Babyshower – vinkit & ideat vauvakutsuihin!

Eilen vietimme parhaan ystäväni babyshowereita, eli vauvakutsuja. Olemme pienellä porukalla salaa suunnitelleet kyseisiä juhlia kuukausikaupalla ja onnistuimme huijausyrityksinemme pitämään päivän salassa odottavalta äidiltä! Koska aihe varmasti on ajankohtainen monelle, niin ajattelin jakaa teille, miten me järjestimme vauvakutsut:

Pidä suunnitteluryhmä pienenä

Suunnitteluryhmä kannattaa pitää pienenä, sillä liian monta kokkia yhdessä sopassa harvemmin toimii. Meitä oli neljä tyttöä, jotka löimme viisaat päämme yhteen – yksi kenen lapselle odottava äiti on kummitäti, yksi nuoruudenystävä sekä yksi sister-in-law. Läheisiä ystäviä, jotka tuntevat päivänsankarin paremmin kuin hyvin ja tietävät mistä hän pitää, ja mistä ei.

Lähetä ”Save the date” -kutsu kuukausia etukäteen

Sopiva päivämäärä on hyvä lyödä lukkoon jo kuukausia ennen, jotta mahdollisimman moni vieras pääsisi varmasti paikalle. Me loimme Facebookiin salaisen Save the date -ryhmän ja laitoimme pystyyn kyselyn, johon vieraat saivat ruksata mikä pvm sopisi parhaiten. Jos on epävarma kutsulistasta, kannattaa suoraan kysyä – meidän tapauksessa päivänsankari mainitsi ohimennen ”jooos minulle sattumalta järjestettäisiin vauvakutsut, niin toivoisin paikalle tietyt henkilöt, jotka eivät ehkä tulisi teillä heti mieleen…”.

Mieti kutsujen lokaatio siten, että mahdollisimman moni pääsisi paikalle

Missä vauvakutsut pidetään – tulisiko paikalle vain aikuisia, vai myös vauvoja/lapsia. Meillä oli alun perin suunnitelmat suunnata viikonlopuksi jonnekin hieman keskustaa pidemmälle (spa-viikonloppua viettämään), mutta koska tämä olisi karsinut pois niin suuren osan vieraista, päätimme kutsujen lokaation ja aktiviteetit sen mukaan, että moni pääsisi paikan päälle vaikka vauvan kanssa vain käväisemään.

Klassisen tyylinen brunssipaikkavinkki Helsingistä

Jos sopivaa, tyyliltään klassista brunssipaikkaa etsii Helsingistä, on meidän vinkkimme Ravintola Sunn aivan Senaatintorin kupeessa. Paikka oli juuri kyseiselle päivänsankarille erityinen, sillä ravintolan ikkunoista näkyy suoraan pariskunnan vihkikirkko – Helsingin Tuomiokirkko. Varasimme ravintolasta oman kabinetin, sillä meitä oli noin 25 henkeä – tällä saimme myös katettua paikan myyntitakuun.

Nappaa parhaimmat ideat suoraan Pinterestistä

Vauvakutsujen ideointia varten meillä oli totta kai käytössä salainen Pinterest-kansio, joka täyttyi mitä hempeimmistä kuvista. Pinterest on aivan loistava juurikin ideoiden saamiseen ja suosittelenkin tätä lämpimästi jokaiselle kutsujenjärjestäjälle. Meidän teema oli tulevan tyttövauvan mukaan haalea roosa, joka oli myös teemavärinä kyseisen rouvan polttareissa. Ravintolan kabinetin koristelimme sitten ilmapalloilla, vaippakakulla ja ruusuilla!

Pari suloista ohjelmanumeroa

Leikkejä vai ei leikkejä on hieman makuasia, mutta päivänsankari on sitä tyyppiä, joka ehdottomasti tykkää ohjelmasta. Mitään riehakasta emme ravintolan tilassa halunneet tehdä, vaan sen sijaan mietimme enemmänkin tunteellisia tehtäviä – joista olisi pariskunnalle iloa myöhemminkin. Yksi idea oli, että jokainen vieras kirjotti pienen tervehdyksen lapulle, joka aseteltiin vaipan väliin – piristys, kun uudet vanhemmat vaihtavat vaippoja yömyöhään väsyneinä. Ja toinen oli kyselylomake, johon saivat arvata vauvan:

…syntymäpäivä?
…hiusten- ja silmienväri?
…pituus sekä paino?
…luonne?
…kumpaa vanhemmista muistuttaa enemmän?
…nimi?

Mitä lahjaksi odottavalle äidille?

Lahjojen suhteen annoimme vieraille vapauden joko hankkia oman lahjan, tai vaihtoehtoisesti osallistua suurempaan yhteislahjaan – ja mukavasti tuli kumpiakin! Yhteislahjaamme kuului kaikkea suloista vaippakakun päällä olevista juhlatossuista pieneen juhlamekkoon. Ja viimeisempänä mutta ei vähäisempänä se, kun ilmoitimme odottavalle äidille, että nämä kutsut eivät vielä olleet tässä, vaan seuravaksi lähdemme pienellä porukalla vielä hemmottelemaan ;)

Mieti paikasta toiseen siirtymiset etukäteen

Koska emme halunneet luopua spa-ajatuksesta, lähdimme brunssin jälkeen pienemmällä porukalla vielä Flamingon Spa´han rentoutumaan! Kyseinen on vain lyhyen ajomatkan päässä Helsingistä, joten siirtymiseen paikasta toiseen ei mene turhaa aikaa. Koordinoimme vaan, että paikalla olisi sopiva määrä autoja kimppakyytejä varten.

Hemmotteluhoito pienelle porukalle

Koska ajatus siitä, että päivänsankari on yksin jossain hoidossa ja muut vain odottelevat ulkopuolella on sellaisenaan hieman tylsä, päätimme aloittaa spa-hemmottelumme yhteishoidolla, joka oli eräänlainen saunatila suolahoitoineen! Meille varatussa yksityistilassa odotti kaikki pyyhkeistä etukäteen tilaamiimme smoothieisiin – parasta oli viettää hemmotteluaikaa yhdessä, rauhassa omalla pienellä porukallaan.

Kylpylä on aina hyvä idea!

Koska päivänsankarille on mukava järjestää jotain spesiaalia, oli hänelle varattu yhteishoitomme jälkeen kasvohoito, jonka aikana me muut makoilimme erilaisissa altaissa. Pakko sanoa, että spa yllätti meidät kaikki positiivisesti – paikka oli todella tunnelmallinen ja ainakin kyseisenä sunnuntaina ihmisiä ei ollut juurikaan. Saunoissa saimme istua omalla porukalla ja altaissa oli mukavan väljää.

Kiitos kaikille kanssajärjestäjille sekä vieraille, jotka teitte vauvakutsuista niin onnistuneet! Ja toivottavasti tästä tuli hyviä vinkkejä myös teille blogini lukijoille? Jos teillä on muita hyviä vinkkejä, niin laittakaa mielellään jakoo postauksen kommenttiosioon!

Voit seurata minua myös somessa:
FacebookInstagram, YouTube, Pinterest & Bloglovin

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*