Olohuoneen uusi ilme & 4✗ sisustusvinkkiä

Olohuoneen puolella on tapahtunut pieni kevätraikastus (tiedän, että olemme vasta helmikuussa, mutta en malta odottaa!). Mitään suurempia hankintoja en väliaikaiseen vuokrakotiin halua tehdä, tai muutenkaan kannata ajatusta, että koti pitäisi kokoajan sisustaa uudelleen, mutta tilan ilmettä saa helposti muutettua pienilläkin asioilla. Tiedän, että koristetyynynpäällisen vaihto on niin kulunut idea, mutta se vaan toimii – vuosi toisensa jälkeen! Vai mitä tuumaatte – eikö parin haaleanroosan tyynynpäällisen tuominen tilaan teekin koko huoneesta jotenkin hempeämmän?

Char and the city, olohuoneen sisustus, kevät

Vaihda huoneen ilmettä sisustustyynynpäällisin

Sain jo Instagramin (@charandthecity) puolella kyselyitä, kenen nuo haalean roosat tyynynpäälliset ovatkaan – ne ovat Tine K:n. Omani olen ostanut Espoon Cobellosta, mutta Helsingissä tuotemerkkiä myy esim. Bulevardilla sijaitseva ihana pieni sisustusliike Nougat! Toinen uusi, tai oikeastaan vanha, tyynynpäällinen sohvalla, on aikoinaan Balmuirilta saatu Monogram-tyynynpäällinen *, johon vasta äskettäin löysin sopivan sisustyynyn.

Char and the city, olohuoneen sisustus, kevät

Somista sohvapöytä sisustusesinein

Sohvapöytää taas koristaa By Lassenin Kubus 4 -kynttilänjalka * (käytössä vuoden ympäri – jouluksi punaiset kynttilät, keväälle taas valkoiset), Diptyquen tuokukynttilä (monet ovat kysyneet lempparituoksuani, ja se on ehdottomasti Benjoin!), Georg Jensenin * näyttävä maljakko sekä Maison Helsingistä ostetut keinokukat. Ennen olin niin vastaan tekokukkia, mutta nähtyäni nämä, käänsin kelkkani kokonaan – ne ovat niin aidon oloiset ja piristäneet kotiani jo vuoden verran! Jos ei muuta, niin olen ainakin säästänyt pitkän pennin leikkokukkaostoksissa.

Char and the city, olohuoneen sisustus, kevät

Sekoita tilaan uutta & vanhaa

Vaikka sitä ei ehkä kodin sisustusta katsoessa ehkä aina mietikään, on mielestäni tärkeää sekoittaa sisustuksessa jotain uutta & vanhaa. Olohuoneessani vanhaa edustaa isoisäni vanha tiikkikaappi, jonka aikoinaan kunnostin Osmo Color ja kaapin uusi ilme puuvahalla -postauksessa, valmiiksi kunnostettuna ostettu musta wieniläistuoli sekä isoäidiltäni perityt marmoriesineet. Nuo ovat sen verran rakkaita asioita, että ne tulevar varmuudella seilaamaan mukaan kodista toiseen.

Char and the city, olohuoneen sisustus, kevät

Älä jätää seinäpintoja tyhjäksi

Itse en jotenkin voisi jättää kaikkia seinäpintoja tyhjäksi. Varsinkin, jos ne ammottavat puhtaan valkoisina, kuten tässä vuokrakodissa. Jos koti olisi omani, haluaisin ehdottomasti maalata seinät murretun harmaalla, jotta upeat vanhat ovenkarmit tulisivat vielä paremmin esille. Samalla tilan saisi sen kaipaamaa lämpöä. Kun maalaaminen ei ole vaihtoehto, on sentään seinillä jotain – karttajulisteet, jotka olen käynyt kehystyttämässä. Nämä kyseiset ovat loppuunmyyty, mutta jos suurkaupunkiaiheiset julisteet kiinnostavat, suosittelen kurkistamaan Studio Esinamin alennusmyynnit *!

Char and the city, olohuoneen sisustus, kevät

Loppuun vielä pakko tunnustaa, että tällä hetkellä unelmoin kovasti uudesta sohvasta. Nykyinen olohuoneen sohva ei ole omani, ja mielikuvissani näen kokoajan sen paikalla jonkin rennontyylisen vaalean sohvan, kuten nyt sisustusALEssa olevat Furninovan sohva * ja siihen kuuluva rahi *. Mitä mieltä te olette – sopisiko tilaan paremmin vaalea sohva? Etenkin, jos seinä olisi kauniin vaaleanharmaan värinen… Aina voi unelmoida!

* Sisältää mainoslinkkejä / Contains ad-links

INSTAGRAM (@charandthecity) / FACEBOOK / PINTEREST

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*