Matkavinkit Milanoon & road tripille Italian Rivieralle

Koska olen digityttö, toimii Pinterest tottakai niin matkainpiraatiokuvien keräyspaikkana kuin matkavinkkien mekkana. Tällä kertaa ahkeran pinnauksen alla on Italy baby -kansioni, sillä viikon päästä lähtee kone kohti Milanoa! Pieni kevätmatka alkakoon, tai no, ei se vielä ihan noin vain ala, sillä vasta on lentoliput kourassa, mutta mitään matkasuunnitelmia ei ole vielä(!) tehty…

Missä yöpyä Milanon keskustassa?

Tässä vaiheessa kääntyisinkin teidän puoleenne – olisiko teillä jotain hyviä Italia-vinkkejä jaettavana? Milano ei sinänsä ole matkan pääkohde, vaan suuntaan kaupunkiin vain yhtä iltaa, yhtä tiettyä konserttia ja yhtä ainoaa yötä varten. Toiveissa olisikin hotelli – tai miksi ei Airbnb-asuntokin – lähellä keskustaa. Vinkkejä, anyone?

Miten viettää yksi ainut päivä Milanossa?

Koska olen tosiaan Milanossa vain vuorokauden verran, ei to do tai must see -listalle oikein voi kummempaa kerätä, mutta ainakin jos Pinterestiin on luottamista, on Duomo näkemisen arvoinen, Vogue editor´s guide nauvoo lounastamaan Il Salumaiossa (ja syödä jälkkärijäätelöä kadulla!) ja jos aikaa jää voi näkymiä ihailla Novecento museon isoista lasi-ikkunoista!

Minne suunnata road tripillä Italian Rivieralla?

Matka ei tosiaan Milanoon jää, vaan suunnitelmissa on vuokrata auto ja suunnata pienelle road tripille. Nyt suurin kysymys on, että minne? Koska Comolla olen jo käynyt ja matkakaverini taas Gardalla, kääntyy auton nokka tällä kertaa kohti rannikkoa, nimittäin Italian Rivieraa. Mietteissä on niin Cinque Terre kuin vaikka Portofino – tai olisi teillä parempia ehdotuksia?

Onnea on spontaani reissukaveri, joka ei panikoi, vaikka lennot varataan vain viikkoa ennen lähtöpäivää, jolloin ei vielä ole tietoa edes minne päin matkalla oikein tullaan suuntaamaan, tai missä edes yövytään ensimmäinen yö. Joskus se spontaani reissu voi olla se paras reissu – ei liikaa ennakko-odotuksia, mieleen maalailtuja ajatuksia miten reissun tulisi mennä tai pitkää listaa mitä kaikkea pitäisi ehtiä tehdä/nähdä/kokea. Italia (ainakin joku osa siitä – nähtäväksi jää mikä :D) täältä tullaan!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*