Mauritiuksen upein ranta – Flic en flac

Lomaillessamme Mauritiuksen paratiisisaarelle päätimme jakaa reilun parin viikon mittaisen rantalomamme jopa kolmeen eri resorttiin ja näin jälkikäteen katsottuna, osuivat valintamme aivan nappiin (palailen vielä hotellisuosituksien kera omassa postauksessaan!). Säästimme nimittäin saaren parhaimman kohteen viimeiseksi – sopivasti loppumatkan aurinkoisille päiville, kun sykloni alkoi jo loittonemaan… Tervetuloa Mauritiuksen upeimmalle rannalle Flic en flacille! ja meidän unelmien rantaresorttiin *:

Char and the city, Mauritius, Flic en Flac beach, La Pirogue Hotel

Maltoimme juuri ja juuri tehdä check inin, ennenkuin riensimme alas rannalle – ja mikä näkymä meitä siellä odottikaan!

Char and the city, Mauritius, Flic en Flac beach, La Pirogue Hotel

Kookospähkinäjuomat käteen ja näkymien ihailua. Siinä ei maltettu melkein laskea edes katsetta alas kirjaan, koska näkymät!

Char and the city, Mauritius, Flic en Flac beach, La Pirogue Hotel

Vaikka tammikuussa onkin high season, oli rannoilla ihanan rauhallista, vaikka varjoista olikin keskipäivällä hieman pulaa, ellei ollut varannut omaa paikkaansa ajoissa.

Char and the city, Mauritius, Flic en Flac beach, La Pirogue Hotel

Lemppari rantavaatteeni, jotka esittelinkin teille Mitä pakata rantalomalle mukaan?postauksessa – boyfriend beach shirt, mustat bikinit, aurinkohattu (unohtui muuten postauksesta!) sekä luotto aurinkolasit!

Char and the city, Mauritius, Flic en Flac beach, La Pirogue Hotel

Jos mielikuvissanne näettä vehreillä palmuilla reunustetut valkoiset pitkät hiekkarannat ja turkoosina hohtavan meren pienine kalastusveneineen, varatkaa matka Flic en flacin paratiisirannalle! Oma matkamme Mauritiuksella alkoi aivan saaren itäisimmästä osasta, ja vaikka sielläkin oli kaunista, ei se vetänyt verojaan länsirannikolle, jonka näkymät olivat aivan kuin postikortista. Rantapätkä on jopa kahdeksan(!) kilometrin pituinen ja sitä suojaa mukavasti koralliriutta, jonka takia suuret aallot eivät lyö rantaan asti. Täydellisen rauhallinen paikka vaikka snorklaamiseen!

Char and the city, Mauritius, Flic en Flac beach, La Pirogue Hotel

Kun käänsi päänsä toiselle puolelle ja lähti kävelemään rantaa pitkin, jatkui rantamaisemat niin pitkälle kun silmä kansi. 8 km hei!

Char and the city, Mauritius, Flic en Flac beach, La Pirogue Hotel

Auringossa tosin ei pitkiä aikoja jaksanut olla, aurinko porotti siniseltä taivaalta ja asteita oli helposti +30 – ei valittamista. Piti vaan muistaa korkeat suojakertoimet ja suojaavat asut.

Char and the city, Mauritius, Flic en Flac beach, La Pirogue Hotel

Me makoilimme rannalla poikkeuksetta varjossa – aurinkoa sai helposti vaan sillä, että liikkui ulkosalla, pulahti uimaan tai kävi tilaamassa hieman lisää kookospähkinäjuomia rannalle.

Char and the city, Mauritius, Flic en Flac beach, La Pirogue Hotel

Vakio rantavarustuksiin kuului matkan päältä ostettu rantakassi (ananaskuvioinen, tottakai!), kylmänä veden pitävä juomapullo (tiedättekö miten nopeasti joumavesi lämpenee rannalla!), Maison Helsingistä ostamani rantasandaalit sekä hellehattu (parikin erilaista, ja tuli käytettyä kumpiakin!).

Char and the city, Mauritius, Flic en Flac beach, La Pirogue Hotel

Postauksen kuvat ovat otettu juuri hetkiä sen jälkeen kun saavuimme La Piroguen resorttiin *, emmekä voineet lopettaa upeiden rantamaisemian tuijottelemista – tämä on paratiisi! Ja vaikka siirryimme pienen pieneen rantabungalowiin viiden tähden hotellista (84 m2 kokoisesta ja omalla uima-altaalla varustetusta sviitistä), en olisi voinut olla yhtään onnellisempi! Jos lähtisin uudelleen Mauritiukselle, tulisin takaisin tähän Flic en flacin rantaresorttiin *. Saman teki yksi ranskalainen pariskunta johon tutustuimme – oli heidän kolmas matka saarelle, ja jo toinen kerta tähän samaan kohteeseen.

* Sisältää mainoslinkkejä / Contains ad-links

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*