Seiloripoika ja ARS17-näyttely

Kiasmassa on hyvä tappaa aikaa. Se ja Luonnontieteellinen ovat vakiokohteemme sadepäivinä tai muuten, kun pelkkä puistoilu kyllästyttää. Tällä hetkellä Kiasmassa on todella kiinnostava näyttely ARS17, joka pureutuu internetin ja digitaalisuuden eri ulottuvuuksiin. ARS-näyttelyt ovat Suomessa vuodesta 1961 alkaen järjestettyjä suuria kansainvälisen nykytaiteen katsauksia ja tämän lunttasin Kiasman sivuilta, sillä itse kiinnostuin museoista vasta muutama vuosi sitten. Lapsestani aion kasvattaa itseäni sivistyneemmän, joten annoin hänen päättää tämänkertaisen vierailumme parhaat palat. Edellisestä näyttelystä kirjoitin tässä postauksessa, tämä ARS17 oli selkeästi vähemmän taaperon mieleen mutta silti kiinnostava kokemus.

NÖPSYN TOP 5 -tärpit Kiasmaan:

 

  1. Äidin kanssa mätsäily. Pukeuduttiin samantyylisesti tummansinisiin farkkuihin ja mustavalkoisiin raitapaitoihin. Ihmeteltiin, miten mun hiukset ovat vaalentuneet ja äidin vaan tummenee koko ajan. Äidin raitaneule* on saatu Halensilta.

 

2. Kaikki oudot eläinjutut. Nauroin matojen kohdalla ihan ääneen, vaikka joku samassa paikassa olevasta päiväkotiryhmästä nauroikin mulle. Onneksi äiti mulkaisi sitä. Se oli muutenkin vähän äreä, kun kasteli kameransa mun juomapullolla.

 

3. Avaruusautokuva! Yksi seinä oli ihan tosi hieno. Siinä oli ihmisiä ja koneita ja kivat värit. Varsinkin ne avaruusutot oli tosi hienoja, me katseltiin seinää toooooooosi kauan. Tämä oli paras juttu koko ARS17-kokoelmassa.

4. Seonneet äidit. Hei, vähänkö hassuja noi äidit. Niiden lapset on varmaan riehuneet niin paljon, että äidit on pakanneet laukut tai menneet ihan kierteelle. Me lapset ollaan aika vaativia välillä.

5. Magneettiseinä oli vieläkin olemassa! Muistatteko, kun pienempänä ihastuin siihen?  Tällä kertaa jätettiin seinälle sydän, koska rakkautta pitää levittää.

 

Extra-vinkki! Café Kiasma on tosi kiva paikka ja siellä viihtyy hyvin. Ainoa miinus on smoothiet, joissa on aina niin oudot ja kirpeät ainesosat, etten oikein tykkää niistä. Äitiä ei haittaa, se joi taas mun smoothie. Ja kahvin. Ja jääteetä!”

t. Nöpsy

(*kaupallinen linkki)