Best friend tag -haaste Avec Sofién kanssa

Italiassa lomailun ja pikaisen kotosalla piipahtamisen jälkeen oli aika taas kerran suunnata kohti lentokenttää – tällä kertaa kohti Avec Sofien kesäkotia Etelä-Ranskassa. Kun paras ystävä asuu toisessa maassa, arvostaa sitä yhteistä aikaa p a l j o n enemmän! Ja sen kunniaksi päätimmekin tehdä ns. Best friend -tagin:

Miten ja koska tapasitte?

S: Luulisin, että elettiin vuotta 2005 kun tiemme kohtasivat yllättäen digi-maailmassa eli IRC-Gallerian Koti ja Sisustus -yhteisössä. Siellä jaoimme kuvia kotiemme sisustuksista ja matkakohteista :)

C: Siitä on kyllä jo reilu 10 vuotta… Taitaa olla noin vuonna 2005 ja uskokaa tai älkää – IRC-Gallerian Koti & Sisustus -ryhmän kautta. Meitä oli siellä pieni tyttöporukka, joka aktiivisen kirjoittelun ja kotikuvien jakamisen jälkeen innostui tapaamaan ihan livenäkin – ja onneksi niin teimmekin!

Mieleenpainuvin yhdessä jakamanne muisto?

S: Muistoja on niin paljon, mutta varmasti mieleenpainuvin muisto on kun asuimme yhdessä vuonna 2013-2014. Yhdessä asuminen totta kai lähensi meitä entisestään ja oikeastaan siitä alkoikin meidän todella syvä ystävyys ja kutsuisinkin Caritaa enemmänkin siskokseni jota minulla ei ole koskaan ollut.

C: Niitä on niin monia, ja hyviä, mutta ehkä mieleenpainuvimmat ovat ne kerrat, jolloin toinen on ollut tukena suurissa elämänmuutoksissa. Tulemme varmasti ikuisesti muistamaan eräät syvät kallioilla käydyt keskustelut, muuttolaatikoiden seassa pois pyyhityt kyyneleet ja kaikki tunnit joita olemme viettäneet toisillemme soitellessa.

Mistä pidät eniten parhaan ystäväsi ulkonäössä?

S: No ne on ne Caritan sääret. Jos C joskus aikoo vaihtaa blogin nimen, sen pitää olla C and the Legs. En tiedä miksi niitä ei näy hänen blogissaan enemmän, sillä hänellä on yhdet kauneimmat sääret mitä tiedän.

C: Hänen luonnonkauneudestaan ja siitä, että hän ei tarvitse lainkaan meikkiä, tai ylipäätänsä laittautumista! Siis tuuheat ja tummat hiukset sekä upeat ja naiselliset kasvonpiirteet! Parasta on, miten hänen persoona säteilee läpi – Sohvia ei voi olla ihailematta, ulkoisesti ja sisäisesti!

Minkälainen olisi ihanteellisin puoliso parhaalle ystävällesi?

S: Caritan puolison pitää olla aika avoin kaikelle, sillä C keksii ja tekee koko ajan kaikkea uutta. Yksi asia minkä kämppiksenä opin kantapään kautta, oli että C:n puolison tulisi night owl early birdin sijaan. C:n rinnalle näkisin myös ihmisen, joka osaa nauttia elämästä tässä ja nyt, sillä C nauttii sekä pienistä asioita, mutta elää suurille elämyksille. C on todella visuaalinen, niin hänen puolisonsa pitää antaa tilaa kodissa C luovuudelle, sillä jossain määrin C määrää kyllä kaapin ja taulun paikan – trust me, minulla on kokemusta tästä asiasta.

Näin yhtenä parhaana ystävänä, olen joskus ehkä liiankin suojelevainen Caritaa kohtaan ja näiden vuosien saatossa olen antanut myös suoraa palautetta, jos siihen rinnalle on meinannut tulla jokin lurjus :D

C: Sohvilla on jo hänelle ehdottomasti maailman ihanteellisin puolisto! Oikeasti! Sohvin mies on mitä hyväsydämisin, kiltein ja kohteliain, ja yksinkertaisesti vain paras puolisto Sohvilleni. En ehkä muuten suostuisi siihen, että S asuu kaukana minusta, mutta nyt en voi olla muuta kuin onnellinen, että hän on löytänyt Sen Oikean.

Mikä teitä yhdistää?

S: Meillä on tosi samanlainen arvomaailma sekä kiinnostuksen kohteet. Visuaalisuus sekä digi-asiat ovat kummallekin kaikki kaikessa ja usein vain istummekin vierekkäin tietokoneet sylissämme ja opetamme toisillemme Photarin viimeisimpiä oppeja tai pläräämme kuvakansioita läpi ja ideoimme erilaisia projekteja.

C: Pinnallisin puolin kaikki visuaalisuudesta ja luovuudesta yhteiseen sivutyöhömme bloggaamiseen, mutta oikeastaan sitäkin enemmän yhdessä käydyt vaikeudet ja elämänmuutokset. Toinen on aina ollut se, joka todellakin ymmärtää oli kyse sitten mistä vain – toiselle voi soittaa AINA ja toinen on AINA siinä.

Missä ette ole samanlaisia?

S: Unirytmin olen maininnut aika usein, mutta toinen asia missä olemme erilaisia, on siivoaminen. C on järjestelijä ja minä taas hinkkaan nurkkia puhtaaksi. Minua ei haittaa pieni epäjärjestys, mutta kaiken pitää olla desifioitu ja puti puhdasta. C:llä on tosin ihan mieletön kyky järjestellä asioita ja vaikka hänen kodistaan löytyy paljon erilaisia epämääräisiä kasoja, ovat kasat siltikin niin kauniisti järjestyksessä. Yhden asian mitä C:ltä haluaisin oppia, olisi nimenomaan asioiden järjestely.

C: Sohvi on minua tempperamenttisempi ja luonteeltaan vahvempi, ja se on asia mitä myös kadehdin hänessä; hänen kunnianhimoaan ja varmuuttaan. Lisäksi sitä, että hän on kaiken kukkuraksi myös minua hassumpi! Oikeasti kuin hauska hahmo, jonka menoa on hauska seurata, ja kertomuksia hauska kuunnella :D

Oletteko ikinä riidelleet?

S: En nyt ainakaan muista, mutta muutaman kiukustumisen olemme kokeneet. Minä olen vilukissa ja C:llä on koko ajan kuuma. Kun asuimme yhdessä, kävimme vuorotellen sulkemassa ja avaamassa ikkunoita kun lämpötila ei miellyttänyt kumpaakaan ja kerran muistan Caritan tiuskineen minulle.

Koen, että C on minulle niin läheinen ihminen, että ei ole montaa asiaa mistä suuttuisin hänelle. Hän voi sanoa tai tehdä minulle käytännössä mitä vain, mutta en oikein osaa sanoa mitään sellaista tilannetta jossa olisin hänelle oikeasti vihainen.

C: Olisin ehkä ennen tätä matkaa ollut hieman epävarma vastauksesta, mutta ehm… Sohvin eilisen… hrmph… tempperamenttisyyden esittelyn ansiosta (ei meitä kohtaan!) tiedän nyt 100 % varmuudella, että emme ole ikinä kunnolla riidelleet :D Tottakai varsinkin silloin kun asuimme yhdessä tuli hieman kiukuteltua toiselle.

Mikä on toisen ärsyttävin tapa?

S: C saattaa olla välillä hieman hidas. Olen itse aika tehokas enkä uhraa aikaa turhaan hiusten kähertelyyn, joten muistan muutaman kerran kun olen odottanut oven suussa kun C on valmis ”ihan just”. Kun tosin C haluaa olla nopea, hän kyllä voi olla ovesta ulkona 15 minuutin sisään heräämisestä.

C: Hmm… Yhdessä kämppiksinä asuessamme varmasti vuorokausirytmimme eroavaisuudet hieman tulivat esille (S on aamuvirkku ja itse olen aamutorkku – tämä voi muuten olla Sohvin vastaus, jos hänelle on jäänyt traumat!). Ainiin, ja itse inhoan kirkasta yleisvaloa, joten tapanani oli sammutella kattovaloja Sohvin perässä ja sytytellä tunnelmavaloja. Sama oli muuten lämpötilan kanssa – siinä missä Sohvi ruuvasi ylös pattereita availin itse ikkunoita :D

Mitkä ovat kolme asiaa, jota paras ystäväsi aina kantaa mukanaan?

S: C:llä on aina mukana kamera, aurinkolasit ja kesällä varakengät sateen takia

C: Heti tulee mieleen kännykkä (Sohvi on sen verran aktiivinen somessa, ettei lähtisi puhelimetta minnekään!), aurinkolasit (hän on niissä aina yhtä chic!) sekä jokin vaalea huulikiilto (joka onkin kaikki meikki mitä Sohvi tarvitseekaan!).

Jos voisit lähteä parhaan ystäväsi kanssa minne päin maailmaa tahansa, minne matkustaisitte ja miksi?

S: Meille New York on aina ollut se yhteinen unelmien lomakohde. Kumpikin rakastaa kaupunkia yli kaiken ja sen takia haluaisimme mennä sinne yhdessä. Kun kumpikin tuntee toisensa sananmukaisesti läpikotaisin, tiedän, että meille tulisi aivan mieletön kaupunkiloma yhdessä. #VieläJokuPäivä.

C: Tämä on helppo: New York! Olemme aina välillä puhuneet tyttöjen matkasta Nyciin ja jopa ideoineet matkaa yhdessä Pinterestissä. Hassu fakta on, että vaikka olemme näheet toisiamme eri puolilla Eurooppaa, niin emme ole vielä matkustaneet (yhteä Tukholman risteilyä lukuunottamatta) yhdessä minnekään? S&C tarvitsevat ehdottomasti ensimmäisen yhteisen matkansa!

Apua miten jännittävää ja hauskaa olikaan tehdä tätä postausta ja kun viimein sai lukea toisen vastaukset. En voi muuta sanoa, kuin että olen onnekas, kun olen löytänyt rinnalleni näin mahtavan ystävän, joka todellakin on tukenut minua tilanteessa kuin tilanteessa. Ja jonka kanssa minulla on vain niin mielettömän hauskaa – loma Rivieralla alkakoon!

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

Toimitus suosittelee