Mikä ihmeen hiusten kristallipuhdistus?

Kuten Instagram storyjani seuraavat jo tietävätkin, kävin taannoin kampaajalla. Olen useimmiten t o d e l l a laiska kampaajalla käyjä, mutta nyt edellinen kertani oli niin äskettäin kuin marraskuussa Uusi lyhyempi tukka: balayage, glossing & olaplex -postauksen yhteydessä. Eli ei niin montaa kuukautta sitten. Nyt kuitenkin pidempiaikainen vakiokampaajani laittoi viestiä, että heillä olisi tulossa koulutustilaisuus, että haluaisinko tulla. No tottakai sanoin minä! (Ja jotta ei tulisi epäselvyyksiä, niin maksoin tästä ihan normihinnan – kaupalliset yhteistyöt tai muut edut ilmoitan aina selkeästi).

Heillä oli koulutustilaisuudessa teemana kristallipuhdistus. Mikä ihmeen kristallipuhdistus ajattelin minä? Ja mitä hyötyä siitä olisi hiuksilleni? Varsinkin, kun olen brunette, enkä blondi. Jotenkin mielsin sen heti vaalean värin kirkastukseen, mutta kyseessä on kaikenvärisille hiuksille sopiva käsittely, joka puhdistaa hellävaraisesti värjätyn hiuksen sävyä. Eli se ei muuta hiusten luonnollista väriä. Vaikka hiukseni ovatkin lähellä luonnollista ruskeaa sävyään, on omaa hiustani kuitenkin sävytetty ja vaalennettu vuosien varrella. Ja varsinkin vaalennetuissa latvoissa kristallipuhdistuskäsittely siisti pois hiuksissa olevaa keltaisuutta sekä vihreyttä – lopputuloksena terveämmänsävyiset hiukset:

Tykkään pitää hiukseni todella luonnollisen näköisinä – juuri saa olla tumma, kuten luonnollinen värini, mutta koska kokotumma tukka näyttää helposti hieman tylsältä (?), tuovat hieman vaaleammat pituudet ihanasti eloa tämmöiselle brunetille. Juureen laitettiin kristallipuhdistuksen jälkeen tummempaa väriä ja vaaleampia osuuksia taas sävytettiin hieman kylmemmäksi. Aika perussetti, eikä hiuksia tällä kertaa leikattu ollenkaan, mutta joskus pienelläkin värin freesauksella saa ihmeitä aikaiseksi!

Olen lähdössä tässä keväällä hieman pidemmälle reissulle, joten ajattelin, että keväämmällä Suomeen palatessani kävisin sitten napsimassa auringon alla kuivuneet latvat nips-naps pois. Seuraavaksi olisi aika miettiä miten parhaiten suojaisin hiuksiani tuolla etelämmässä elellessäni – ainakin erilaiset aurinkohatut ja huivit pitää pakata mukaan, mutta myös hiuksia suojaavat aineet. Jos teillä on vinkkejä, niin saa mielellään huikata kommenttiboksiin!

Kiitos & tack, pitkäaikainen vakiokampaajani Nora

INSTAGRAM (@charandthecity) / FACEBOOK / PINTEREST

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*