Työpäiväni yrittäjänä – you can call me CEO!

Kuten Kun seinä tuli vastaan – uramielessä -postauksessa kerroinkin, aloitin alkukesästä 80% työviikon tekemisen. Syynä taustalla oli jo 7 vuoden ajan sivutyönä toiminut blogi, kohta vuosi sitten perustamani pienyritys sekä keväällä aloittamani sisustuspalstan pitäminen ELLE-lehdessä. Pieniä asioita yksinään, mutta kokopäivätyön rinnalla näistä kaikista pienistä puroista alkoi yhtäkkiä kasvamaan aikamoinen joki…

Monen vuoden puurtamisen jälkeen vapaan illan tai jopa kokonaisen viikonlopun pitäminen alkoi houkutella (kuten tein eilen – pidin kokonaan blogi- ja somevapaan päivän!), joten nykyään pidän kerran viikossa ns. oman työpäivän, yrittäjänä. Parasta on, että jokainen työpäivä voi näyttää todella erilaiselta, mutta tervetuloa mukaan seuraamaan hetkiä viime perjantain työpäivästäni:

Parasta on, kun aamulla ei ole kiire toimistolle, vaan voi nukkua tunnin pidempään, heittää vaan ylleen kylpytakin (lempparini on blogin kautta saatu Balmuirin Portfolino-kylpytakki *) ja olla laittautumatta vaikka koko päivän! Just because I can!

Aamulla ensimmäisenä tarkistan sähköpostini, blogini kommentit, some-kanavani ja päivän to do -listan. Joskus päivän tehtävälistaa lukiessa voi tulla aikamoinen hoppu – jotenkin luulen aina olevani supernainen ja ehtiväni tehdä yhdessä päivässä vaikka mitä.

Lempihetkiini kuuluu myös aamukahvi keittäminen (tuo Nicolas Vahen Vanilla Coffee Syrup on maailman paras!) ja kahvia juodessa inspiroivia sivustoja selatessa. Jos tuntuu yksinäiseltä, voi vain klikata erääseen Naisyrittäjät-ryhmään!

Yleensä aloitan aamupäivät blogiasioilla: kuvaan tulevaa viikkoa varten blogikuvia, editoin kymmenittäin ellei sadottain kuvia, kirjoitan valmiiksi postauksia, vastailen kommentteihin, ideoin tulevia postausaiheita, suunnittelen julkaisukalenteriani, toimitan raportteja toteutuneista yhteistökampanjoista…

Yksi asia, mistä olen ollut erittäin tiukkana on, että työpäiväni kotosalla EI ole sama kuin siivouspäivä. Tämän vuoksi en voisi olla tyytyväisempi, että siivouksen hoiti alkuviikosta blogin kautta saatu kotisiivooja Freskalta! Sillä tiedän, että jos herään tekemään töitä epäsiistissä kodissa, en voi vain aloittaa luomaan mitään inspiroivaa, vaan olisi pakko siivota ensin…

Kun pöytä on (sananmukaisesti) puhdas, on siitä hyvä aloittaa työt. Oma työpisteeni löytyy aina keittiönpöytämme ääreltä, joka täyttyy kotityöpäivinäni kaikesta kauniista ja inspiroivasta: kukkasia, kynttilöitä (ihan must nyt syksyn tullen!) sekä joskus myös tuotteista, mitä saan blogin kautta kokeiluun. Perjantain paketista paljastui Flatteredin puuterinen kenkälaatikko!

ELLE-palstaa työstän aina jokunen kuukausi ennen kuin Te näette valmiin palstan lehdestä. Mietin aiheen yhdessä Ellen toimituksen kera, jonka jälkeen etsin sopivia tuotteita verkkokaupoista ja eri brändien kotisivuilta (tuotesurffailuun saa menemään mielettömästi aikaa!), tuotevalinnat käydään läpi myös lehden AD:n kanssa ja lopputuloksen näettekin sitten lehden sivuilla!

Jokaiselle viikolla kuuluu myös hieman virallisempia tehtäviä: teen laskutusta, tarkistan yritystilini tilanteen ja ylläpidän exceliäni – laitan myös kirjanpitäjälleni viestiä, kun huomaan jonkun asian, mistä en ole ihan varma. Tyhmiä kysymyksiä ei onneksi ole, ja apua saa aina jos sitä pyytää! Ja onnea on hyvä kirjanpitäjä.

Kello alkaa tässä vaiheessa olemaan jo iltapäivän puolella, jolloin usein poistun kotoota hoitamaan asioita kaupungilla. Suuri helpotus on ollut arkipäivä, jolle voi ottaa vaikka mitä ajanvarauksia. Joten tänä syksynä olen juossut useita kertoja niin hammaslääkärissä, kiropraktikolla kuin lääkärissäkin! Keho kuntoon!

Tällä kertaa tiedossa oli hieman hemmottelevampi hoito, sillä pääsin blogin kautta kokeilemaan ESSE-merkin mitä rentouttavinta kasvohoitoa Natural Goods Company Salon & Shop -hoitolassa, joka sijaitsee ihan kivenheiton päästä kodistani. Olenkin käynyt siellä aikaisemmin luonnonkosmetiikkaostoksilla – ja ihastelemassa pientä katutason liiketilaa!

Kun astun hoitolasta ulos, nappaan samalla muutaman kuvan tilasta ja tarkistan puhelimestani miten some-kanavani voivat. Olen ollut hieman laiska pitämään Instastories-päiviä (@charandthecity), mutta ajattelin, että voisin ensi viikolla taas pitää päivän, jolloin pääsette seuraamaan minua enemmän livenä!

Kotiin palatessani käyn läpi kasvohoidon yhteydessä saamani tuotteet sekä ohjeistukset, ja mietin miten muutan kasvojenhoitorituaalejani syksy varten. Toivon, että blogin kautta testiin saatu ESSE olisi pelastukseni kun siirrymme talvea kohden ja pintakuivuus, atopia sekä couperosa alkavat vaivata taas lämpimämmän kesäkauden jälkeen…

Viimeiseksi, mutta ei todellakaan vähimmäksi, on palkanmaksun aika. Yhden hengen yritykseni, jossa toimin toimitusjohtajana, maksaa siis palkkaa minulle! Palkanmaksun yhteydessä hoidan myös oma-alotteiset verot myös pois alta. Tässä vaiheessa Palkka.fi, Katso-tunnisteet ja OmaVero.fi ovat tulleen todella tutuiksi. Palkkapäivän kunniaksi ostan heti lentolipun ensi viikolle – onneksi näitä työpäiviä voi tehdä mistä päin maailmaa tahansa!

Pakko näin postauksen loppuun todeta, että kyseessä oli harvinaisen mukava työpäivä. Joka viikko en todellakaan pääse hemmotteleviin kasvohoitoihin, availe kauniita rusettipaketteja kotosalla tai ostele lentolippuja maailmalle, vaan suurin osa ajasta menee yksinkertaisesti koneella puurtamiseen. Mutta, en myöskään sano, että nämä omat työpäivät olisivat mitenkään kamalia – miksi muuten valitsisin tehdä näin, ellei tämä olisi mielestäni aivan ihanaa!

Tämä ensimmäinen vuosi osa-aikaisena yrittäjänä on ollut todella antoisaa, mutta samalla erittäin opettavaista. Kunhan tilikauteni päättyy, on aika tehdä hieman suurempia laskelmia ja miettiä mitä tuleman pitää – onko tämä ollut kannattavaa? Nyt olen ainakin yrittänyt!

* Sisältää mainoslinkkejä / Contains ad-links

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*