3✗ vauvan viikonloppumatka Tallinnaan

Ennen joulukuun kiireitä halusimme karata pienelle viikonloppulomalle tyttökavereideni ja kummilasteni (4, 5, ja 6 kk ikäisten) kanssa. Harjoitteimme hotelliyöpymistä Miten vauvat muuttavat hotellilomailua -postauksessa, kun vietimme tyttöjen(ja vauvojen)iltaa ihan kotosalla Helsingissä, mutta hotellissa rentoutuen. Staycationia parhaimmillaan! Ja koska hotelliviikonloppumme silloin sujui niin loisteliaasti, päätimme varata laivamatkat Tallinnaan!

Mamat laittoivat passihakemuksia menemään vauvoille (en muuten kestä, miten söpöjä vauvojen passikuvat ovatkaan!) – tiedossa oli kahden pienen ihka ensimmäinen ulkomaanmatka, siinä missä pieni Teljänneito-blogin Jessican bebe oli juuri palaillit Karibian lomaltaan (kade, mielestäni kummitäti pitäisi ehdottomasti ottaa mukaan!). Yksi ystäväni sanoi, että olen joko h u l l u tai sitten vaan maailman paras kummitäti, mutta että hän ei ikinä lähtisi 3 vauvan kanssa reissuun. Varsinkin, kun yksikään niistä ei ole oma…

Meidän reissu kuitenkin meni aivan ihanasti, joten pidemmittä puheitta, tervetuloa tämän hullun kummitädin mukaan viikonloppumatkallemme:

Char and the city, Tallinn, Estonia, Christmas market

Twinning oli ehkä tämän matkan kantava teema, sillä koko seurue liikkui kaupungilla tupsupipot päässään! Tässä näytän kummitytölleni Tallinnan upeita maisemia näköalapaikalta käsin, samanlaiset tupsupipot päässämme, tottakai.

Char and the city, Tallinn, Estonia, Christmas market

Tuntuu, että joka kadun varrelta, varsinkin vanhasta kaupungista, löytyi joulukuusia valoineen – ja torin keskellä kohosi tottakai se suurin niistä kaikista!

Char and the city, Tallinn, Estonia, Christmas market

Vaikka Tallinnassa ei satanutkaan viikonloppureissullamme lunta (vettä kyllä sen sijaan!), oli joulutunnelma siellä kohdillaan! Vaunujen sadesuojat olivat ahkerassa käytössä, enkä katunut hetkeäkään, että lähdin reissuun kumisaappailla.

Char and the city, Tallinn, Estonia, Christmas market

Asia mihin panostimme oli ehdottomasti lounaat sekä illalliset – voin lämpimästi suositella, jopa 3 lastenvaunun kera, Platz ja Kaks Kokkaaravintoloita! Ja pisteet henkilökunnalle, joka otti meidän vauvoineen niin lämpimästi vastaan.

Char and the city, Tallinn, Estonia, Christmas market

Hotellivalintaan vaikutti myös meidän pieni vaunukaravaani, joka piti saada mahdutettua myös hotellihuoneisiin. Yövyimme tällä kertaa sataman ja vanhan kaupungin läheisyydessä sijaitsevassa Park Inn by Radissonhotellissa, joiden suuriin huoneisiin mahtui niin vaunut, vaipanvaihtopisteet kuin lastensängytkin.

Char and the city, Tallinn, Estonia, Christmas market

Shoppailusta, niin ongelmana oli lähinnä pienet putiikit monilla rappusilla, mutta sitten kävimme vain ostoksilla vuoron perään. Kätevimpiä oli tottakai ostoskeskukset, kunhan etsi oikean sisäänkäynnin, josta löytyi hissi. Asioita, joita ei ennen tullut ajatelleeksikaan!

Char and the city, Tallinn, Estonia, Christmas market

Kaupungilla kiertelystä, niin vaikka varsinkin vanhan kaupungin kujat ovatkin aika mukulakivisiä, onnistui vaunukävelyt sielläkin loistavasti. Pahin ponnistus oli työntää vaunut ylös näköalapaikalle, mutta se oli lähinnä hyvä pieni päivän kuntoiluhetki jos ei muuta.

Char and the city, Tallinn, Estonia, Christmas market

Ja samalla tuli vertailtua mukularallissa, mikä merkki voittaa – Stokke, Bugaboo vai Emmaljunga :D Pelottavaa, sillä ennen lastenvaunut olivat minulle vain lastenvaunut. Nyt merkit, mallit ja funktiot ovat hyvinkin tuttuja.

Char and the city, Tallinn, Estonia, Christmas market

Matkassa parasta oli tottakai yhdessä vietetyt hetket ystävieni ja kummilasteni kanssa. Pienet kun kasvavat niin kovaa vauhtia, niin oli ihana huomata, miten välimme vaan tiivistyvät – ja miten sydän sulaa, kun pieni NIIN paljon innostuu ihan vaan nähdessään kummitätinsä… 

Char and the city, Tallinn, Estonia, Christmas market

Eli jos mietitte talvireissua Tallinnaan, vaikka perheen pienimpien kera, niin lämmin suosittelu meiltä! Olin viimeksi Tallinnassa vuoden alussa – näyttääkö tutulta?

Char and the city, Tallinn, Estonia, Christmas market

Palailen matkaostoksiin vielä omassa postauksessa sitten kun olen purkanut kaikki matkakassini, mutta jos shoppailuvinkkejä olette vailla, niin suosittelen kurkistamaan Tallinnan parhaat sisustusliikkeet! ja 3x sisustusostosta Tallinnastapostaukseni!

Char and the city, Tallinn, Estonia, Christmas market

Jos taas yöpymis, ravintola ja hemmotteluvinkkejä on vailla, kurkistakaa Talvimatka Tallinnaan – mitä tehdä & missä yöpyäpostaukseeni! Silloin nimittäin vuokrasimme Airbnb-asunnon keskeltä vanhaa kaupunkia ja kävimme spa´hoidoissa!

Char and the city, Tallinn, Estonia, Christmas market

Mietin tätä postausta kirjoitellessani, että jos välillä tuntuu, että ystäväni elävät niin symbioosissa vauvojensa kera, niin ovat kummilapset kyllä muuttaneet omaakin elämääni. Ennen olisin kirjoittanut saman matkapostauksen ihan eri kulmalta, mutta kun vauvojen kanssa matkustaa, menee se pitkäti heidän ehdoillaan ja painotus on vaan kovasti vauvoissa – päivän aikatauluista, kaupungin reittivalintoihin ja päivän keskustelunaihesiin.

Seuraava matka odottaakin jo ihan kulman takana, ja se onkin sitten ihan aikuisten, couples only, matka eräälle paratiisisaarelle! Vaikka olenkin jouluihminen ihan henkeen ja vereen, niin jotenkin tieto siitä, että heti joulun jälkeen lähtee lento etelen lämpöön, saa bikinit, aurinkolasit ja rantamekot vilkkumaan silmissä. Mutta ennen sitä olisi vielä pari viikkoa aikaa nauttia joulutunnelmista!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*