Uusi lyhyempi tukka: balayage, glossing & olaplex

Kaupallinen yhteistyö: Mari / Folk Helsinki

Teen kerta toisensa saman virheet, vaikka aina lupaan itselleni, että ensi kerralla käyn kampaajalla useamminkuin kuin pari kertaa vuodessa. Siinä ajassa nimittäin ainakin omat hiukseni kasvavat ulos mallistaan, kuivuvat pahasti latvoista ja väri muuttuu kylmän viileäasti kellertävän punertavaksi… Tuolloin jokainen päivä on bad hair day! Tässä näettekin ennen-kuvia hiusteni lähtökohdasta (ongelmakohdat: 1. ylikasvanut, 2. kuivat latvat, 3. kellertävä/punertava sävy):

Char and the city, Folk Helsinki, Lauttasaari, Mari - hiukset, kampaamo, balayage, glossing, olaplex, ombre

Char and the city, Folk Helsinki, Lauttasaari, Mari - hiukset, kampaamo, balayage, glossing, olaplex, ombre

Char and the city, Folk Helsinki, Lauttasaari, Mari - hiukset, kampaamo, balayage, glossing, olaplex, ombre

Onneksi apua hiuspulmaani toi Folk Helsingin vasta avatun Lauttasaaren kampaamon suloinen Mari, jonka työnäytteisiin tutustuin ensin hänen Instagramissaan (@folkhelsinki_mari) ja sitten viestittelyjen kautta ideoimme viileää uutta lookiani. Toiveissa oli nimenomaan viileämpi look – niin sävyn (sanoin, että saa vaikka harmahtaa!) kuin myös hiusmallin (ei haittaa vaikka kuivien latvojen napsimisen jälkeen olisi pitkä polkka jäljellä!) osalta.

Char and the city, Folk Helsinki, Lauttasaari, Mari - hiukset, kampaamo, balayage, glossing, olaplex, ombre

Char and the city, Folk Helsinki, Lauttasaari, Mari - hiukset, kampaamo, balayage, glossing, olaplex, ombre

Char and the city, Folk Helsinki, Lauttasaari, Mari - hiukset, kampaamo, balayage, glossing, olaplex, ombre

Balayage

Balayage-valennustekniikka on ollut monen kauniista liukuvärjäyksestä unelmoivan huulilla, ainakin omillani. Toiveissa oli nimittäin todella luonnollinen raidoitus ja koska olen laiska kampaajalla käyjä, niin tummat juuret jättävä ombre-liukuvärjäys! Mari maalailikin ihan vapaalla kädellä raidoituksen, eli sanoin sanoa hei hei folioille.

Char and the city, Folk Helsinki, Lauttasaari, Mari - hiukset, kampaamo, balayage, glossing, olaplex, ombre

Char and the city, Folk Helsinki, Lauttasaari, Mari - hiukset, kampaamo, balayage, glossing, olaplex, ombre

Char and the city, Folk Helsinki, Lauttasaari, Mari - hiukset, kampaamo, balayage, glossing, olaplex, ombre

Glossing

Koska yksi suurin toiveeni kampaamokäynnin suhteen oli epätoivottujen värien taittaminen, teki Mari minulle Glossing-kiiltokäsittelyn, joka kirkastaa ja syventää hiusten väriä – hieman läpikuultavalla, valoa heijastavalla ja kiiltäväpintaisella tavallaan. Itselleni se tehtiin kovin harmaalla sävyllä – jes sanon minä!

Char and the city, Folk Helsinki, Lauttasaari, Mari - hiukset, kampaamo, balayage, glossing, olaplex, ombre

Char and the city, Folk Helsinki, Lauttasaari, Mari - hiukset, kampaamo, balayage, glossing, olaplex, ombre

Char and the city, Folk Helsinki, Lauttasaari, Mari - hiukset, kampaamo, balayage, glossing, olaplex, ombre

Olaplex

Koska hiuksiani on kerta toisensa jälkeen raidoitettu ja tällä kertaa balayagen avulla enemmänkin vaalennettu, suositteli Mari minulle ehdottomasti Olaplex-hoitoa, joka suojaa hiuksien rakennetta kemiallisten käsittelyjen yhteydessä ja korjaa tehokkaasti jo aiemmin syntyneitä vaurioita. Ja vau mikä ero – suosittelen lämpimästi kokeilemaan, jos hiuksiasi vaalennetaan!

Char and the city, Folk Helsinki, Lauttasaari, Mari - hiukset, kampaamo, balayage, glossing, olaplex, ombre

Char and the city, Folk Helsinki, Lauttasaari, Mari - hiukset, kampaamo, balayage, glossing, olaplex, ombre

Char and the city, Folk Helsinki, Lauttasaari, Mari - hiukset, kampaamo, balayage, glossing, olaplex, ombre

Ja lopputuloksen näette tässä yllä; terveemmän näköisen, viileämmän sävyiset ja aikuismaisemman mittaiset hiukset – vai mitä tuumaatte? Tuntuu, että painolastia on ihan vain hiustenleikkuun avulla lähtenyt monenkin kilon verran ja niin hiustenpesu kuin laittaminen sujuu kädenkäänteessä, kun kuivat latvat ovat tipotiessään! Kiitos Mari, että pääsin blogin kautta käsittelyysi – ja terkut myös onnellisten saaren muille mukaaville kampaajille, Anskulle ja Meerille, oli mukava tavata!

INSTAGRAM (@charandthecity) / FACEBOOK / PINTEREST

 • T

  Upea muutos! :) Laitettiinko sinulle siis tyveen väriä ollenkaan vai jäikö se ihan luonnolliseksi? :) Olen myös brunette ja itselläni hiukset myös kellastuu ja punertaa :( Käytätkö mitään kotihoitotuotteita ylläpitämään viileää sävyä? Laineet korostaa nätisti balayage värjäystä, tehtiinkö laineet suoristusraudalla?

  • Char and the city

   Kiitos T :) Olen itse kyllä ihan supertyytyväinen!

   – Tyveen laitettiin sävytystä, jolla saatiin hieman kylmempää ruskeeta sävyä sinnekin! Kestoväriä en halua, sillä käyn kampaajalla niin harvoin, niin haluan uloskasvun olevan mahdollisimman luonnollinen.

   – Kotihoitotuotteista voisinkin laittaa omaa postausta tulemaan, sillä viileän sävyn ylläpitämiseen se on ihan must!

   – Laineet tehtiin suoristusrauhdalla ja rakastankin tällaisia rentoja laineita, romanttisten kiharoiden sijaan. Superhelpot tehdä – voisinkin joskus tehdä vaikka videopostausta aiheesta!

 • Ellen

  Heippa!
  Aivan älyttömän kauniit hiukset, klassisen elegantit.
  Voisitko tehdä joskus ”everyday-hairtutorialin” niin, että aluksi realistinen kuva siitä, ovatko hiuksesi pesun jälkeen vapaasti kuivuneena päätä pitkin menevät vai hassusti taipuilevat ja se, miten pääset tuohon tulokseen! En ole nimittäin ikinä nähnyt kenelläkään bloggaajalla yhtä samantyyppistä hiusta itseni kanssa, hentoa mutta ei kuitenkaan super ohutta.

  Toinen postaustoive olisi syvällisempi katsaus vaatekaapin kulmakiviin. Ei sellaista postausta mikä on täynnä mainoslinkkejä ja perus ”musta bleiseri-trenssi-mustat housut-ballerinat-valkoinen silkkipaita-villi kortti nahkatakki”-henkistä postausta mikä kaikilla on vaan sellainen missä kuvaat omia vaatteitasi ja mielellään itsesi päällä. Puhut niiden istuvuudesta ja leikkauksista. Siitä, miksi sinun mielestäsi klassikkohame on polvipituinen eikä midimittainen? Valitsetko vartalonmyötäisiä vai löysiä paitoja? Muutakin pintaa syvemmälle menevää analyysiä. Ymmärrän että näissä postauksissa olisi iso työ, mutta ihailen tyyliäsi kovasti enkä vain silti onnistu ostamaan kyseisenlaisia vaatteita kaupoista vaikka yritän.

  Mukavaa tiistain jatkoa!

 • Hanna Järvi

  Hei vaan,
  mikähän on tuon Chanelin huulipunan numero?
  Raikkaan näköinen puna🌷Mielelläni ottaisin numeron j
  kokeilemakseni sitä, kiitos!

 • Helen

  Vau, tulipa hyväkuntoisen näköiset hiukset!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

Toimitus suosittelee