Aamiaisvinkki: avokadoleipä & hunajainen granola mansikoilla

Sunnuntaiaamun kunniaksi ajattelin jakaa teille yhden lempi aamiaisistani, jolla tulee herkuteltua varsinkin viikonloppuisin. Jos olen yksin, en viitsi sen kummempaa aamiaispöytää rakentaa, vaan loihdin yleensä jotain hyvää, mutta herkullista. Kauniin kattauksen sijaan yleensä selaan lehteä tai vaikka luen blogeja läppäriltäni. Tällä kertaa käteen sattui uusin numero Ellestä, jota selailin ihan sillä silmällä, että tiedossa on ehkä jotain pientä meikäläisen kädenjälkeä johonkin numeroon ;) Mutta, niin takaisin itse aamiaiseen:

Maukas avokadoleipä

Yksi ehdoton aamiaislemppareistani on maukas avokadoleipä, vaikka en muuten niin leivän ystävä olekaan. Avokado taas kuuluu vakio raaka-aineisiini, sillä tapanani on laittaa avokadoa niin salaatteihin kuin vaikka smoothieihin! Avokadoleipäni koostu paahdetusta leipäviipaleesta, päälle hieman tuorejuustoa, avokadon puolikas leikattuna ja siihen päälle ripaus suolaa & pippuria!

Herkullisen hunajainen granola-annos mansikoilla

Toinen aamiaissuosikkini on taas jonkinlainen jugurtti + marja + granola -yhdistelmä. Yleensä suosin maustamattomia jugurtteja, sillä koen että maustetut ovat liian makeita. Makeutta annokseen saa taas lisäämällä jugurtin päälle ihan ohuen viivan hunajaa (nyt kauppoihin on muuten tullut Valion kevyesti hunajainen -jugurtti)! Päälle leikkasin mansikoita ja ripottelin päälle granolaa. Maailman paras granola on Liz´s -merkkinen, jota saa ainakin Stockmannilta.

Raikas lasillinen tuoremehua (tai mehupohjainen smoothie!)

Aamiaisen yhteydessä nautin myös raikkaan lasillisen tuoremehua. Vinkki: viikonlopun kunniaksi nauti se samppanjalasista! Toinen vaihtoehto on myös tehdä mehupohjainen smoothie, joka on jugurttipohjaista hieman raikkaampi ja juotavampi. Aamusta riippuen juoma voi olla enemmän viher-, hedelmä- tai marjapainotteinen. Normaalisti sen rinnalle tulisi vielä kahvikupillinen, mutta flunssaisena vedin kupin teetä jo ennen aamiaista.

Mutta nyt aamiaisherkkujen pariin ja oikein ihania aamiaishetkiä teille sinne ruudun taakse! Entä mitä muuten piditte? En yleensä paljon ruokajuttuja blogin puolelle laita, mutta olen jo pidempään miettinyt, että tekisi mieli. Eli kiinnostaisiko teitä kuulla lemppariherkuistani aina välillä kun niitä laittelen? Ihan muutaman viikon päästä saan luokseni erään rakkaan vieraan, joten silloin varmasti laitetaan pöytä ihan kunnolla koreaksi!

Voit seurata minua myös somessa:
FacebookInstagramPinterest & Bloglovin!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*