6 ✗ talvi-ihon pelastajat

* Sisältää mainoslinkkejä / Tuotteet saatu blogin kautta

Viime viikonloppuna pidin ansaitusti some-vapaata. Läppäri kiinni, kamera laukunpohjalla ja kännykkä äänettömällä – ja apua miten hyvää teki. Sen sijaan, että olisin tehnyt töitä tai roikkunut somessa päivät pitkät, kävin jäällä kävelemässä, nautin aamukahvia auringonpaisteessa ja hemmottelin itseäni saunaillan muodossa. Tässä iässä (täytän keväällä 35) kaikenlainen stressi, väsymys ja oman hyvinvoinnin laiminlyöminen näkyy – varsinkin kasvoista.

Char and the city, talvi-ihon pelastajat, luonnonkosmetiikka, Mâdara, Esse, Mia Höytö, Olivia Klein, Evolve, BM

Lisäksi talvikaudet ovat aina ollut itselleni ja iholleni se haastavin aika vuodesta – pintakuivuutta, herkkyyttä ja hieman atopiaa yhdistettynä talvipakkasiin, sisäilman kuivuuteen ja kaupungin ilmanlaatuun. Ei hyvä. Paitsi, että tämä talvi oli itselleni poikkeuksellinen – ihoni ei ole koskaan voinut yhtä hyvin! Minusta tuntuu, että vaikka muuten laiminlöinkin omaa hyvinvointiani, tein kuitenkin jotain oikein. Nimittäin panostin iholleni sopiviin tuotteisiin, ja löysin kokeilujen kautta oman talvi-ihoni pelastajat! Tässä ne tulevat:

Char and the city, talvi-ihon pelastajat, luonnonkosmetiikka, Mâdara, Esse, Mia Höytö, Olivia Klein, Evolve, BM

Taistele saasteita ja ikääntymistä vastaan

Jos heti aluksi nostetaan kissa pöydälle – eli mitä ihmettä minulla oikein on naamassani. Sain blogin kautta testiin Mâdaran * Anti-pollution Charcoal & Mud Repair Mask * -naamion. Olen aika varovainen kaikkien paitsi kosteuttavien naamioiden kanssa, sillä ihoni on sen verran herkkä, mutta jos joku seurasi Instagram storyjani viime viikolla, tiedättekin, että tälle vegaaniselle tuotteelle annan peukun pystyyn. Kaksivaikutteinen naamio joka perustuu antioksidanttipitoiseen mustaan mutaan ja hiileen taistelee saasteiden ja ikääntymisen vaikutuksia vastaan. Ihoni oli ihan mielettömän kuulas naamion jälkeen!

Siinä missä käytän naamiota harkiten, kuuluu taas jokapäiväiseen käyttööni saman merkin SOS Hydra Recharge Cream *, jota suositellaan iholle joka tuntuu janoiselta, kuivalta ja stressaantuneelta. Tässä kohtaa nostin käteni ylös kolme kertaa putkeen. Tuote sisältää niin kosteutta sitovaa hyaluronihappoa, kosteuden ennenaikaiselta haihtumiselta suojaavaa pellavansiemenuutetta kuin ihoa rauhoittavaa pionia. Kevyt ja nopeasti imeytyvä tuote sopii ihan täydellisesti meikin alle – ja aamukäytössä tämä tuote onkin itselläni (yhdessä taloudessa – toisessa kodissa majailee toinen meikin alle soveltuvat tuote, mutta siitä lisää alempana!).

Char and the city, talvi-ihon pelastajat, luonnonkosmetiikka, Mâdara, Esse, Mia Höytö, Olivia Klein, Evolve, BM

Hoitoneste jota ilman ei voi elää

Yksi joululahjatoiveistani Top TRE joululahjaideaa TRE Christmas Marketista -postauksessa, oli Olivia Klein * -kosmetiikkatuotteet. Olin lukenut näistä niin paljon hyvää – ja lisäksi yksinkertaisen tyylikäs pakkaus herätti mielenkiintoni. Oliko tämä oikeasti kotimainen tuote? Niin Olivia Klein kuin TRE -kuulivat toiveeni, ja sainkin jouluna kokeiltavaksi merkin tuotteita – ja nyt meikkipussissani on tuote, josta en enää hevillä luovu: Hydra Spray Toner *. Eli kosteuttava ja sumutettava hoitoneste, joka jätetään kasvoille.

Hoitoneste * sisältää runsaasi aloe veran lehtimehua ja ruusunkukkavettä, joten ei ihme, että se kosteutta ja rauhottaa pintakuivaa sekä herkkää ihoa aivan ihanalla tavalla. Ei enää kutinaa tai hilseilyä! Jotenkin en enää voisi kuvitella ihonhoitorutiinejani, ilman, että suihkuttaisin tätä iholle kasvojen pesun jälkeen. Keväällä olisi tarkoitus tutustua muihin Olivian tuotteisiin oikein ajan kanssa, ne ovat nimittäin kehitelty huomioiden mm. atoopikot sekä erilaisille hajusteille, väriaineille, hiusväreille ja sulfaattipitoisille pesuaineille herkistyneet. 

Char and the city, talvi-ihon pelastajat, luonnonkosmetiikka, Mâdara, Esse, Mia Höytö, Olivia Klein, Evolve, BM

Talven tehokkain kosteuttaja

Osa teistä ehkä muistaakin, että pääsin viime syksynä tutustumaan Esse *-merkkiin Työpäiväni yrittäjänä -postauksen kasvoihoidon yhteydessä. Tuolloin mietin, että kasvohoidon yhteydessä minulle valitut Rich Moisturiser * -voide ja Repair Oil * -korjaava öljyseerumi voisivat toimia parhaana pelastuksena kylmälle talvikaudelle. Ja tiedättekö mitä – niin ne toimivatkin. Tämä kaksikko on ollut kylmimpänä kautena iltarutiinieni kohokohta.

Öljyseerumi * on todellinen monitoimituote – itse olen käyttänyt sitä kasvovoiteen alla ravitsemaan ja korjaamaan kasvojen kuivaa ihoa, mutta yhtä hyvin sitä voisi käyttää mille tahansa ongelma-alueelle, kuten vaikka ennaltaehkäisemään raskaus- ja venymäarpien muodostumista. Vielä kun öljyyn yhdistää täyteläisen voiteen *, niin talvi-iho kiittää! Koska ensikosketus Esseen on ollut näinkin positiivinen, haluaisin vielä paremmin syventyä tähän probioottiseen tuotesarjaan – miten mielenkiintoiselta kuulostaakin ihmisten mikrobiomit, ja miten se yhdistyy ihonhoitoon!

Char and the city, talvi-ihon pelastajat, luonnonkosmetiikka, Mâdara, Esse, Mia Höytö, Olivia Klein, Evolve, BM

Maailman paras meikinalusvoide

Yksi pitkäaikaisempia suosikkejani on Mia Höytö Cosmetics * -tuotteet. Ihan ensimmäiseksi ihastuin niiden pelkistettyyn ulkomuotoon, mutta monen vuoden käytön jälkeen on sarjasta löytynyt mitä parhaimpia luottotuotteita itselleni. Yksi luottotuotteistani on Ihana Moisturizing Cream * – ihan paras aamukäyttöön soveltuva kasvovoide, jonka jättämä kuulas mattapinta toimii täydellisesti meikin alla (tämän rinnalle nostaisin postauksen alkuosassa esittelemäni SOS-voiteen!).

Etsin aikoinaan pitkään itselleni kasvovoidetta, joka olisi tarpeeksi kosteuttava (tätä suositellaan etenkin pintakuivalle iholle), mutta samalla mattapintainen meikisalusvoiteeksi. Tämä nimensä mukaan i h a n a tuote sisältää tehokasta tyrnimarjan- ja mustaherkukansiemenöljyä, pehmeyttä tuovaa sheavoita ja manteliöljyä, rauhoittavaa ruiskaunokinvettä, kosteuttavaa aloe veraa sekä ihoa rauhoittavaa antioksidanttipitoista rosmariiniuutetta – ja ihoni kiittää!

Char and the city, talvi-ihon pelastajat, luonnonkosmetiikka, Mâdara, Esse, Mia Höytö, Olivia Klein, Evolve, BM

1000 ✗ kosteuttavampi hyaluronihapposeerumi

En ole meinannut tunnistaa Evolve Organic Beautyn * tuotteita, kun ne ovat uudissa pakkauksissaan. Tai edes ensin tajunnut, että kysehän on Evolvesta, siis siitä Evolvesta, joka näytti IHAN erilaiselta ennen. Tiedän, ettei pakkaus todellakaan ole se tärkein asia, mutta tässä kohtaa sisäisen esteetikkoni kyllä nostaa päätään ja ei voi muuta kuin ihastella tuotteiden uutta ilmettä. Jatkan nyökkäilemistä kun luen, että superfoodeja (!) sisältävät luonnonkosmetiikkatuotteet valmistetaan käsityönä Englannissa, ja vielä pienissä erissä, jotta tuotteiden tuoreus voidaan taata. Oman Daily Renew Facial Cream * -voiteeni on tehnyt Leanne, kun taas Hyaluronic Serum * -hyaluronihapposeerumini Freya – jotenkin niin suloista.

Ulkoasu on kuitenkin näissä tuotteissa täysin toissijainen asia, sillä tiesittekö, että hyaluronihappo voi sitoa jopa 1000 kertaa omaan painonsa verran vettä, tehden siitä erittäin tehokkaan kosteuttajan? Evolven hyaluronihappo lisää myös kollageenin tuottoa, jolloin se auttaa vähentämään ryppyjä ja tekee ihosta nuorekkaamman näköisen. ”KYLLÄ KIITOS!” huutaa tämä pintakuivan ja ikääntyvän ihon omistaja.

Char and the city, talvi-ihon pelastajat, luonnonkosmetiikka, Mâdara, Esse, Mia Höytö, Olivia Klein, Evolve, BM

Arki-iltojen pelastajat

Viime syksynä sain kaupallisen blogiyhteistyön muodossa kokeiluun BM Cosmeceuticals -tuotteita, joista kirjoittelinkin teille Kuivan, herkän & ikääntyvän ihon pelastus! -postauksessa. Jos joskus mietitte, että tehdäänkö näitä postauksia vaan tehdäkseen, niin omalta osaltani voin käsi sydämellä sanoa, että en. BM:n tuotteet ovat jääneet jäädäkseen kosmetiikkakaappiini. Nyt monen kuukauden käytön jälkeen suosikeiksini ovat nousseet Regenerating Intense Serum GEL 28 -tehoseerumi sekä sen kanssa käyttämäni Regenerating & Nourishing Night Cream -yövoide. Arki-iltojeni pelastajat.

BM:n tuotteet ovat koostumukseltaan kevyempiä, ja soveltuvat siten paremmin kiireisiin iltoihin, jolloin toive on, että tuotteet imahtavat ihoon nopeastikin. Kuin myös kuvista puuttuvat Anti-Age A-vitamiinivoide, josta voitte lukea lisää täältä. Kun taas yllä mainitsemiani Essen superkosteuttavia (ja myös rakenteeltaan öljyisiä ja täyteläisempiä) tuotteita käytän enemmänkin hemmotteluiltoina kasvonaamion tapaan, silloin kun on hyvin aikaa nauttia olostaan.

Char and the city, talvi-ihon pelastajat, luonnonkosmetiikka, Mâdara, Esse, Mia Höytö, Olivia Klein, Evolve, BM

Tässä oli oma top 6 -listaukseni – tuotteita jotka ovat pelastaneet tämän talven ihoni. Edellisistä talvista poiketen ei ole ollut sen kummemmin pintakuivuutta ja atopialäikkien saldo on kerrankin 0. Meikittä olo on paljon mukavempi, kun iho ei pienestä kiristä, punota tai hilseile. Puhumattakaan siitä, että miten paljon paremmin meikki levittyy ja pysyy iholla, joka voi hyvin, ja tota on hoidettu oikeanmukaisesti.

Char and the city, talvi-ihon pelastajat, luonnonkosmetiikka, Mâdara, Esse, Mia Höytö, Olivia Klein, Evolve, BM

Toivottavasti näistä vinkeistä on kohtalontovereilleni apua – ja jos teillä on vielä jotain tuotesuositteluita minulle, niin laittakaa ihmeessä tulemaan kommenttiosioon! Tällä hetkellä pakkailen matkalaukkuuni hieman erilaisia ihonhoitotuotteita, sillä matkaan tällä viikolla kohti aurinkoisempia maisemia. Ja toive oliskin löytää kevään ajaksi kesäisemmälle iholle toimivia tuotteita. Ja jännityksellä seurata, miten ihoni reagoi ilmastonmuutoksiin. Lisää reissukuulumisia huomenna, nyt takaisin pakkauspuuhiin!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*