Miten vauvat muuttavat hotellilomailua?

Kuten Hotellilomailemassa-postauksessa kerroinkin, vietimme viime viikonloppuna tyttökavereideni ja heidän vauvojensa (!) kanssa hotellilomaa. Ihan täällä Helsingissä, kivenheiton päässä meidän kodeistamme. Ja ihan siksi vain, että miksi ei? Hotellilomailu omassakin kotikaupungissa tuo tarvittavan tauon arkeen, ja kun arkiaskareet eivät loju ympärillä muistuttamassa, tuntuu, että olisi jossain kauempanakin.

Suurin muutos edellisiin tyttöjen-hotellilomailu-viikonloppuihin oli ehdottomasti se, että tällä kertaa matkassa mukana oli jopa 3 pientä vauvaa. Eikä vain vauvat, vaan k a i k k i mitä vauvojen mukana tuleekaan. Miten vauvat muuttivat hotellilomailua? Ja miten tämä reissu eroaa edellisistä?

Char and the city, hotelli, loma, vauva

Lomalle lähtemiseen kannattaa varata hyvin aikaa, eikä tähdätä olevansa hotellilla missään minuuttiaikataulussa. Kun vauva on matkassa mukana, eivät aikataulut melkein koskaan pidä. Ja vaikka pitäisikin, menee ihan pieniin asioihin yllättävän paljon aikaa – vaikka kaikkien vaunonosien ja vaippakassien purku autosta.

…ennen oltaisiin vaan tavattu tasalta hotellilla, piste.

Char and the city, hotelli, loma, vauva

Hotellihuonetta varatessa kannattaa mainita, että mukana on vauva, tai parikin. Toiveeksi kannattaa laittaa mahdollisimman tilava huone (minne sijoittaa lastenvaunut tai useammatkin!) ja tilata ennakkoon pinnasänky huoneeseen.

ennen toiveena olisi lähinnä ollut tilata valmiiksi ylös pullo samppanjaa. Miksi emme muuten muistaneet tilata sellaista nytkin?

Char and the city, hotelli, loma, vauva

En voi tarpeeksi toitottaa aikataulusta – mahdollisimman löysästä sellaisesta. Meillä oli suunnitelmissa käydä alkudrinkeillä kattotasolla olevassa baarissa ennen illallista. Todellisuudessa saavuimme myöhässä itse illalliselle, suoraan vaipanvaihto-imetys-vaatteidenvaihto-ruljanssin jälkeen.

ennen olisimme tulleet myöhässä illalliselle, koska alkudrinkeillä olisi ollut niin hauskaa! Eli syy on vain muuttunut :D

Char and the city, hotelli, loma, vauva

Ravintolavarausta tehdessä kannattaa ehdottomasti varottaa, että mukaan tulee kolmet (!) lastenvaunut. Onneksemme niin hotellin kuin ravintolan henkilökunta oli maailman ymmärtäväisempiä ja avuliaimpia, ja järjestivät meille pöydän, minne vaunutkin sai lähettyville. Pointsit tässä vaiheessa myös vauvoille, jotka antoivat äitien syödä – ja hurmasivat kanssaruokailijat!

ennen toiveissa lähinnä olisi ollut ikkunapyötä merimaisemalla.

Char and the city, hotelli, loma, vauva

Jopa pieni spa-lomailu onnistuu, kun hieman vuorottelee. Meillä oli vaunuparkkia saunaosaston edustalla ja välillä taukoilimme ulkosalla terassilla sillä välin kun muut uivat. Taisimme olla aikamoinen näky ja saimmekin henkilökunnalta kehuja :)

ennen olisimme kaikki lojuneet altaalla ja istuneet kaikessa rauhassa saunassa.

Char and the city, hotelli, loma, vauva

Hotellihuoneisiin asettuessa sumplimme tovin, ketkä jakaisivat huoneet, missä kukin vauva nukkuisi ja milloin kukin heräisi imettämään jne. Jos lähtee vauvattomana mukaan matkaan, suosittelen korvatulppien pakkaamista mukaan! P.S. Me kaikki nukuimme paremmin kuin hyvin!

ennen olisi lähinnä vedetty pitkää tikkua, kuka jakaa huoneen kenenkä kanssa ja kuka saa ikkunapuolen.

Char and the city, hotelli, loma, vauva

Kaiken kaikkiaan on pakko sanoa, että vaikka tottakai vauvojen tulo ystäväporukkaan on suuren SUURI muutos, on paljolti kyse asenteesta. Jos valitsee nähdä kaikesta vain sen hankalan puolen, niin tottakai hotellilomailu vauvojen kera voi tuntua työläältä. Jos taas ottaa sen hauskana kokemuksena, niin siitä saa irti vaikka mitä, kun hieman sumplii. Meillä ainakin oli aivan ihana, vaikka erilainen, viikonloppu!

Eniten ylpeä olen ystävistäni, jotka ovat niin luonnollisia äitirooleissaan ja rohkeasti tekevät vaikka mitä vauvojensa kanssa! Jos jotain, toivon, että itse olisin tuossa tilanteessa yhtä rohkea. Pakotinkin heidät lupaamaan, että sitten joskus jos on minun aika, niin he saavat pakottaa minut vaikka mihin hotellilomalle ja illalliselle bebén kera!

 

INSTAGRAM (@charandthecity) / FACEBOOK / PINTEREST