Ruokaa ja rokkia, vai viiniä ja vapaa-aikaa?

Olettekin ehkä ihmetelleet, minne oikein häivisin tämän kuluneen viikon ajaksi? Huono viikko vaihtui hyvään, ja niinkuin sitä sanotaan – life is what happens to you while you’re busy making other plans. Tällä viikolla jätin suorittamisen vähemmälle, tyhjensin kalenterini työpäivieni päätteeksi ja nautin blogittomasta vapaa-ajasta täysillä! Ja se taisi olla juurikin sitä, mitä kaipasin.

Yksi meno kalenterini merkintöihin tosin jäi – winetasting, jollaiseen osallistuin pitkästä aikaa. Syystä tai toisesta suurin osa lähipiiristäni ei juo alkoholia lainkaan (ainakaan tällä hetkellä – koska b-a-b-y), joten ei oikeastaan ole tullut vastaan tilaisuutta, missä pääsisi maistelemaan uusia kiehtovia viinejä. Tai kenen kanssa? Uusi tastingkamu tosin on löytynyt – nimittäin Ruokaa ja rokkia -blogin Fresu!

Tällä kertaa ranskalaisteemainen tasting järjestettiin sopivasti Pikku-Robertinkadulla sijaitsevassa Le Petit Pastis -kabinetissa – ja sanotaanko, että keskellä viikkoa nautitut roséet sekä punkut veivät kyllä mennessään! Château Gassierin & Domaine Ogierin edustajat olivat aivan loistavaa pöytäseuraa ja puheensorina kääntyikin raikuvaksi nauruksi mitä myöhemmäksi iltaa aika meni…

Olenkin ehkä aikaisemmin maininnut, että en aina ole ollut rosétyttöjä, mutta jokunen vuosi sitten kun vietin kesää Ranskassa ja Italiassa, rosé vei mennessään, eikä siitä ole ollut kääntymistä takaisin. Oikeastaan suunnitteilla onkin reissut juurikin näihin kahteen maahan, joten taitaa rosékevät olla taattu osaltani ;) Ja mitä parasta, illalliselta tuli kutsut myös viinitiloille vierailemaan, jos lähimaille satun!

Matkoja odotellessa toivotaan että terassikelit alkaisivat pikkuhiljaa rantautumaan myös Suomeen ja rosépullot löytämään myös terassiravintoloiden listoille. Yksi ehdoton suosikkini kyseiseltä illalta oli Château Gassier 946 Côtes De Provence Sainte Victoire – uulalaa! Elegantti ulkoasu ja maku todellakin sen mukainen! Näillä tunnelmilla toivotan teille oikein rentouttavaa viikonloppua – omani tulee kulumaan ihan jonkin muun kuin viinin parissa, mutta ehkä hyvä niin. Ei hyvää mahan täydeltä.

Voit seurata minua myös somessa:
FacebookInstagram, YouTube, Pinterest & Bloglovin

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*