Sisustushaaveita vuodelle 2018 -haaste

Vuodenvaihteessa on aina mielenkiintoista pysähtyä hetkeksi ja katsella taaksepäin kulunutta vuotta ja miettiä, mitä kaikkea uudelta vuodelta toivookaan elämäänsä yleisellä tasolla. Sen lisäksi se on myös hyvä hetki itselleni sisustajana myös seisahtua hetkeksi keskelle kotiani ja miettiä minkälaisia sisustushaaveita minulla on vuodelle 2018. Lisäpuuhtia pohdintoihin toi Coffee Table Diary -blogin Giseldan antama sisustushaaste:

”Haaveillaanko hetki? Uusi vuosi saa useimmilla meistä sisustushaaveet nousemaan pintaan. Haaveissa voi olla sisustaa uusi koti, parempi järjestys säilyratkaisujen päivityksellä, pintojen raikastus, tai vaikka tuoda uutta väriä sisustukseen. Toki myös ihanilla uusilla kalusteilla, valaisimilla, tekstiileillä ja sisustusesineillä – tai olemassa olevien kierrättämisellä, saa kodin ilmettä tehokkaasti päivitettyä. Mikä parasta, haaveilla voi isostikin, vaikka itse toteutus etenisi omalla tahdillaan! Millaisia sisustushaaveita sinulla on vuodelle 2018?”

Char and the city, Interior design, Sisustushaaveet vuodelle 2018 -haaste

Musta ruudukko, Lasitehdas (kuva lainattu Pinterest) Avalon-huopa, Hermés

Beetle-tuoli, Gubi * Chevron-parketti, Timberwise

HK-kaadin, Georg Jensen * Ninety-sohvapöytä, OX Denmark *

Kuten olette ehkä huomanneetkin, ovat kotipostausten määrä hieman ollut hiipumaan päin. Siihen on parikin eri syytä:

✓ Olen viime vuoden aikana viettänyt t o d e l l a vähän aikaa omassa kodissani
✓ Minulla on T O D E L L A kova pois-Helsingistä & talonostokuume

Eli ei ehkä ihme, ettei kodin sisustamisen saralla ole tapahtunut sen kummempia asioita viimeisen vuoden aikana. Toki ystävän kanssa vuokralla asuessa se on alusta asti aika selkeää sanomattakin, että kyseessä on tilapäisratkaisu. Väliaikainen koti, jonne ei viitsi tehdä sen kummempia ratkaisuja, kun ei tiedä minkälaiseen kotiin sitä mahdollisesti sitten seuraavaksi muuttaa.

Samaan hengenvetoon minun on pakko sanoa, että olemme ainakin omasta mielestämme saaneet meidän Töölön kodistamme yllättävän viihtyisän ja yhteinäisen, vaikka vain lennosta laitoimme hynttyyt yhteen. Onneksemme kalusteemme menivät yhteen kuin olisimme palapeliä kasanneet – ruokapöytä häneltä ja tuolit minulta, sohva häneltä ja sohvapöytä minulta. Ja sitten taas ne sisustusasiat mitä olen täällä asuessani hankkinut (kuten 6x vinkkiä makuuhuoneen sisustamiseen -postauksen sänky sängynpäätyineen ja Kampauspöydän uusi ilme & upea Habitat-peili -postauksen upea peili), ovat olleet harkittuja ostoksia ja sellaisia hankintoja, joiden tiedän sopivan seuraavan kotiini, oli se sitten millainen tahansa.

Char and the city, Interior design, Sisustushaaveet vuodelle 2018 -haaste

Boule-maljakko, SkultunaGazelle Console -pöytä, Ruth & Joanna, Zarro

Randaccio Circular -peili, Gubi *

Le Grand Air -sohva, Decotique * Velvet Tencel Silver -matto, Zarro

Jos nyt lähden miettimään vuoden 2018 sisustushaaveita hieman suuremmalla skaalalla, voi ne helposti luokitella kolmeen osioon:

✓ Ostaa vuokravuosien jälkeen taas se Oma koti
✓ Remontoida ja sisustaa pidempiaikainen koti
✓ Muuttaa pois Helsingistä ja vaihtaa kerrostaloasunto taloon (!!!)

Kuluneen vuoden aikana ole huomannut, että vaikka Töölön asuntomme onkin aivan upea, ei se ihan tunnu omalta kodilta. Usein vietän suuressa asunnossa aikaa ihan ypöyksin, ja samalla kun huomaan sisustuskuumeeni nousevan kovaa vauhtia, mietin heti perään, että tämähän on vain väliaikaista. Nykyistä vuokrakotia ei jotenkin enää ”kannata” sen kummemmin laittaa, tai ainakaan mitään uutta suurempaa sinne hankkia, kun ne omat unelmat ovat pitkälti siinä jossain vaiheessa tulevaisuudessa siintävässä uudessa omassa kodissa.

Ja vaikka muutto ei olekaan ajankohtainen, niin sen verran voin paljastaa, että vaikka olenkin niin keskustan tyttöjä kun olla ja voi, on minut vallannut aivan kamala talokuume(!). Ja jos, jos, jos jossain vaiheessa olisi muuton ja uuden kodin sisustamisen aika, löytyisivät postauksen kollaaseissa näkyvät huonekalut, sisustusratkaisut, materiaalit, värit sekä sisustustuotteet uuden kodin sisustamisen haavelistalta:

Lasiseinä mustilla karmeilla

Jos joku seuraa Pinterestiäni, ei hän ole voinut välttyä lukuisilta kuvilta, missä näkyy lasinen seinä, mustilla karmeilla ja ruudukoilla varustettuna. Tämä teetetty ratkaisu toimisi niin tilanjakajana kuin ihan oviratkaisunakin. P a k k o   s a a d a!

Samettiset ruokapöydäntuolit

Edellisissä kodeissa olen mennyt enemmänkin kahvilapöytä-tyylillä, mitä tulee ruokailutilaan, mutta nyt unelmoin oikein suuresta ruokapöydästä samettisine ruokapöydäntuoleineen. Sohvi nostatti Gubin Beetle-tuolin * himoani taivaisiin, kun hän kotiutti saman sarjan nojatuolin. Ikävä kyllä samettituolien hinnat ovat aivan pilvissä, varsinkin yhteishinnan osalta, kun niitä pitäisi sitten olla vähintään kahdeksan…!

Marmoriset pinnat pöytätasoilla

Pari vuotta ”marmoritason” kanssa eläneenä on pakko todeta, että toivoisin tulevan keittiön tason olevan sama kuin nykyisessä kodissani. Marmori, tai siis oikeastaan kvartsipinta mikä Homevialauralta ja myös ystäväpariskunnaltani löytyy, saisi jatkua myös suuren teetetyn ruokapöydän muodossa – olohuoneen puolelle taas sopisi Ninety-sohvapöytä * vallan hyvin.

Chevron parketti

Pidän Töölön kotimme lattiasta todella paljon, mutta omaan kotiini kaipaisin tämän kiiltävämmän, lakatun version sijaan oikein mattapintaista tammiparkettia. Myöskin peruslaudoitus tuntuu hieman tylsältä, kun taas chevron-kuvio kiehtoo kovasti.

Rento ”pellava”sohva

Jos nyt saisin valita uuden sohvan, osusi valinta ehdottomasti Le Grand Air -sohvaan *. Se ihastuttaa loose fit -tyylisellä rentoudellaan, maanläheisellä väriskaalallaan sekä pellavaisilla materiaalivalinnoillaan. Juuri sellainen, mihin haluaisi päivän päätteeksi käpertyä! Eikä tarttisi stressata onko tyynyt rypyssä ;)

Klassisia sisustusesineitä

En halua kodissani turhaa tilpehööriä täyttämään pöytäaloja ja huoneen nurkkia, mutta sen sijaan voisin panostaa muutamaan harkittuun, sekä ajattomaan klassikkoon – sohvalle sopisi Hermesin Avalon-viltti, kun taas aamiaispöytään Georg Jensenin HK-kaadin * ja kukkasille mikään muukaan kuin Gubin Boule-maljakko *.

 

INSTAGRAM (@charandthecity) / FACEBOOK / PINTEREST

* Sisältää mainoslinkkejä / Contains ad-links

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*