Ruuhkavuosia elävä Elastinen taistelee aikaa vastaan: ”Jos en liiku, alkaa koko elämä harhailla”

Musiikkibisneksen moniottelija ja pienen pojan isä Elastinen kertoo, että hänellä on vaikeuksia löytää aikaa treenaamiseen. Kuntoilu on silti edelleen hänen hyvinvointinsa kulmakivi.

Kimmo Laiho, 37, eli räppäri Elastinen on treenannut aktiivisesti jo vuodesta 2007. Laiho on myös sijoittanut TFW Helsinki eli Training For Warriors -kuntosaliketjuun ja treenaa siellä itsekin. Silti Laiho tunnustaa muistavansa, ettei kuntoilun aloittaminen ole helppoa.

– Nykyään suosittelen ihmisiä vain aloittamaan, koska sehän on kaikkein vaikeinta. Sen jälkeen suurin kynnys on saapua paikalle. Jos käy meidän punttiksella, niin ei tarvitse kuin saada itsensä paikalle, niin siellä huolehditaan kaikesta muusta.

Laiho haluaa myös muistuttaa, että kuntoilussa ei ole kyse pelkästään timmin ulkomuodon saavuttamisesta.

– Liikunta on hurjan tärkeää henkiselle hyvinvoinnille. Minä ainakin huomaan ihan konkreettisesti, että jos en liiku, alkaa koko elämä harhailla ja esimerkiksi uni kärsiä.

Treenaaminen pitää nähdä työnä

Miten musiikkibisneksen moniottelija ja pienen pojan isä sitten ehtii treenata?

– Minulla on todella suuria ajankäytöllisiä ongelmia liittyen treenaamiseen, koska koti ja työ menevät aina edelle. Yritän ajatella, että myös koti ja työ voivat paremmin, jos käyn treenaamassa. Koen treenaamisen olevan myös osa työtäni. Jos haluan tehdä työni täysillä, niin sitten minun täytyy treenata.

”Yritän ajatella, että myös koti ja työ voivat paremmin, jos käyn treenaamassa.”

Mitään erillistä piiskausta Laiho ei salilla käymiseen enää kuitenkaan tarvitse.

– Tiedän treenaamisen merkityksen jo ihan faktana, eli se on minulle kuin lääke. Kehoni on myös jo niin tottunut treeniin, että sen ansiosta se kestää paremmin ailahtelevaisuudet.

Räppäri välttelee aerobista rääkkiä

Laiho kertoo pitävänsä erityisesti klassisista isoista liikkeistä, kuten maastavedosta, mutta ei suosittele niitä aloittelijoille.

– Ensin pitää tutustua omaan kehoon. Kannattaa lähteä liikkeelle kehonpainoliikkeistä, koska oikein tehtynä niillä saa harvoin paikkoja rikki. Moni uskoo, että pitäisi olla heti kauheasti painoja, mutta ihan jo lenkkeilyllä saa tuloksia.

Ihan kaikista treenausmuodoista ei Laihokaan innostu, mutta on silti oppinut nauttimaan niistäkin.

– Suhteeni aerobiseen rääkkitreeniin vaihtelee kausittain. Välillä en jaksa sitä ollenkaan, mutta aina sitä tehdessäni muistan, kuinka siistiä se onkaan.

Venyttelyyn Laiho puolestaan suhtautuu huumorilla.

– Minä olen Elastinen, ei minun tarvitse venytellä, räppäri pamauttaa ja nauraa.

Lue myös:

Kiireinen perheenäiti Marja Hintikka: Näin löydän aikaa liikunnalle

Kolme kovaa treenaria kertovat: Näin pidän treeni-intoa yllä

Onko sinulla aina kiire? Näin taltutat hopun!

Teksti
Kuva Pasi Murto

Toimitus suosittelee