Mitä pakata rantalomalle mukaan?

Vaikka matkustelenkin useamman kerran vuodessa, niin jotenkin aina ennen matkalle lähtöä tulee pieni tänka på, että mitä sitä oikein pakkaisi mukaan lomalle. Olen lukuisia kertoja luvannut itselleni, että tekisin heti matkalta palattuani (tai kuten nyt vielä matkalla ollessani) hyvän pakkausvinkkilistan. Tällä kertaa teemana rantalomat ja erityisesti nykyisellä matkalla ollessa resorttielämä all inclusive -meiningillä. Meidän talvimatkan toive oli lähteä jonnekin lämpimään rentoutumaan – ja päädyimme tällä kertaa Mauritiukselle (ja meiltä lähtee lämmin suosittelu kohteelle!). Mutta mitä pakata matkalle mukaan?

Char and the city, What to pack on a All Inclusive holiday, beach holiday

Thin Preppy sunglasses, Celine * Boyfriend beach shirt, Seafolly * Sandals, Anna Field * Swimsuit, Twintip *

Statement aurinkolasit – Yksi tärkeimmistä rantaloman asusteista on mielestäni upeat aurinkolasit! Rannalle mentäessä tulee kasvoille sukaistua vain aurinkorasvaa, joten näyttävät aurinkolasit pelastavat koko lookin.

Boyfriend-paita rannalle – Rantavaatteista suosikkini on ns. boyfriend-paidat. Sellaisen voi joko tilata netistä, tai sitten käydä matkakaverin pellavapaitavarastolla. Tosin varoitus miesten valkoisten paitojen lainaamiseen sen verran, että aurinkorasva voi värjätä hieman, joten ehkä kannattaa tilata ihan se oma rantapaitansa.

Ajattomat sandaalit – Toinen asia aurinkolasien jälkeen on panostaa yhteen pariin ajattomia sandaaleja. Tai ajaton ja ajaton, mutta sellaiset, joista tykkäät vuodesta toiseen. Sandaalien käyttökausi on sen verran vähäinen Suomen kesässä, että niitä ei varmaan vuodessa kävele puhki.

Tyylikäs uimapuku – Ennen uimapuvut tuntuivat todella t y l s i l t ä ja vanhanaikaisilta vaihtoehdoista, verrattuna bikineihin. Nyt markkoinoilla tuntuu taas olevan toinen toistaan upeampia uimapukuja! Itse valitsisin lomalle valkomustan version, jossa moderni leikkaus ja värit tottakai korostavat rusketusta parhalla mahdollisella tavalla ;)

Char and the city, What to pack on a All Inclusive holiday, beach holiday

Trim kaftan, Topshop * Tie-back swimsuit, Filippa K * Beach towel, Versace * Carried away beachbag, Seafolly *

Kaftaani – Vaikka ns. boyfriend-paidat ovatkin lemppareitani, ovat edestä auki olevat kaftaanit rantakäyttöön niitä parhaimpia. Itse tilasin kollaasin kaftaanin tätä reissua varten, ja se on ollut aivan mahtava kaikessa yksinkertaisuudessaan. Suokaa olkapäitä hyvin, jos tuntuu, että ne ovat saaneet jo hieman liikaa aurinkoa!

Bikinit – tai kevyempi uimapuku – Puhuin jo uimapukujen puolesta yllä, mutta aurinkolomalle pakkaan sen lisäksi ainakin parit bikinit. Rantapäivinä on tullut vaihdettua kesken rantahengailun kuiviin bikineihin, joten ainakin kahdet suosittelisin ottamaan sen takia mukaan!

Rantapyyhe (tai ohuempi hamam-pyyhe) – Vaikka hotelleilla onkin rantabutler tai ainakin rantapyyhe-palvelut, otan yleensä mukaan jonkinlaisen oman rantapyyhkeen. Mainio versio on esim. kevyempi, pienempi ja ohuempi hamam-pyyhe, joka toimii hyvin vaikka iltapäivätorkkujen vilttinä.

Rantakassi – Taas yksi must have -rantalomalle. Minne muuten pakkaisit aurinkorasvat, vaihto-bikinit ja pokkarit, ellei rantakassiin? Unohda liian hienot ja tyylikkäät käsilaukut, rantakassiksi soveltuu parhaiten jonkinlainen korikassi tai oma suosikkini, kangaskassi. Sen voi nimittäin rantaloman päätteeksi pestä!

Char and the city, What to pack on a All Inclusive holiday, beach holiday

Wedges, Even & Odd * Newdipp bag, By Malene Birger * Beautybag, By Malene Birger * Maxi dress, Dorothy Perkins *

Kiilakorkosandaalit – Jos siirrytään sitten hieman iltoja kohti, niin rantakohteeseen kuten paratiisisaarelle, suosittelisin kiilakorkosandaaleja. Niissä pystyy kävelemään rantaravintoloihin hiekkarantojen poikki, kun taas korkkareilla ei ainakaan meidän kohteissa olisi oikein pärjännyt.

Clutch illallisille – Siinä missä rantakassi pelastaa päivisin, on pieni clutch täydellinen taas illallisille. Sinne mahtuu hyvin huulipuna, hotellihuoneen kortti sekä halutessaan puhelin. Me jätimme monet kerrat kännykät hotellihuoneeseen, vaikka bloggaajana sometonta lomaa en pitänytkään.

Kosmetiikkalaukku – Rantavaatteiden ja -asusteiden lisäksi matkalaukussa vei tilaa kosmetiikkatuotteet. Tosin todella paljon pienemmällä määrällä olisin pärjännyt. Käytössä oli aurinkorasvan ja after sunin lisäksi lähinnä sävyttävä päivävoide, aurinkopuuteri sekä huulipuna. Ihaninta on, kun on kunnon kosmetiikkalaukku, jossa nämä kulkevat matkassa mukana.

Maxi-mekkoja – En ole varmaan käyttänyt yhtä paljon erilaisia maxi-mekkoja koskaan aikaisemmin. Ne jotenkin sopivat rantalomakohteisiin kuin nenä päähän. Illalla vaihtelin muutaman maxi-mekon välillä ja kevyet valkoiset taas sopivat myös rantakäyttöön!

Char and the city, What to pack on a All Inclusive holiday, beach holiday

Headphones, Urbanista * Viholly jumpsuit, Vila * Passaporta, By Malene Birger * Raniero Cabinbag, By Malene Birger *

Kuulokkeet lentomatkalle tai rannalle – Pidemmillä lennoilla kannattaa panostaa hyviin kuulokkeisiin. Sellaisiin, jossa on bluetooth sekä oikeanlainen pää, jotta niillä voi katsella lentokoneessa elokuvia! Vastamelutoiminto on mainio lentomatkalle, ja toimiihan ne myös rannalla, jos ei halua aaltoja kuunnella päivät pitkät…

Jumpsuit tai muu mukava matka-asu – Matkustaessa en voi tarpeeksi korostaa mukavaa matka-asua. Rennot housut sekä paita, jossa voi käpertyä lentokoneen istuimeen ja jossain oudossa asennossa nukkuakin. Jumpsuitit ovat todella mukavia – huomioi vaan wc:ssä käynnin suhteen niiden riisuminen.

Passinsuojus – Paljon reissaavana olen kiitollinen passinsuojuksestani. Se suojaa mukavasti passia ja sinne väliin saa laitettua vaikka mitä tärkeää lentolipuista kuitteihin ja vaikka pankkikorttiin.

Käsimatkatavaralaukku – Jos matkallasi on monta välilaskua, suosittelisin pakkaamaan edes jonkinlaiset rantavarusteet mukaan käsimatkatavaroihin. Tätä varten on hyvä ottaa mukaan tilava käsimatkatavaralaukku, joka vetää sisäänsä niin rantamekon, bikinit kuin sandaalitkin – sekä hammasharjan, -tahnan sekä aurinkorasvatkin. Näillä pärjää päivästä pariin, jos laukku sattuisi eksymään matkan varrella!

* Sisältää mainoslinkkejä / Contains ad-links

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*