Matkavinkit Milanoon & road tripille Italian Rivieralle

Koska olen digityttö, toimii Pinterest tottakai niin matkainpiraatiokuvien keräyspaikkana kuin matkavinkkien mekkana. Tällä kertaa ahkeran pinnauksen alla on Italy baby -kansioni, sillä viikon päästä lähtee kone kohti Milanoa! Pieni kevätmatka alkakoon, tai no, ei se vielä ihan noin vain ala, sillä vasta on lentoliput kourassa, mutta mitään matkasuunnitelmia ei ole vielä(!) tehty…

Missä yöpyä Milanon keskustassa?

Tässä vaiheessa kääntyisinkin teidän puoleenne – olisiko teillä jotain hyviä Italia-vinkkejä jaettavana? Milano ei sinänsä ole matkan pääkohde, vaan suuntaan kaupunkiin vain yhtä iltaa, yhtä tiettyä konserttia ja yhtä ainoaa yötä varten. Toiveissa olisikin hotelli – tai miksi ei Airbnb-asuntokin – lähellä keskustaa. Vinkkejä, anyone?

Miten viettää yksi ainut päivä Milanossa?

Koska olen tosiaan Milanossa vain vuorokauden verran, ei to do tai must see -listalle oikein voi kummempaa kerätä, mutta ainakin jos Pinterestiin on luottamista, on Duomo näkemisen arvoinen, Vogue editor´s guide nauvoo lounastamaan Il Salumaiossa (ja syödä jälkkärijäätelöä kadulla!) ja jos aikaa jää voi näkymiä ihailla Novecento museon isoista lasi-ikkunoista!

Minne suunnata road tripillä Italian Rivieralla?

Matka ei tosiaan Milanoon jää, vaan suunnitelmissa on vuokrata auto ja suunnata pienelle road tripille. Nyt suurin kysymys on, että minne? Koska Comolla olen jo käynyt ja matkakaverini taas Gardalla, kääntyy auton nokka tällä kertaa kohti rannikkoa, nimittäin Italian Rivieraa. Mietteissä on niin Cinque Terre kuin vaikka Portofino – tai olisi teillä parempia ehdotuksia?

Onnea on spontaani reissukaveri, joka ei panikoi, vaikka lennot varataan vain viikkoa ennen lähtöpäivää, jolloin ei vielä ole tietoa edes minne päin matkalla oikein tullaan suuntaamaan, tai missä edes yövytään ensimmäinen yö. Joskus se spontaani reissu voi olla se paras reissu – ei liikaa ennakko-odotuksia, mieleen maalailtuja ajatuksia miten reissun tulisi mennä tai pitkää listaa mitä kaikkea pitäisi ehtiä tehdä/nähdä/kokea. Italia (ainakin joku osa siitä – nähtäväksi jää mikä :D) täältä tullaan!

 • Elma

  Cinque Terre ON ihana ja matkalla sinne kantsii poiketa Genovassa. Ihan erilainen Italian kaupunki – tunnelma, historia, ruoka. Itse rrrrakastan Langhen superkaunista aluetta viinitiloineen. Paljon on siinä Milanon seudun lähettyvillä kaunista Italiaa. Se Venetsiakin olis ihan huudeilla….
  Ihanaa reissua!

  – Elma –

  • C. and the city

   Hei Elma,

   Kiitos vinkeistä! Genovaa mietinkin, kun peritaatteessa se olisi matkalla Cinque Terreen :)

   Venetsiassa olemme kummatkin jo käyneet, samoin esim. Pisassa, Firenzessä ja Roomassa, joten ne skipataan tällä reissulla.

 • Nina

  Jos joku on varmaan niin se että mieltymyksiä on monia, ja omakin fiilis riippuu siitä onko reissukohde hyvä vai ei. Omat reissuni Italiassa ovat edustaneet molempia. Esim. Venetsia ei tehnyt minuun kerrassaan mitään vaikutusta. Luulisin että eniten vaikutti tuhannet jenkkituristit jotka olivat valuneet päiväksi Venetsiaan isoilta risteilyaluksista ja tungos oli todella ahdistava. Sääliksi käy paikallisia. Ovat kuulemma ristineet Venetsian aikuisten Disney Worldiksi.
  Samoin kanaalin (?) haju oli todella kamala. Hermesin liikkeestä oli pakko poistua pikavauhtia kun haju oli niin kamala siellä sisälläkin.
  Rooma sen sijaan ei kyllästytä ikinä. Juuri tulin toissapäivänä ja takaisin tekee mieli vaikka heti. Seuraava Italian matka ehkäpä kuitenkin Firenze, siellä en ole vielä käynyt.
  Ranska on lempparini ja sinne on pakko päästä joka vuosi. Kesäkuussa Nizza, Cap Ferrat ja toivottavasti myös Montpellier tai Aix en Provence.
  Mahtavaa reissua sinulle. Puolet reissuun lähtemisestä tuleekin juuri siitä innosta ja ilosta kun miettii mine voisi haluta mennä. Ja minulle loupulta käy niin että puolet suunnitelluista jää näkemättä kun tuleekin uusia ideoita siinä matkan varrella.

  • C. and the city

   Tuo on ihan totta Nina :)

   Venetsian olen kyllä kokenut juurikin kokemuksien arvoisena, mutta koska vastikään viime kesänä olin siellä taas, tekee mieli nyt jonnekin muualle. Roomaa rakastan myös, Firenzessäkin viettänyt ihanan päivän, mutta nyt kutsuu Italian Riviera :)

   Ja muuten, nyt toukokuussa suuntaan myös Ranskan Rivieralle ja juurikin Nizzasta Villefranceen ja ehkä taas veneitse Cap Ferratille! Oi, oi, ihanaa kesäkuun reissua sinulle!

 • Merja

  NIna tässä veikin sanat suustani. Joten ihanaa reissua. Italia vaan on niin ihana. Ja Rooma, olin siellä myös pari viikkoa sitten ja päätin kiertää kaukaa ns. turistinähtävyydet keskittyen ihan ”tavalliseen” katuelämään ja viheralueisiin sekä puistoihin. Olihan ihana matka. Olen ravannut Italiaa pohjoisen alpeilta Sisiliaan ja voisin hehkuttaa aina ja kaikkialla lumoavan kaunista, historian eri kerroksista koostuvaa maata loputtomiin.

  • C. and the city

   Kiitos Merja :) Italia ON aivan ihana ja siksi varmaan sinne tulee palattua miltei joka vuosi uudelleen! Sisiliassa kävin juurikin viime keväänä ja samalla reissulla Amalfin rannikko oli kyllä aivan lumoavia kohteita!

 • Elisabeth

  Hela Italien är ?! Jag rekommenderade redan hotell på FB, men tänkte ännu rekommendera Camogli och Portofino som besöksmål. Klart att Cinque Terre är härligt, har själv endast besökt en av de fem byarna, Monterosso al mare, och byn var som en dröm ? Genova är okej, men absolut inte bland mina favoriter i Italien. Där gillade jag främst palmerna och pingvinerna i akvariumet ?

  xxx
  E
  http://helsinkidragonfly.blogspot.fi

  • C. and the city

   Tusen tack Elisabeth :) Camogli måste jag kålla, Portofino har vi på listan och härligt att det rekommenderas :)

 • Sanni

  Tuo Cinque Terren alue on todella kaunis, suosittelen ehdottomasti suuntaamaan sinne! Firenzen lähellä on outlet kylä, jossa vierailua suosittelen myös. Italiassa junalla liikkuminen on todella helppoa ja edullista, välttämättä ei tarvitse autoa jos haluaa kierrellä eri paikoissa :) Ihanaa lomaa teille!

  • C. and the city

   Tiedätkö, me ollaan varmaan juurikin menossa kyseiseen outlet-kylään! Tai olikohan se lähellä Milanoa? Pitää tsekata :) Kiitos vinkistä! Ja ihanaa, että Cinque Terre saa kannatusta :)

 • Jaana

  Santa Margherita – ja siellä ihastuttava Blue di Te – hotelli , käy tsekkaamassa ! Pikku vaellus tai lautta Santa Margheritasta vanhaan luostariin Fruttuosaan ja sieltä edelleen Portofinoon – ihan kauneita Rivieraa…

  • C. and the city

   Oo, kiitos matkavinkeistä Jaana! Tsekataan ehdottomasti :) kuulostaa aivan ihanalta!

 • Walpuri

  Ehdottomasti Genova! Kaupunki avautuu aivan upeasti alapuolella, jos tulee autolla/bussilla Milanosta Genovaan. Itse pidän enemmän Genovasta kuin Milanosta ☺️ Ja genovalaisen ystävän vieraana käytiin nimenomaan Camoglissa ja sieltä San Fruttuosalla. Hänen mielestään Camogli on parempi vaihtoehto kuin Portofino. Ligurian rannikko on mielettömän kaunis ☺️ Ja pestopasta (ovat erityisen ylpeitä pestosta) mielettömän hyvää ?

 • Lora

  Itselläni ei Italiasta ole kokemusta mutta tuttavani vietti viikon Cinque Terren maisemissa ja kehui kovasti. :)

 • Amanda

  Hei! En tiedä oletko kuinka taiteen ystävä, mutta mainitsen nyt kuitenkin, että Leonardo da Vincin Viimeinen ehtoollinen on juurikin Milanossa! Itse olen ollut aikoinaan vaihto-oppilaana Milanossa, mutta koska siitä aikaa jo 20 vuotta, ei valitettavasti ole vinkata matkatärppejä. Aurinkoista lomaa!

 • Paula

  Hei, Portofinoa suosittelen minäkin, Santa Margherita Liguresta sinne tosiaankin näppärästi pääsee lautalla. Rapallon kaupunki on myös tutustumisen arvoinen.

  Nauttikaa matkasta! Itse olin pääsiäisenä Nizzassa ja poikkesin päiväretkellä myös Villefranche-Sur-Merissä, jossa oli jo ihanan lämmintä ja kaunista. Oikein harmitti palata tänne räntäsateeseen. No, tulee se kevät/vielä tännekin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

Toimitus suosittelee