6x vinkkiä makuuhuoneen sisustamiseen

En olekaan hetkeen esitellyt makuuhuonetta täällä blogin puolella. Makuuhuone on oikeastaan ainut ihan oma tilani – ja ehkä siitä syystä lempihuoneeni täällä kotosalla. Tila on kesän jäljiltä vielä mitä valoisin ja raikkain, mutta tunnen jo pienen syystunnelmoinnin nostavan päätään, joten saa nähdä mitä muutoksia tämä syksy tuo sisustuksen suhteen! Ja koska kyselyitä nykyisistä valinnoista tulee aina tasaisin väliajoin, ajattelin esitellä omat vinkkini tyylikkään makuuhuoneen sisustamiseen:

Sängynpääty viimeistelee petauksen

Löytyy kotosalta sitten minkälainen sänky tahansa, suosittelen lämpimästi hankkimaan näyttävän sängynpäädyn. Sen lisäksi, että se on käytännöllinen sängyssä vaikka lukiessa tai työskennellessä, kun on jotain pehmeää mitä vasten nojata, viimeistelee sängynpääty petauksen kuin petauksen! Kannattaa katsastaa Elloksen Sängynpäädyt-osasto *. Entisestä kodista josta löytyi juurikin Elloksen sängynpääty on vain positiivisia kokemuksia. Heidän valikoimista löytyy niin lattialle aseteltavia kuin seinään porattavia versioita!

Samanlaiset yöpöydät rauhoittavat tilaa

Itse elin tässä ensimmäiset 1,5 vuotta vaikka minkälaisien väliaikaisten yöpöytäratkaisujen kera, joten voin sanoa, että tila rauhottui kummasti kun hankin kaksi samanlaista yöpöytää. Olenkin varmaan useaan otteeseen pähkäillyt mitkä yöpöydät tänne oikein hankkisin, ja lopulta päädyin Ikean Liatorp-apupöytään. Kyseessä on kovin klassinen malli, jossa lasilevy yllä ja alla vielä tasoa esim. kirjoille tai lehdille. Tärkeää oli myös tarpeeksi korkea malli (60 cm), sillä sänkyni on tavallista korkeampi!

Sisusta makuuhuone viihtyisäksi

Siinä missä makuuhuoneen puolelta voi mielellään unohtaa elektroniset laitteet kuten televisiot ja tietokoneet, kannattaa tila sisustaa itselleen viihtyisäksi. Tämä tarkoittaa omalta osaltani, että seinältä löytyy kehystettyjä julisteita, lipaston päältä kasa tyylikirjoja ja yöpöydiltä kaikkea tuoksukynttilöistä kukkasiin. Vaikka mieli onkin aina haikea kesän kääntyessä syksyyn, en toisaalta malta odottaa vuoden tunnelmallisinta aikaa!

Panosta laadukkaisiin vuodevaatteisiin

Itse rakastan yli kaiken hotellimaista tunnelmaa luovia puhtaan valkoisia vuodevaatteita! Ja jos joitakin lakanoita voin lämpimästi suositella, ovat ne Balmuirin Maggiore Percale-Cotton-pussilakanat *! Lakanat ovat ylellisen pehmeitä, rapean viileitä ja mitä parasta – eivät vaadi silitystä! Kokovalkoista petausta piristää Ralph Laurenin jättikokoiset koristetyynyt mustin koristeterein.

Miksi siivooja on paras lahja aikuisiällä

Jos aikaisemmin sanoin, että maailman ihanin ilta on se, kun on vaihtanut puhtaat lakanat sänkyyn. Nyt sanon, että maailman ihanin ilta on se, kun blogin kautta kokeiluun saatu Freskan kotisiivooja on käynyt siivomassa kodin – ikkunanpesua ja sängyn lakanoidenvaihtoa ja -petausta myöten! Täällä on NIIN puhdasta, ettei tosikaan! Lattiat ovat pesty, kaikki pinnat kiiltävät ja ilmakin tuntuu raikkaammalta. Kiitosta vaan Freskalle!

Pakko vielä sanoa, että kun tosiaan tämä leikkimielinen Airbnb-toiminta on jatkunut, en tiedä mitä olisin tehnyt ilman siivoojaamme! Kun koti on viikko toisensa jälkeen täynnä vieraita, on siivoamista ihan eri tavalla kuin itse täällä asuessa. Ja se tunne, kun voit työviikon jälkeen tulla kotiin, ja sen sijaan että pitäisi kaivaa imuria esille, voit vaan olla ja nauttia siististä kodista juuri sekä viikonlopun alkamisesta. Korvaamatonta!

Sisältää mainoslinkkejä / Contains ad-links

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*