Lapsiperheen helpotettu avokadopasta

Helpotettu avokadopasta herätti kysymyksiä arkipostauksessani, joten tässäpä ohje siihen. Alkuperäisen version yrtit, juusto ja tulisesta ruoasta pitävien paras ystävä eli chili sopivat kyllä ruokaan kuin nappi silmään, mutta tämä meidän helpotettu versiomme on siitä kiva, että kaapista löytyvät aina kaikki aineet. Vain avokadot voivat olla hetkisen ajan hukassa, mutta 99% ajasta tämän perheen jääkaapissa on avokadoja. Mieheni suosikkismoothie eli avokado-ananas-banaanismoothie kun vaatii noita ihanan rasvaisia rumiluksia, jotta maku on täydellinen.

 

AVOKADOPASTA

2 kerää täysjyvänuudeleita

1 valkosipulinkynsi

1 avokado

1 rkl sitruunamehua

2 rkl oliiviöljyä

suolaa

Pane pastakerät kiehumaan suolaveteen. Hyvä suola on kuulemma sellainen, että pastan keitinvesi maistuu merivedeltä. Kun nuudelit kiehuvat muutaman minuutin ajan, silppua valkosipulinkynsi pieneksi ja pilko avokadot. Muussaa haarukalla avokadoja vielä vähän pienemmiksi, mutta jätä sekaan myös isompia sattumia. Sekoita avokadopalaset, valkosipuli, sitruunamehu ja oliiviöljy ennen kuin avokado alkaa tummua.

Kun mössö on valmis ja nuudelit haluttua kypsyysastetta, valuta nuudelit ja sekoita ne avokadomössöön. Tarjoile heti! Oman annoksen voi maustaa sormisuolalla ja pippurilla, pienet ruokailijat eivät enempää suolaa osaa kaivata. Pasta näyttää ehkä epämääräiseltä, mutta on ihan hirmuisen hyvää. Tätä syödään meillä suunnilleen kerran viikossa.

Olisiko tästä helposta herkusta perjantailounaaksi? :)