Ideoita eteiseen

Eteinen on seuraavana sisustusvuorossa. Sen sijaan, että jättäisi eteisen tylsäksi läpikulkutilaksi (niin kuin sen nyt tyhjillään on), haluan tilan noudattavan muun sisustuksen linjaa ja toimivan kauniina lisähuoneena. Esillä saa roikkua niin trenssi kuin nahkalaukku ja lattialla nököttää sekä kumpparit.. Inspiraatiota haen Alvhemin sivuilta. (Kuvat lainattu)

Koska takkeja ja kenkiä säilytetään alkuperäisessa seinäänupotetussa kaapissa, ei varsinaista säilytystilaa tarvita. Eteistilaan mietin sen sijaan tasoa: avaimille, kännykälle ja tuikuille sekä jonkinlaista koukkua käytössä olevalle laukulle. Sillä olen huomannut miten hankalaa on aina sisääntullessa joutua laittamaan avaimet ja laukun lattialle. Ja aamuisin huomaan hipsiväni makuuhuoneen puolelle kurkistelemaan peilistä kehtaako ovesta astua ulos, joten peili olisi myös hyvä lisä eteiseen! Mikä on teidän must-have eteisessä?

eteis3

eteis9

eteis6

eteis10

 • Essi

  Tehokas, mutta pehmeä valaistus! Etsin pitkään Suomen kotiini sopivaa kattovalaisinta, työnimeltään eteisaurinkoa, joka toivottaisi tervetulleeksi kotiin. Löysin haaveilemani valaisimen viime kuussa Laosista pieniltä markkinoilta. Nyt uupuu enää koti :)

  • Char

   Oi, ihana nimi tuo eteisaurinko :) Itsekin olen juuri etsimässä eteiseen uutta valaisinta!

 • Sini85

  Meillä eteisessä on oltava taso, jolle laskea tavarat (lompakko, kännykkä, avaimet) sekä laatikko, johon saa heijastimet ja lukkosulan, hih. Taso kävi liian sotkuisaksi ja sitä siivottiin avainnaulan avulla, se on hyvä keksintö :) Ja peili tottakai! Ja naulakko luonnollisestikin. Eteisestämme puuttuu enää kenkäteline, mutta tarpeeksi isoa ei ole löytynyt.. pitäisi olla ainakin 3 kerrosta :)

  • Char

   Säilytystila taitaa olla se avainsana eteisessä :) ja onnea kenkätelineen metsästykselle! Oletteko muuten miettineet erilaisia kenkäkaappeja?

   • Sini85

    Ollaan, mutta tuntuu että niihin mahtuu vaan sirot ballerinat ja avokkaat :) Meillä on tossa Ikeasta ostettu kaappi takeille, ja se imee onneksi aika paljon kenkiäkin. Miehen kengät sitten taas on sellasia mötiköitä että kyllä se kenkäteline on paras vaihtoehto, mulle kyllä kelpais vaatehuoneeseen kenkäkaappi.. saas nähä :P

 • rosa

  mä ainakin haluan että eteinen on kaunis ja kertoo kodista. koska se on kuitenkin ensimmäinen huone johon astuu ovesta sisään tullessani. Ja eikös ensivaikutelma ole tärkein. Valaistus, järkevät säilytys ratkaisut ja peili on varmaan mulle ne must have jutut

  • Char

   Tuo on aivan totta, että eteiseen kannattaa kiinnittää huomiota ja myös satsata, niin ulkonäön, kuin käytännön puolesta! Ja samoilla must have tuotteilla mennään :)

 • Anu

  Ehdoton must eteisessä on se, että kengät ja takit (talvella myös pipo + hanskat + huivin) saa jonnekkin. Siitä ei tulisi yhtään mitään että niitä pitäisi ruveta viemään johonkin toiseen huoneeseen aina.

  Sen lisäksi peili on toinen ehdoton must. Eteismatto olisi myös aika hyödyllinen, tosin se valitettavasti puuttuu tällä hetkellä.

  • Char

   Eteisenmatto (matot) ovat itselläni juuri ostoslistalla. Kuratassukoira huomioonottaen :)

 • Silja

  Hyvä valaistus, kunnon kenkäsäilytysratkaisu, kokovartalopeili tietenkin, jonkinlainen taso laskutilana ja pientavan säilytykseen ja tietysti naulakko laukulle. Eteinen on yllättävän tärkeä, tarpeellinen ja monipuolinen tila ja silti usein aina se pienin.. :)

  • Char

   Tuo on aivan totta, että eteinen jää usein pienimmäksi tilaksi, ja siihen myös panostetaan vähiten. Meidän pieneen kaksioon verrattuna eteinen on ihan kivan kokoinen, vaikka ei suuri olekaan. Mutta sen verran lisätilaa siitä saa, että haluan kohdella sitä tasavaroisena esim. olohuoneen ja makuuhuoneen kanssa :)

 • Kaitaliina

  Meiltä löytyy eteisestä pinnatuoli. Siihen on kiva istahtaa laittamaan kenkiä jalkaan. Eteisessä on myös lipasto, jonka päälle voi laskea laukun ja avaimet. Iso kokovartalopeili on seinällä juuri ennen ulko-ovea. Eli periaatteessa nuo kaikki on mun ”must-have”. Eteinen on kuitenkin se tila, jonka itse ja vieras näkee ensimmäisenä kotiin tullessaan, joten mielestäni on kiva, että se on viihtyisä ja toimiva.

  • Char

   Tuoli olisi tosiaan kätevä eteisessä :)

 • ania

  Jo mainittujen lisäksi ja jos vain tilaa on: jakkara, tuoli, joku. Saappaita vaan on niin paljon mukavampi vetää jalkaa istualtaan, solmia tossujen nauhoja…

  • Char

   Ghost, Ghost, Ghost.. :) Tosin en tiedä mahtuisiko se.. Ehkä Victoria, niin ei olisi käsinojat tiellä.. Ehkä Pisara-tuoli kuitenkin saa kelvata toistaiseksi!

 • Sort of Pink

  Eteiset on helposti semmoisia rojukasoja jossa kaikki tavarat tungetaan sinne mihin mahtuu – meillä ainakin eteisen pikkulokerikkoon jätetään kaikki se irtotavara mille ei muualla kotona ole sijaa – eli kunnon joku iso loota kaikelle pikkusälälle olisi ainakin meillä tarpeellinen. Tällä hetkellä meillä kotona on Luhdan KALLIO suorakaidekorisetin pieni kori – joka meinaa olla liian pieni ;)

  P.S. Kiva blogi sulla – lisäsin linkin omaan blogiini blogilistalle jota seuraan. Toivottavasti on ok :)

  • Char

   Tervetuloa, mukavaa että eksyit tänne :) ja on ehdottomasti ok! Meillä kaikenmaailman pientavarat eksyvät lipaston- tai työpöydän laatikoihin.. Niitä pitää sitten siivota aika-ajoin. Mutta eteisenlattialla on kyllä kieltämättä pyörinyt vaikka mitä muuttolaatikoista maalipurkkeihin ja porakoneeseen..

 • Jenny

  Spegeln är ganska praktiskt att ha i hallen. Min är passligt före man stiger ut från dörren så det är lätt att titta en sista gång om man ser okej ut.. vilket nog oftast leder till att jag står där en extra 15min och försöker bestämma mig vilken scarf eller jacka jag skall ha på mig… :D

  En plats för nycklar skulle jag också behöva, kastar dom alltid på golvet och nästa dag får jag panik när jag inte hittar dom nånstans.

  • Char

   Hehe, låter bekant :) kanske livet vore enklare utan en spegel, men nejj.. Och nycklar är också ngt jag hamnar söka efter varje eller varannan dag! Så aboslut ett förvaringsställe åt dem behövs.

 • Coco

  Terppa! Meillä on sama jutska! Eteiseen tilataan kohta ihan perus iso fasettihiottu kokovartalopeili ja kaikki muut onki sit ihan vaiheessa. Joku koukku laukulle olisi kyllä tärkeä, kun O on alkanut tutkimaan äidin laukkua ja vie myös mielellään tavaroita pesukoneeseen. :) hih..

  • Char

   Oi oi, mistä tilaatte? Itsekin pohdin, mistä meille peilit. Tarvetta olisi kokovartalopeilille makuuhuoneeseen, toinen pienempi eteiseen ja vielä kolmas kylppäriin! Enkä ole varma millaiset haluan: mustat puu/nahkakehykset, todella yksinkertaiset vai esim. hopeiset koristeellisemmat, tai vaikka Kartellin kirkkaan? Help :) ja laukkukoukkua metsästän myös. Se saisi olla joku makea! Onnea projektillenne, tulee varmaan aivan upeeta. Esittelethän sitten :)

 • -J

  Meilläkin eteinen on vielä työn alla, vaikka muutosta uuteen kotiin on jo neljä kuukautta :D Eteisen seinältä löytyy hopean värinen reflection peili JYSKistä(http://www.jysk.fi/210/136/382/3805060/a/popup?aid=3805060&gid=382), joka on kylläkin melko koristeellinen, mutta sopii muuten yksinkertaisten kalusteiden joukkoon :) Sen kaverina on vielä toinen hopean värinen (ja koristeellinenkin) peili kenkälaatikoston päällä, kirpparilta hommattu. Peileillä neliöt tuplaantuu helposti ja pienestäkin tilasta saa avaramman oloisen. Ja ps. varastan heti tuosta alimmaisesta kuvasta ”peiliin kirjoitus” idean, loistavaa!

  • Char

   Peilit tosiaan avartavat tilaa mukavasti, lisäävät myös valoa huoneeseen sekä neliöitä :) tyylikkään yksilön olette löytäneet, varmaan upea yksinkertaisten kalusteiden kanssa. Vähän samantyylistä kaavailen (ehkä) meille. Ja itse kiinnitin huomion myös tuohon tekstiin peilissä, aivan ihana idea!

 • Milla

  Eteisen must on se laskutila päivän postille ja käytössä olevalle käsilaukulle. Mun pikkuruiseen eteiseen mahtuu vain pienehkö naulakko hattuhyllyineeen, ja aivan ihana aikoinaan Lanternan India Livingistä ostettu 7-laatikkoinen korkea piironki, jota käytän kenkäkaappina. Harmituksen aiheeni on iso peilini. Se kyllä mahtuu seinälle, mutta en pääse peruuttamaan siitä tarpeeksi kauas, jotta näkisin asukokonaisuuden kenkineen päivineen. Lisäksi liian läheltä tiiraaminen saa näyttämää jotenkin pulskemmaltakin :( Yksi tärkeä juttu mulle on myös TUOKSU. Käytän huonetuoksuna eteerisiä öljyjä, ja esim männyn tuoksu eteiseen tullessa tuntuu ihanalta. Tämä tuoksujuttu syntyi siitä, että nykyiseen kotiin muuttaessani halusin eroon edellisten asukkaiden (sinänsä neutraalista) ominaistuoksusta.

  • Char

   Tuoksu oli hyvä lisä! Itse poltan usein tuoksukynttilöitä (kohta myös eteisessä, kunhan löydän sinne jonkun tason ensin), ja eteisen vieressä sijaitsevassa kylpyhuoneessa on myös huonetuoksupullo esillä :) sillä minunkin mielestä tuoksut ovat erittäin tärkeitä, ja tuovat sitä pientä luksusta arkeen, jos kotikin tuoksuu hyvälle! Stockmannilta ostan usein tuoksupusseja, joita laitan lipastonlaatikkoon ja kaappeihin..

 • Cecilia

  Eiteisen must have on peili, pitää asetella hattu aj huivi, kiinnittää korvikset, lisätä punaa huuliin, maskaraa ripsiin jne jne jne…, joten, peili se on. :)

  -Girl on the mirror

  • Cecilia

   *ja

   • Char

    Peiliä metsästämään siis :)

 • Soile

  Mulle on tosi tärkeää, että eteisessä ei ole näkyvillä kenkiä eikä vaatteita. Siksipä tähän viimeksi rakentamaamme taloon halusin eteiseen vaatehuoneen, jossa on meidän kaikkien ulkovaatteet ja kengät. Edellisessä talossa meillä oli eteisessä joka perheenjäsenellä oma noin 30 cm leveä kaappi, johon jokainen laittoi omat ulkovaatteensa, mutta silloinkin vielä kengät olivat eteisessä ja arvatenkin kun meitä silloin asui kotona vielä 5 henkilöä (nyt kaksi vanhinta on jo omissa kodeissaan) niin kenkiä riitti! Nyt meillä on aina siisti eteinen kun kengät ja vaatteet ovat piilossa. Eteisestä toki löytyy pöytä, pieni peili ja iso kokovartalopeili sekä pieni tuoli ja pystynaulakko vieraiden vaatteita varten. Tähän nykyiseen eteiseen olen tosi tyytyväinen. Toki tuollaiset kauniit trenssit ja kivat laukut voi ihan hyvin roikkua noin nätisti kuin ne noissa Alvhemin eteisissä on, mietin vaan, että se toimii vain aikuisten kodissa:)

  • Char

   Oi, etesenne vaatehuone kuulostaa aivan ihanalta! Itsekin pidän siitä, että takkien ja kenkien säilytys on suljettujen ovien takana, yleisilme on paljon siistimpi! Toisaalta kauniit vaatteet ja asusteet toimivat meillä sisustuselementteinä, mutta vain yksi tai kaksi esillä :) kuin taidetta..

 • NannaK

  Oi! kelpuuttaisin minkä tahansa noiden kuvien eteisistä! :)

  • Char

   Mee too! Nyt sai kyllä hyvän annoksen lisä-inspistä omaan eteisprojektiin.. Voisikohan siihen sisältää ton Mulberryn laukunkin :D

 • V

  Ihania ideoita! etenkin viimeisin kuva miellytti silmääni. Odotan innolla, että pääsee ihailemaan sinun aikaansaannoksiasia teidän eteisestä :)

  • Char

   Viimeinen kuva on myös yksi suosikeistani..siihen tosin voi vaikuttaa se laukku ja kassi lattialla :D ja kauniit peiliovet..ja ja!

 • lotta

  säpä oikeestaan tiivistit kaiken hyvin. pitää olla paikka johon laskea avaimet, puhelin yms. peili myös ehdottomasti. meillä laukkukoukkua tms. toimittaa paremman puutteessa vaatekaappien nupit. :D myös joku paikka jossa laittaa kengät jalkaa ja ottaa pois ois/on kiva. varsinkin saappaita on kiva riuhtoa jalasta jos ei pääse istumaan. tai jotain nirunaru sandaletteja solmia seisoen.

  ihanat lautalattiat noissa kahessa vikassa kuvassa. myös vikan kuvan komero on iiihana!

  • Char

   Lautalattiat ja peiliovet voisin kyllä ottaa omaan kotiini myös :)

 • Elizabeth

  Minulle must-have eteisessä on juurikin peili. Meillä on tosiaan Muuramen peilikaappi eteisessä, joka tuo vanhaan 1910 rakennettun talon asuntoon kaivattua ylimääräistä säilytystilaa. Jos lisätilaongelmaa ei olisi, haluaisin mielelläni lipaston, jonka yläpuolelle voisi ripustaa peilin ja lipaston päällä säilyisivät avaimet ja kaunis orkidea :)

  • Char

   Peili ja taso ovat myös meidän ostoslistalla. Lipastoa ei meillekään oikein mahdu, pienehköön 30-luvun eteiseemme :) Onneksi säilytystila takeille ja kengillä on olemassa. Teidän eteinen onkin aivan ihana ja tyylikäs!

 • Tanja

  Pakko oli tulla kommentoimaan, olin eilen niin innoissani kun löysin blogisi!:D

  Minulla on tapana leikata sisustuslehdistä kaikki kauniit kodit talteen, ennenkuin viskaan lehdet kierrätykseen. Olin leikannut sinun yksiösi kuvat talteen ja olin niin innoissani eilen kun löysin tämän blogin.

  Minusta saat ainakin uuden blogisi seuraajan!

  Innolla odottelen postauksia, jatka samaan malliin!:)

  -Tanja

  • Char

   Oo, eikä! Aivan ihana kuulla :) Hauskaa, että löysit tänne! Eli tervetuloa ja toivottavasti viihdyt!

 • K

  Uusi lukija ilmoittautuu!

  Inspiroiva blogi ja kauniita kuvia, omassa kodissa tyyli on aavistuksen modernimpi/kantikkaampi, mutta löysin silti paljon silmää miellyttäviä juttuja. Eteisen säilytykseen voisin vinkata omaa ratkaisuamme; meillä on avainten/koiran remmmien/heijastinten ym. säilytykseen heti ovenpielessä Kartellin valkoinen iso Combonibili (http://www.sagan.fi/products_images/88_groupcomponibli_M1.jpg) Lisäksi eteisessä on mielestäni ehdottomasti oltava myös joku istuin jossa pukea saappaat jalkaan.

  t: K http://kaikkimitahalusin.blogspot.com/

  • Char

   Tervetuloa! Combonibili kyllä houkuttelisi, ja se olisi vielä Hulluilla Päivillä alessa.. Juuri avainten, muun pikkutavaran ja koiranremmille tarvittaisiin paikka! Ja oi, teidän kodista olisi ihana nähdä enemmänkin kuvia :)

 • Mimi

  Eteinen on meilläkin aivan tyhjä, hankinnassa on kylläkin juuri myös pieni taso pikkutavaroille (avaimet jne), jokin pieni pöytälamppu tasolle (meillä ei ole kattolamppuja muualla kuin keittiössä ja työhuoneessa, joten talvisin pimeässä kun eteiseen tulee niin lähin lamppu on olohuoneen toisella puolella, aika sokkona saa liikkua :D:D), kokovartalopeili (juuri sen vuoksi että ennen kuin ovesta astuu ulos ehtii vielä itseään vilkaista ;)) ja pieni tuoli kenkien pukemista ym. varten (olen haaveillut mustasta tai kirkkaasta Kartellin Louis Ghost tuolista).

  Käytännössä mitään näistä jutuista en ole vieläkään hankkinut, koska ensisijaisesti haluan aloittaa pienestä tasosta, mutta itseäni miellyttävää (sekä ulkonäöllisesti että hinnallisesti) tasoa en ole vielä löytänyt mistään. Tämä on vaikea seikka, koska tarvitsin sen verran pienen tason (syvyys n. 35cm, pituus max 1m).

  Tällä hetkellä eteisessä on vain matto, sisustan loppuun kun ihanan pikkutason ensiksi löydän. :D

  • Char

   Itsekin etsin kapeaa ja alle 150cm tasoa. Mietin BoConseptin seinähyllyä, mutta se on tasan 150cm, ja meillä seinä on syvennyksessä ja toinen reuna ”kolossa” joten joku juuri 1m seinähyllyn siihen ehkä saisi juuri.. Tai toisenlainen taso. Mutta jos löytyy, niin saa vinkata tännepäin :) Ja tosiaan eteisessä tällä hetkellä vain matto, väliaikainen kattovalaisin ja efektiseinä..

 • irognori-tool

  oppineet paljon

  • Char

   ?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

Toimitus suosittelee