Nuku yö ulkona -projekti

Olen niin ylpeä itsestäni! Yleensä olen hyvin pahalla tuulella, jos jokin suunnitelmani kariutuu, mutta viikonlopun tunnelma oli sunnuntaiaamuun asti niin leppoisa, ettei harmittanut yhtään, vaikka unisuunnitelmat kariutuivat. Halusin kovasti osallistua Nuku yö ulkona -tempaukseen, joten Nöpsy ja pappa kasasivat mummulaan terassille teltan. Helle oli kova, mutta tiesin, että illalla teltassa olisi jo ihanan viileä pötkötellä.

Teltan lattialle laitettiin kolme täkkiä ja ohut petauspatja. Teltta täytettiin tutuilla tyynyillä ja peitoilla, jotta lapselle tulisi tuttu ja turvallinen olo, vaikka ympäristö olisikin uusi. Kun helmipuuro oli syöty ja hampaat pesty, vaihdettiin vaippa ja pestiin hampaat. Telttaan valittiin iltasatukirja (paloautokirja, tietysti) ja yksi lelu. Iltasadun jälkeen poika alkoi möyriä kuten normaalistikin. Sitten se huomattiin. Hemmetin pikkukärpänen.

Ei, en kuvannut pientä paholaista, sillä en muistele sitä kovin lämmöllä. Teltan katossa oli siis suunnilleen 1.5 kertaa banaanikärpäsen kokoinen kärpänen, josta ei lähtenyt mitään ääntä eikä se lennellyt ärsyttävästi. Se vaan tepasteli ympyrää teltan katossa. 45 minuutin jälkeen olimme käyneet taaperon kanssa useita keskusteluja siitä, miten kärpänen ei häiritsisi meitä yhtään. Ulos sitä ei saanut, sillä tyyppiä oli mahdoton saada kiinni. Kärpänen voitti kuitenkin lopulta ja onnellinen taapero siirtyi äitinsä kanssa sisälle nukkumaan kärpäsen vedellessä sikeitä teltassa. Että sellainen tapaus.

Seuraavan päivän päiväunet nukuttiin teltassa. Kärpäsen kanssa.♥