Veggie-pizzat tarjoiluvaihtoehtona illanistujaisiin

Kaupallisessa yhteistyössä: Dr Oetker

Rakastan järjestää erilaisia juhlia, tapahtumia ja illanistujaisia – kauniita kattauksia, tunnelmallista valaistusta ja rentoa taustamusiikkia. Yksi ongelmakohta johon kerta toisensa jälkeen törmään on se, että mitä ihmettä tarjoilisin vierailleni? Näin kävi myös viime viikonloppuna, kun kutsuin ystäviä illanistujaisiin. Kevätkattaus oli valmis – pellavaisia liinoja, valkoisia keinokukkasia ja metallisia sisustuselementtejä pöytä täydeltä, mutta lautaset näyttivät tyhjiltä…

Onneksi blogin kautta tuli kaipaamani vastaus, kun sain kaupallisen blogiyhteistyön kautta herkutella Dr Oetkerin Veggie-pizzoilla! Enkä vain minä, vaan myös vieraani. Ja pizzahetki tulikin sopivasti kun kyse oli työpäivän päätteeksi oleva tilaisuus, sillä ystäväpariskunta soitti matkalta ja kysyi, sopisiko jos he kävisivät pikaisesti syömässä ennen tänne tuloa..? Arvatkaa vaan olivatko he yllättyneitä kun sanoin, että tarjolla on pizzaa, ja vielä reilusti pizzaa!

Miksi he olivat niin yllättyneitä, niin tuota, vaikka muuten olen ihan kelpo emäntä, en ole kovinkaan kummoinen, tai innokas kokki. Kuten keittiössä oleva liitutaulukin kertoo: Chef wanted! (bonus if male, bald and funny). No hauskaa ja kaljua mieskokkia en tänne juhlaillaksi saanut loihdittua, mutta kädenkäänteessä uunin kautta kypsennettäviä pizzoja kylläkin: Spicy Treat ja Aromatic Dream, jotka lupaavat 0% lihaa mutta 100% makua!

Olin itse kasvissyöjä jonkin 7 vuoden ajan, kunnes viime vuosina olen taas alkanut lisäämään hieman lihaa ruokavaliooni – vain helpottaakseni elämääni, jos olen menossa illalliselle tai muuten vieraaksi. Ihanaa, kun voi vaan sanoa, että syön kaikkea! Kuitenkin suosin kasvispainotteista ruokaa yleisesti. Veggie-pizzoissa on käytetty lihan korvikkeena kasviproteiinia – pohja on rapea, täytteitä on runsaasti ja makua on tarpeeksi, mutta ei mitenkään liian tulista!

Koska haluan aina panostaa esillepanoon, mietin myös miten tarjoilisin pizzan. Keksin leikata pizzasta vakiokokoisten palojen sijaan hieman pitkulaisempia paloja, jotka toivat hienostuneen vivahteen pizzakattaukseen. Eli suora leikkaus koko pizzan leveydeltä ja siitä kapeita palasia leikkaamaan. Pizzailtamme oli kyllä varsin rento, eikä hienon kattauksen takia tarvitse mitenkään pönöttää. Ja sanottakoot vielä näin loppuun, että pizzapalat hupenivat kyllä nopeasti parempiin suihin. Seuraavana Veggie-pizzoilla herkuttelee Metti Forssell, joten kannattaa pitää silmällä hänen blogiaan ensi viikon aikana!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*