuonna 40 täyttänyt Grease on edelleen aivan ihana tarina kesälomalla koetusta rakkauden huumasta ja erityisesti sen seurauksista.

Viaplay

The Best Exotic Marigold Hotel

The-Best-Exotic-Marigold-Hotel

Joukko Britannian sympaattisimpien veteraanienäyttelöiden hahmoja lähtee intialaiseen täysihoitolaan nauttimaan eläkepäivistä, mutta paikan tunnelma ei aivan vastaa mainoksen luomia odotuksia. Hyvänmielinen kesäelokuva saa haaveilemaan eksoottisesta hotellista tai jopa eläkeajasta.

Lue myös: Katso nämä viisi hittisarjaa, jotta tiedät mistä puhutaan

Yle Areena

Pertsa ja Kilu -elokuvia

pertsa_ja_kilu

Lapsuuden kesän ainainen auringonpaiste, loputtomalta tuntuva loma ja kuiskimalla juonitut salaiset seikkailut. Tätä ihanuutta tarjoilevat Suomen elokuvahistorian sympaattisimmat pikkupojat Pertsa ja Kilu.

Lue myös: 

Alkuvuoden parhaat netti-tv-ohjelmat – Uusi Sillä silmällä saa parkumaan!

Näillä keinoilla lomafiilis jatkuu myös arjessa

Sinkkuelämää täyttää 20 vuotta! Listasimme sarjan asujen topit ja flopit

Teksti
Kuvat Kanavat ja levitysyhtiöt

Toimitus suosittelee