Totuus konepestävistä Wetter Wash -syyskengistä

Ultimate-testireissu Wettereille on nyt tehty pitkän testijakson päätteeksi. Kenkiä on käytetty meillä useampi viikko melkein päivittäin. Ensin niillä remuttiin puistoreissuja ja nyt ne ovat tehokäytössä päiväkodissa. Reiman Wetter Wash -kenkä on siis vedenpitävä ja sen voi pestä pyykinpesukoneessa 30 asteessa. Kyllä äidit, luitte oikein! Tunteistani kyseistä kenkämallia kohtaan kertoo jo ehkä se, että tilasin samat Wetter Wash -kengät meille mustina, mutta lupasin naputella kokemuksia näistä, joten tässä niitä tulisi.

Viimeisimmällä ulkoilureissulla sääolosuhteiksi valikoitui litimärkä nurmikko. Poika halusi väkisin ulos liukumäkeen ja koska kumisaappaat (ja ulkoiluhousut, krhm) olivat kuivumassa, ajattelin panna Wetterit tehotestiin. Nöpsy mm. uitti kenkiä pienessä lammessa eli syvässä lätäkössä, ja vähän ennen lähtöämme takaisin sisälle, alkoi vielä sataa kunnolla vettä. Kenkien ulkopinnalla ei ollut lainkaan kuivia kohtia.

Lopulta kengät näyttivät siltä, että ne painavat jalassa tonnin ja niistä voi puristaa litran vettä sisällä. Riisuttuani kengät, sain kuitenkin syyn hymyillä tyytyväisenä. Pojan sukat olivat aivan kuivat. Ai niin, ja plussana näistä on mainittava venyvät nauhat, joiden ansiosta 3-vuotias saa nämä itse helposti jalkaan ja pois. Siis niin halutessaan. Kenkien mukana tulivat myös vaihdettavat narut, jos isompi lapsi tahtoo normaalit kengännauhat, joilla voi harjoilella solmimista.

Täydellisenähän kenkien pinta ei pysy aktiivikäytössä ja pesulla, mutta muuta vikaa en näistä keksi. Tällä hetkellä näitä meidän punaisia ei oikein saa kai enää mistään, sillä uudet värit ovat tulleet kauppoihin. Vanhoja Wetter Wash -värejä löytää kuitenkin vielä edullisesti mm. täältä* ja täältä*. Hajakokojen joukosta tekee välillä löytöjä, toivottavasti tärppää. Uusista väreistä edullisin hinta oli pikagoogletuksella tällä verkkokaupalla*. Tämä, jos mikä, on taaperokenkärakkautta! :)

(*kaupallinen linkki)