10 x kattaus- & koristeluideaa babyshowereihin

Koska vauvakutsuja, eli babyshower-juhlia, on tullut järjestettyä viime viikkoina parikin kappaletta, ajattelin jakaa omat kattaus- ja koristeluvinkit täällä blogini puolella. Siinä missä Babyshowerit meren äärellä – it´s a BOY! -postauksessa juhlat järjestettiin venekerhon ravintolan tiloissa, vietettiin Ideoita kesäiseen babyshower-juhlaan -postauksen kutsuja taas meillä kotosalla. Ravintolassa vietetyissä kutsuissa on etuna se, että joku muu hoitaa kaiken kattauksesta ruoanlaittoon ja siivoukseen, mutta oman kodin rauha tarjoaa taas mahdollisuuden toteuttaa villeimmätkin Pinterest-ideat!

1. Aloita valitsemalla juhlien teema

Meillä lähti vauvakutsujen suunnittelu liikkelle teeman valitsemisesta. Koska ystäväpariskuntamme viihtyy parhaiten kesämökillään, halusimme tuoda hieman puutarhamaista tunnelmaa myös sisätiloihin – kukkasia pöytien täydeltä! Rauhallisiin merimaisemiin ja tulevan äidin suosikkeihin kuuluu myös hempeä baby blue -väri, joka sai toimia korostusvärinä niin koristelussa!

2. Nouda ilmapallot kätevästi Juhlamaailmasta

Koristelun pääosassa oli ilmapallot, joita tilasimme vierasmäärän mukaisesti, ja kiinnitimme tuolisen selkänojiin kiinni. Korkeuden kanssa ei kannata olla niin nuuka – vain parempi jos pallot leijuvat rennosti eri kokeuksissa! Koska tupaantuliaisjuhlistamme jäi kasa valkoisia ilmapalloja yli, piristimme niitä sinisin rusetein. Pallot kävimme täyttämässä Juhlamaailmassa, josta ostimme myös tulevalle äidille tuon sinisen sydänilmapallon!

3. Sano se kirjainilmapalloin

Ruokapöydän taustaseinälle valitsimme roikkumaan kirjainilmapallot, jotka muodostivat sanan Bebe. Suunnitelmissa oli alunperin kirjoittaa ”It´s a BOY” tai ”Baby BOY”, mutta niin A kuin Y -kirjaimet olivat harmillisesti loppu. Lopputulos oli kuitenkin enemmän tulevan äidin oloinen, sillä Ranska on hänelle ja hänen perheelleen lähellä sydäntä. Kirjainfoliotkin löysimme Juhlamaailmasta (tupareissamme seinällä luki taas HOME!).

4. Pidä kattaus yksinkertaisena

Jos ympärille on tulossa paljon rekvisiittaa; ilmapalloja, kukkasia, lahjoja ja sun muuta, pidä kattaus ja juhlatila mahdollisimman yksinkertaisena. Ruokapöydästä saa asteen juhlavamman pöytäliinalla, joka oli myös edullinen (siis muutaman euron hintainen!) löytö Ikeasta! Klassisen valkoinen kattauspohja toimii hyvin pohjana ja korostaa sinisävyisiä yksityiskohtia, ja sama pätee koko keittötilaan.

5. Tilaa oma ilmoitustauluvalaisin Room21-verkkokaupasta

Käytin hyödyksi myös ilmoitustauluvalaisintani ja kirjoittelin siihen BABY SHOWER ilmapallokuvan kera – mukava pieni lisämauste kattauksen keskelle! Vinkkinä kiinnostuneille, että Room21-verkkokaupasta löytyy niin Changeable Lightbox -seinävalaisin * kuin Dream on Dreamer * sekä Good morning sunshine * -teksteillä varustetut seinävalaisimet. Itse pidän siitä, että tekstiä voi mielensä mukaan vaihdella!

6. Polaroid-kuvat istumakortteina (+ arvausleikki!)

Kattauksen pidimme pelkistetyn valkoisena, mutta piristimme ilmettä istumakortein. Sen sijaan, että kortteihin kirjoittaisi perinteisesti vieraiden nimet, teetimme vieraiden vauvakuvista polaroid-kuvat! Valokuva-arvausleikki toimi hauskana aloituksena, kun tuleva äiti sai arvailla kenen tulisi istua missäkin. Ja todella hyvin hän ystävänsä tunnistikin! Alla olevassa kuvassa olen muuten minä pienenä :)

7. Tulosta ”Arvaa vauvan…” kyselylomakkeet

Menu- tai ohjelmakorttien sijaan jokaisen paikalta löytyi kyselylomake, johon sai täyttää arvauksensa, milloin vauva syntyy, mikä hänen syntymäpituudeksi ja -painoksi tulee, entä hiusten- ja silmienväri, tai vaikka luonne? Jännittävää nähdä sitten elokuussa, kuka osui arvauksineen lähimmäksi! Alimpana oli vielä tilaa pienelle tervehdykselle, vinkille, tai mitä halusikaan tulevalle äidille sanoa.

8. Osta suloiset pompomit Ikeasta

Niin kattauksen keskeltä kuin ruokapöydän yllä olevasta kattovalaisimesta roikkui Ikeasta ostamiamme pompomeja! Tai siis Visionär-riippukoristeita! Niitä on olemassa myös paljon suuremmissakin koossa, jos on korkeampaa roikkumatilaa tiedossa. Tällä kertaa ilmapallot saivat viedä huomion, kun taas suloiset pienet pompomit täydensivät koristelua.

9. Luo yhtenäinen ilme satiininauhalla

Yksi helppo tapa somistaa on ostaa teemaväriin sopiva satiininauha (ylijäävää osaa voi käyttää loistavasti lahjojen paketoimiseen – itse en käytä perus pakettinauhoja koskaan!). Meillä satiininauha pääsi koristamaan niin ilmapalloja kuin kuohuviinilaseja. Helppo ja kaiken lisäksi helppo tapa luoda yhtenäistä ilmettä tilaan!

10. Keinokukat Maison Helsingistä

Vaikka olen a i n a vihannut keinokukkia, on Maison Helsingin laadukkaat keinokukat saaneet pääni käännettyä, ihan täysin! Koska leikkokukat eivät yksinkertaisesti kestä montakaan päivää, enkä ole kummempi viherpeukalo hoitamaan ruukkukukkiakaan, piristää kotia nykyisin aina valkoiset hortensiat! Vauvakutsuihin sopi paremmin kuin hyvin nuo hempeän vaaleansiniset versiot – kiitos vaan Jessicalle lainasta!

Siinä ne olivatkin tältä erää – parhaimmat kattaus- ja koristeluvinkit. Ja miltä itse kutsut sitten näyttivätkään, voi kurkistaa Ideoita kesäiseen babyshower-juhlaan -postauksesta! Tila voi näyttää tyhjiltään hieman kylmältä, mutta kun paikalle tulee niin kaikki vieraat ja pöydät täyttyvät herkuista, on tunnelma ihan toinen. Toivottavasti tästä oli jollekin iloa ja hyötyä! Ja jos teillä on jakaa omia vinkkejä, saa niitä mielellään raapustella kommenttiosioon!

* Sisältää mainoslinkkejä / Contains ad-links

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*