Miten vauvat muuttavat hotellilomailua?

Kuten Hotellilomailemassa-postauksessa kerroinkin, vietimme viime viikonloppuna tyttökavereideni ja heidän vauvojensa (!) kanssa hotellilomaa. Ihan täällä Helsingissä, kivenheiton päässä meidän kodeistamme. Ja ihan siksi vain, että miksi ei? Hotellilomailu omassakin kotikaupungissa tuo tarvittavan tauon arkeen, ja kun arkiaskareet eivät loju ympärillä muistuttamassa, tuntuu, että olisi jossain kauempanakin.

Suurin muutos edellisiin tyttöjen-hotellilomailu-viikonloppuihin oli ehdottomasti se, että tällä kertaa matkassa mukana oli jopa 3 pientä vauvaa. Eikä vain vauvat, vaan k a i k k i mitä vauvojen mukana tuleekaan. Miten vauvat muuttivat hotellilomailua? Ja miten tämä reissu eroaa edellisistä?

Char and the city, hotelli, loma, vauva

Lomalle lähtemiseen kannattaa varata hyvin aikaa, eikä tähdätä olevansa hotellilla missään minuuttiaikataulussa. Kun vauva on matkassa mukana, eivät aikataulut melkein koskaan pidä. Ja vaikka pitäisikin, menee ihan pieniin asioihin yllättävän paljon aikaa – vaikka kaikkien vaunonosien ja vaippakassien purku autosta.

…ennen oltaisiin vaan tavattu tasalta hotellilla, piste.

Char and the city, hotelli, loma, vauva

Hotellihuonetta varatessa kannattaa mainita, että mukana on vauva, tai parikin. Toiveeksi kannattaa laittaa mahdollisimman tilava huone (minne sijoittaa lastenvaunut tai useammatkin!) ja tilata ennakkoon pinnasänky huoneeseen.

ennen toiveena olisi lähinnä ollut tilata valmiiksi ylös pullo samppanjaa. Miksi emme muuten muistaneet tilata sellaista nytkin?

Char and the city, hotelli, loma, vauva

En voi tarpeeksi toitottaa aikataulusta – mahdollisimman löysästä sellaisesta. Meillä oli suunnitelmissa käydä alkudrinkeillä kattotasolla olevassa baarissa ennen illallista. Todellisuudessa saavuimme myöhässä itse illalliselle, suoraan vaipanvaihto-imetys-vaatteidenvaihto-ruljanssin jälkeen.

ennen olisimme tulleet myöhässä illalliselle, koska alkudrinkeillä olisi ollut niin hauskaa! Eli syy on vain muuttunut :D

Char and the city, hotelli, loma, vauva

Ravintolavarausta tehdessä kannattaa ehdottomasti varottaa, että mukaan tulee kolmet (!) lastenvaunut. Onneksemme niin hotellin kuin ravintolan henkilökunta oli maailman ymmärtäväisempiä ja avuliaimpia, ja järjestivät meille pöydän, minne vaunutkin sai lähettyville. Pointsit tässä vaiheessa myös vauvoille, jotka antoivat äitien syödä – ja hurmasivat kanssaruokailijat!

ennen toiveissa lähinnä olisi ollut ikkunapyötä merimaisemalla.

Char and the city, hotelli, loma, vauva

Jopa pieni spa-lomailu onnistuu, kun hieman vuorottelee. Meillä oli vaunuparkkia saunaosaston edustalla ja välillä taukoilimme ulkosalla terassilla sillä välin kun muut uivat. Taisimme olla aikamoinen näky ja saimmekin henkilökunnalta kehuja :)

ennen olisimme kaikki lojuneet altaalla ja istuneet kaikessa rauhassa saunassa.

Char and the city, hotelli, loma, vauva

Hotellihuoneisiin asettuessa sumplimme tovin, ketkä jakaisivat huoneet, missä kukin vauva nukkuisi ja milloin kukin heräisi imettämään jne. Jos lähtee vauvattomana mukaan matkaan, suosittelen korvatulppien pakkaamista mukaan! P.S. Me kaikki nukuimme paremmin kuin hyvin!

ennen olisi lähinnä vedetty pitkää tikkua, kuka jakaa huoneen kenenkä kanssa ja kuka saa ikkunapuolen.

Char and the city, hotelli, loma, vauva

Kaiken kaikkiaan on pakko sanoa, että vaikka tottakai vauvojen tulo ystäväporukkaan on suuren SUURI muutos, on paljolti kyse asenteesta. Jos valitsee nähdä kaikesta vain sen hankalan puolen, niin tottakai hotellilomailu vauvojen kera voi tuntua työläältä. Jos taas ottaa sen hauskana kokemuksena, niin siitä saa irti vaikka mitä, kun hieman sumplii. Meillä ainakin oli aivan ihana, vaikka erilainen, viikonloppu!

Eniten ylpeä olen ystävistäni, jotka ovat niin luonnollisia äitirooleissaan ja rohkeasti tekevät vaikka mitä vauvojensa kanssa! Jos jotain, toivon, että itse olisin tuossa tilanteessa yhtä rohkea. Pakotinkin heidät lupaamaan, että sitten joskus jos on minun aika, niin he saavat pakottaa minut vaikka mihin hotellilomalle ja illalliselle bebén kera!

 

INSTAGRAM (@charandthecity) / FACEBOOK / PINTEREST

 • Anu

  Voi miten kauniisti kerrottu postaus ❤️ Omaat kyllä huikean laajan ja viisaan elämänkatsomuksen.

  • Teljänneito Jessica

   Carita on kyllä yksi eniten ihailemani nainen juuri hänen asenteesta ja elämänkatsomuksensa vuoksi! Hän on aina se joka saa kaikesta astetta paremman ja ihanemman – oli se sitten kamala päivä sairaana, ihana tyttöjenreissu Pariisissa tai hotelli getaway vauvojen kera :’D <3

   • Char and the city

    Eikä, mä en kestä – niin kauniisti sanottu, teiltä kummaltakin! <3 Piristitte päivääni! :)

 • T

  Mistä on toi toisiks viimeisessä kuvassa vilahtava ihana valkoinen pussukka alusvaatteille? :)

  • Char and the city

   Moikka T! Sen olen ostanut Turunreissun yhteydessä Loviisan Aitasta – voin vielä kotosalla tarkistaa, löytyisikö siitä jotain merkkiä! On muuten todella käytännöllinen, vaikka mietin ostohetkellä, että onko hieman turha. Reissussa on aina se ongelma, miten erotella puhtaat likapyykistä – tuo ratkaisi sen ongelman!

 • Pieta

  Mikä hotelli on kyseessä? Jos et nimeä halua julkaista, voitko laittaa vaikka sähköpostilla? Olen tulossa Hesaan ja kiva hotelli kiinnostaisi. :)

  • Char and the city

   Clarion :) Se sijaitsee Jätkäsaaren suunnalla, mutta siitä on lyhyt kävelymatka Kamppiin, Punavuoreen ja Eiraan – kauniit rantakadut, meri ja puistot lähellä. Ja menee myös ratikka keskustaan. Suosittelen lämpimästi!

   • Char and the city

    Pietalle vielä, että Clarionin lisäksi voisin Helsingissä suositella hotelleja: Lilla Roberts, Haven, F6 ja vaikka Klaus K! Olen siitä outo tyyppi, että olen majoittunut hotelleihin kotikaupungissani aika paljon :)

    • Pieta

     Kiitos!

  • Savon

   Näyttää Clarionilta Jätkäsaaressa?

 • Savon

  Hauskaa, me vietimme poikaystävän kanssa juuri viime viikonloppuna staycationia Kämpissä, koska miksipä ei? Oli rentouttavaa kun kotiaskareet eivät olleet mielessä ja sai nauttia valmiista aterioista. :)

  • Char and the city

   Eikä :) Ihan mahtava idea teiltä! :) Hotelliviikonloppu on kyllä mahtava deitti-idea!

 • Salaman isi

  Komppaan Teljänneitoa ja sanon, että arvostan kyllä ihan järettömästi Caritan sosiaalisuutta ja heittäytymistä. Itse tuppaan helposti jumahtamaan arkeen ja rutiineihin (nyt tietty tälle hyvä syy ;) ), mutta ihailen suuresti sitä, että ihmiset antaa kaikkensa kavereille ja osaa priorisoida ystävyyden arjessa ja elämässä yleensäkin. There is just one Carita!

  • Char and the city

   Eih :´) Mä en kestä!! Te olette ihan liian kilttejä! Ja ahaha, just one :D Ja teillä onkin nyt maailman paras syy hieman kotiutua <3

 • Jenni

  Kiitos ihanasta blogista!
  Minkälainen oli Clarionin ravintola? Edessä olisi yöpyminen siellä, mutta vielä mietinnässä syödäkö siellä vai lähteä mieluummin kaupungille?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*