Vuoden 2017 -kysely & vastaukset

Ennenkuin siirrymme uuteen vuoteen 2018 on aika katsella hieman taaksepäin ja muistella kulunutta vuotta. Jotenkin tämänlainen postaus on ihana muisto itsellenikin, sillä kävin juuri lukemassa läpi Vuodeni 2016 -kysely & vastaukset -postauksen ja jäin pitkäksi aikaa miettimään, miten paljon vuodessa onkaan taas tapahtunut. Joten pidemmittä puheitta, tervetuloa mukaan vuosikatsaukseeni:

1. Mitä sellaista teit viimeksi kuluneen vuoden aikana, mitä et ole koskaan ennen tehnyt?
Julkaisin ihka ensimmäisen vlogini: Sisustusbloggaajien jouluvideo! Lisää videoita onkin tulossa heti nyt alkuvuonna, joten kannattaa seurailla YouTube-kanavaani. Toisena voisin sanoa, että kävin kulmien microbladingissa – tästä puheen ollen pitääpi laittaa kuvia, miltä kulmat näyttävät nyt, ja mitä niille tapahtuu tammikuun vahvistuksessa!

Char and the city, eyebrown microblading, kulmien microblading, Carriebrows

2. Oletko kyennyt pitämään itsellesi viime uutenavuotena tekemäsi lupaukset?

1. Work-life -balance – vähentää työmäärää ja lisätä vapaa-aikaa, vihdoinkin! Olen ollut kahden työn loukussa niin monta vuotta, että nyt on jo korkea aika tehdä jotain asialle.
Osittain onnistunut: vähensin kokopäivätyöstä 80%:n viime keväänä, joten suunta on ehdottomasti ollut oikea!

2. Parisuhde – muutaman ikimuistoisen sinkkuvuoden jälkeen olen enemmän kuin valmis asettumaan aloilleni ja aloittamaan uuden parisuhteen.
Osittain onnistunut: Kesäisen eron jälkeen olen nyt todella onnellisessa paikassa – saa nähdä mitä ensi vuosi tuo tullessaan!

3. Blogiin panostaminen – blogi on aina se joka saa kärsiä, joten haluan panostaa entistä enemmän blogiini ja tehdä siitä enemmän omannäköiseni. Tervetuloa mukaan seuraamaan muutosprojektia!
Osittain onnistunut: vieläkin tuntuu, ettei blogille meinaa jäädä tarpeeksi aikaa, mutta toivon, että ensi vuonna pääsen panostamaan siihen tarpeeksi!

4. Kodin rakentaminen – vaikka rakastankin vuokra-asunnossamme asumista, olisi ihana jossain vaiheessa rakentaa se oikea koti. Sellainen pidempiaikainen ratkaisu, kuin asunto jonne kannetaan tavarat vuodeksi tai kahdeksi.
Epäonnistunut: asustelen vieläkin vuokra-asunnossani, jossa tosin vietän nykyään aika vähän aikaa…

5. Maailmalla matkustelu – matkailukärpänen puraisi heti vuoden vaihtuessa ja alkuvuodesta suuntaammekin Pariisiin rakkaita ystäviäni moikkaamaan! Sen lisäksi olisi suunnitelmissa vihdoinkin toteuttaa se kunnon rantaloma ja keväälle on tiedossa pieni synttärimatka kun täytän 34!
Onnistunut: lue kohta 5!

3. Tuliko elämääsi uusia ihmisiä viimeksi kuluneen vuoden aikana?
Tuli! Kolme suloista kummilastani ♡ Pieni kummityttöni syntyi alkukesästä, kun taas pienet kummipoikeni heti alkusyksystä. He ovat olleet kuluneen vuoteni ykkösasia!

Char and the city, ristiäiset, The art of cakes, Christening, lace dresses

Char and the city, ristiäiset, christening, baby boy

4. Menetitkö ketään läheistäsi?
Onneksi en.

5. Missä matkustit?
Alkuvuodesta lähdimme viettämään miehen syntymäpäiviä Pariisiin:

Keväällä vietimme tyttöjenmatkaa (okei, pieni kummipoikani tosin oli matkassa mukana masun sisällä!) Etelä-Ranskassa:

Syntymäpäiviäni vietin autoillen Italian Rivieralla – alla oleva kuva on nappastu Portofinosta:

Kesälomaa lähdin nauttimaan Kreikan auringon alle – yksi parhaimmista lomistani ikinä:

Syksyn tullen karkasin taas Etelä-Ranskaan (rakas Villefrance-sur-Mer) sekä sieltä junaillen maan halki Pariisiin:

Vietimme syksyllä myös tyttöjen viikonloppua Kööpenhaminassa:

Char and the city, Copenhagen - Kööpenhamina

Kun taas joulumatka suuntautui taas vauvojen kera Tallinnaan:

Char and the city, Tallinn, Estonia, Christmas market

ja uudeksi vuodeksi suuntasimme Mauritiukselle!

6. Mitä sellaista toivoisit itsellesi, mitä et viimeksi kuluneen vuoden aikana saanut?
Vielä parempaa työn ja vapaa-ajan balanssia – tätä samaa asiaa toivoin viimekin vuonna ja asiat menivätkin ehdottomasti jo parempaan suuntaan! Ehkä tänä vuonna onnistuisin löytämään sen täydellisen tasapainon?

7. Mikä päivämäärä kuluneelta vuodelta tulee aina muistuttamaan sinua tästä nimenomaisesta kaudesta?
31.5., 30.7. ja 22.8. tasapuolisesti!

8. Mikä oli suurin saavutuksesi kuluneen vuoden aikana?
Että vihdoinkin vähensin kokopäivätyötäni 80 %:ksi Kun seinä tuli vastaan – uramielessä -postauksessa ja selviydyin ensimmäisestä vuodestani osa-aikaisena yrittäjänä!

9. Mikä oli suurin pettymyksesi?
Kesällä läpikäyty ero, josta kerroinkin teille Kun se toinen ei ollutkaan Se Oikea -postauksessa. Miten asiat ovatkin muuttuneet viime kesästä, ja aivan mahtavaan suuntaaan!

10. Sairastitko tai loukkaannuitko?
Joulukuussa loppuvuoden stressitaso oli sen verran korkealla, että kärsin flunssaputkesta koko kuukauden. Vielä joulunakin olin puolikuntoinen, mutta ehkä täällä Maurituksen auringon alla viimeisetkin stressin ja flunssan rippeet karkkoavat!

11. Mikä oli paras ostoksesi?
Ihan käytännöllisistä (ja pinnallisista) syistä niin LV:n Neverfull – olen käyttänyt sitä niin arjessa kuin matkustellessa ihan älyttömän paljon. Se vetää sisäänsä mielettömät määrät tavaraa, mutta laukku ei mene miksikään. Se on taas matkassa mukana – täydellinen myös lentolaukkuna!

12. Kenen käytös pöyristytti sinua eniten?
Ei tule ketään onneksi nyt mieleen.

13. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi?
Täysin sama vastaus, kuin vuosi sitten: asumiseen (vuokralla, autch!), matkusteluun (ei kaduta ollenkaan!) ja elämästä nauttimiseen (illalliset, tapahtumat, hemmottelut – niin sen arvoista!). Ja jatkotoive on myös edellisvuoden tapainen: siirtyä jossain vaiheessa taas oman kodin omistajaksi, jatkaa matkustelua ja elämästä nauttimista!

Char and the city, livingroom - olohuone

14. Mistä ihan todella, todella innostuit?
Joululomasta ja pidemmästä matkasta – ainakaan en enää muista, mistä muusta olisin kuluneen vuoden aikana ollut yhtä innoissani! Koska eron takia peruin miltei koko viime kesän lomani, joten tätä hieman pidempää lomaa on odotettu jo kuukausikaupalla.

15. Mikä laulu tulee aina muistuttamaan sinua kuluneesta kaudesta?
Let it go? Tosin en vieläkään ole nähnyt Frozenia!

16. Viime kauteen verrattuna, oletko:
i. onnellisempi vai onnettomampi: ehdottomasti paljonkin onnellisempi, vaikka viime kesänä paljon onnettomampi!
ii. laihempi vai lihavampi: hitusen verran laihempi, paitsi nyt jouluherkkujen jälkeen – sanoisin, että samoissa mitoissa ollaan.
iii. Rikkaampi vai köyhempi: hitusen rikkaampi, kiitos ensimmäisen vuoteni yrittäjänä!

17. Mitä toivoisit tehneesi enemmän?
Pitänyt huolta itsestäni – jaksamisestani, yöunistani, terveydestäni. Nämä ovat asioita, joihin tulen puuttumaan nyt uuden vuoden aikana. Lue lisää uudenvuoden lupauksistani kohdassa 37.

Char and the city, Polhem, aamulista, makuuhuone

Char and the city, breakfast favorites - suosikki aamiaiseni

Char and the city, joulukalenteri, Lumene, Yves Rocher

18. Mitä toivoisit tehneesi vähemmän?
Töitä. Kokopäivätyö + yrittäjyys on ollut aika rankkaa, varsinkin ennenkuin uskaltauduin vähentämään kokopäivätyöni määrää.

19. Miten vietit joulua? Entä juhannusta?
Joulua vietin niin oman perheeni kera kuin tapaninpäivää myöten miehen perheen kanssa – ja oli taas aivan ihana, rauhallinen ja hauska joulu! Juhannusta vietin taas ystävieni vastarakennetulla kesämökillä saunoen, rentoutuen ja herkutellen. Heidän kesämökillään tuli vietettyä ennätysmäärä aikaa viime kesänä!

20. Rakastuitko kauden aikana?
Niin voisi ehkä sanoa… ♡

21. Mikä oli lempitelkkariohjelmasi?
The Crown on mielestäni vain parantunut nyt toisen sesongin myötä – sarjan henkilöhahmot ovat muuttuneet vain syvemmiksi ja maailmanhistorian kulkua on todella mielenkiintoista seurata Englannin näkökulmasta.

22. Vihaatko mitään tai ketään, jota et vihannut tähän aikaan viime vuonna?
En. Viha on kovin vahva sana, enkä helposti vihaa ketään, tai mitään.

23. Mikä oli paras lukemasi kirja?
Näin vuoden lopulla en edes muista minkä kirjan olisin lukenut viimeksi, mutta jos jotain niin innostuin äänikirjoista, joita ajattelin kuunnella myös nyt tulevalla rantalomalla… Tällä hetkellä meneillään on Katherine Pancolin Mimmit.

24. Mikä oli suurin musiikillinen löytösi?
Ultra Bran Hartwall-konsertti, joka oli kyllä jotain aivan muuta, kuin minkä mielikuva minulla oli nuoruusvuosieni Ultra Brasta! Se todellakin oli ison areenan esitys!

25. Mitä halusit ja sait?
Siirtyä enemmän yrittäjäksi! Vuodenvaiheessa alkaa toinen vuoteni osa-aikaisena yrittäjänä ja odotan innolla, mitä se tuo tullessaan!

26. Mitä halusit, mutta et saanut?
Enemmän vapaa-aikaa. (Lue lisää kysymys nro. 37.!)

27. Mikä oli vuoden paras elokuva?
La La Land sai erityisen paikan sydämestäni (vaikka se ei ehkä ollut paras näkemistäni elokuvista). Olin jopa menossa elokuvan konserttiin viime kesänä, kunnes koko esitys peruttiin harmillisesti…

28. Mitä teit syntymäpäivänäsi ja paljonko täytit?
Heräsin Italian maaseudulla keskiaikaisesta linnasta – niinkuin for real! Linna oli todella näyttävä, mutta samalla myös hieman pelottava. Se oli todellakin jätetty alkuperäiskuntoon monella tapaa – ja huoneita oli vain muutamia koko linnassa… Syntymäpäiväni illalla miesystäväni vei minut keskiaikaiseen kylään synttäridinnerille! Täytin tuolloin 34.

29. Mikä yksittäinen asia olisi tehnyt vuodestasi selkeästi paremman ja onnellisemman?
Kesäloma – se meni hieman plörinäksi eron takia, joten kesälomailut jäivät taas kerran syystä jos toisesta lomailematta. Sitä kurinkin nyt talvella umpeen, joten ehkä loppu hyvin, kaikki hyvin?

30. Kuinka määrittelisit tyylisi kuluneen vuoden aikana?
Klassinen. Tyylini on pysynyt aika samana vuodesta toiseen, tosin kodin sisustamisen puolella messinki jatkaa vahvana ja nyt samettikuume nostaa päätään kovasti!

Char and the city, kuvaukset, Aller Media Oy

Char and the city, kuvaukset, Aller Media Oy

Char and the city, kuvaukset, Aller Media Oy

31. Mikä piti sinut järjissäsi?
Mies ketä tapailen. Hän on auttanut minua lukemattomissa asioissa – yrittäjyyden, ihmissuhteiden tai ihan vain oman jaksamisen kanssa. Hän oli myös tukena eromme aikana, mikä kertoo paljon hänestä ihmisenä.

32. Ketä julkkista himoitsit eniten?
En oikeastaan ketään, mutta jossain vaiheessa välähti kyllä mielessä, että pitäisi katsoa Suits uudestaan – Harvey! :D

33. Mikä poliittinen tilanne tai tapahtuma liikautti sinua eniten?
Trump, kait, vieläkin.

34. Ketä kaipasit?
Olen nähnyt perhettäni aika vähän kuluneen vuoden aikana, ja sama pätee myös ulkomailla asuviin ystäviin – heitä on aina ikävä, kun tietää, ettei noin vain voi toista nähdä.

35. Kuka oli paras tapaamasi ihminen?
Kummilapseni ✗ 3!

36. Mikä tai kuka yllätti sinut viime vuonna?
Sama vastaus kuin edeltävänä vuonna – mies ketä tapailen.

37. Mitkä viisi asiaa asetat tavoitteiksesi ensi vuodelle? Nämä eivät ole uudenvuodenlupauksia, vaan henkilökohtaisia tavoitteita.

1. Work-life -balance – vähentää työmäärää ja lisätä vapaa-aikaa. Priorisointia, organisointia ja yksinkertaisesti asioiden tehokkuuden lisäämistä. Vaikka viime vuonna otinkin jo askeleen oikeaan suuntaan, pitää toimintatapoja vielä hioa tulevan vuoden aikana. Yrittäjänä sitä tulee helposti tehtyä töitä hieman k o k o ajan, joten kaipaan nyt myös sitä oikeaa vapaa-aikaa!

2. Itsestäni huolehtiminen – haluan pitää parempaa huolta itsestäni: lepo, ravinto ja liikunta muutaman keinon mainitakseni. Mutta myös oman ajan ja vapaa-ajan nauttiminen, sekä hemmottelu: spa-viikonlopusta hyvään ravintolakäyntiin tai kävelyhetkeen luonnossa.

3. Ihmissuhteet – iän karttuessa vain vahvistuu, kenet oikeasti haluaa lähelleen. Haluan entisestään panostaa lähipiiriini ja seurustelusuhteseeni, sillä ne ovat itselleni ne tärkeimmät asiat elämässäni.

4. Kodin rakentaminen – unelma siitä omasta kodista, tai oikeastaan t a l o s t a, nostaa päätään yhä useammin. Miten ihana olisikaan päästä laittamaan pidempiaikaista, omaa kotiaan!

5. Perhe – monet teistä ovatkin varmaan lukeneet Ajatukseni lapsista – vauvakuumeessa vai vela? -postauksen. En sanoisi, että perhe on sinänsä tavoite, vaan lähinnä unelma.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*