• Liilii

  Minun filosofiani on, että sosiaalinen herkuttelu on ok. Eli jos olemme kylässä tai on jonkun synttärit niin lapsikin saa kakkua tai jätskiä, kun muutkin syövät. En halua leimata joitakin ruokia ”pahoiksi” vaan pyrin siihen, että pojalle kasvaisi mahdollisimman mutkaton ruokasuhde, jossa tavallinen ruoka on arkea, mutta elämään mahtuu myös herkuttelun hetkiä ja niistäkin saa nauttia. Kun lapsi kasvaa (nyt vajaa 2) alkaa varmasti huomata, onko hänellä herkuttelugeeni vai ei. Väitän nimittäin, että osalla ruoka vie aivoista isomman lohkon kuin toisilla ja ne joilla tuo ”herkuttelugeeni” on, on suurempi riski tulla ylipainoisiksi. Ja juuri herkutteluun persot lapset hyötyvät siitä, että ruokaan ei kiinnitetä liikaa huomiota, koska se saattaa tehdä ruuasta kielletyn hedelmän ja johtaa esim. salaa ahmimiseen vanhempana.

  • Iina / MouMou

   Juuri tähän pyrin! Että herkut eivät ole palkinto, pahasta tai muutenkaan mitään ”leimattua”. Hyvin voi olla, että geeniteoriasi pitää paikkansa. Kuulostaa ainakin loogiselta! :)

 • Nicky

  Itselläni ei lapsia ole, mutta minusta tämä vaikuttaa varsin ihailtavalta. Kuvittelisin, että poikasi saa hyvät elämänmallit kotoa. Itse olen opetellut oikeaa ruokailurytmiä ja herkuttelun rajoittamista näin aikuisiällä kovan työn kautta.

  • Iina / MouMou

   Toivottavasti saa. Itsellekin ruokarytmin ylläpito on aina ollut haastavaa. :)

 • Anni Menossa

  Meillä on sama pyrkimys, eli haluaisin mahdollisimman pitkään pitää lapsen erossa herkuista ja välttää herkuilla pakitsemista. (Ongelma ei ole ajankohtainen, vauva vasta 5 kk.) Olen myös (etenkin, koska ei ole vielä ajankohtaista) sen verran periaatteellinen, että vaatisin lasta syömään ensin kunnon ruuan, ja jos se ei maistu, ei voi jaksaa herkkujakaan. Toivoisin myös, ettei kukaan vieraskaan tarjoilisi karkkia lapselle, jos hän ei sitä kotonakaan saa. Tällaisestahan nipottamisesta saa juurikin sen tiukkiksen leiman, voi voi! Saas nähdä, kuinka käytännössä käy vuoden-parin päästä… :)

  • Iina / MouMou

   Noissa tilanteissa on pahinta sellaiset ”kivat aikuiset”, jotka sitten äidin selän takana antaa karkkia tavoitteenaan bondata lapsen kanssa. AARGH! :/

 • Amanda

  Hahah just käytiin 2.5veen kanss ekaa kertaa muumikahvilassa ja sai ekaa kertaa valita ihan itse. Minkäs muunkaan kun porkkanaleivoksen. Onneks on aika maltillisen kokoinen! Plussaa myös siellä raikastamon mehuista jotka ehkä lajissaan vähän parempi vaihtoehto ? Tosin tyyppi ei suostu syömään mitään ilman ketsuppia ???

  • Iina / MouMou

   Hyvä valinta! Ja siis ihan parasta, kun se on maltillista kokoa se leivos! :D

 • Tanja

  Itsellä ei ole lapsia, mutta toivon että pystyn yhtä hienoon sokerikasvatukseen kuin teillä sinä toteutat! Vaatii varmasti paljon vanhemmilta kun pitää sietää alituista kyseenalaistamista ja pahempaakin. Hatunnosto sinne! <3

  • Iina / MouMou

   Tämä tuntuu olevan 70 % yritystä ja 30 % toteutusta, mutta parempaa kohti mennään. Sosiaaliset tilanteet edelleen heikkona kohtanani. :)

 • Faijahommia

  Mahtava idea tuoda tälläisiä perus kuvia blogiin :)
  Kaikkien kuvissa ei aina tarvitse olla blogi-poseerauksia tai vimoseen asti muokkauksia.
  Normaalius on tervetullutta :)

  https://faijahommia.fi/

  • Iina / MouMou

   Kiva kuulla! Ota ihmeessä käyttöön omaan blogiin, näitä on hauska tehdä. :)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

Toimitus suosittelee