Taaperoystävällinen hernekeitto

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sunnuntai on hyvä hernekeittopäivä, vaikka torstai lieneekin se paras. Jotta huomiseksi saisi herkullista keittoa, täytyy herneet panna jo tänään likoamaan. En väitä, etteikö tölkkihernekeitto olisi hyvää, sillä onhan se. Väitän vaan, että ensimmäisestä hernekeitosta, jonka tein itse alusta asti, tuli aivan järjettömän herkullista. Helppo hernekeitto syntyy niin, että 5 dl kuivattuja herneitä liotetaan yön yli 2,5 litrassa vettä. Aamulla herneitä keitetään 1,5 tunnin ajan miedolla lämmöllä liotusvedessään, minkä jälkeen joukkoon lisätään kaksi kuutioitua porkkanaa. Keittoa keitetään vielä puoli tuntia, minkä jälkeen kuullotetaan rypsiöljyssä iso, silputtu sipuli. Tässä vaiheessa voi paistaa 400 grammaa jauhelihaa ja lisätä senkin hernekeiton joukkoon sipulien kanssa yhtä aikaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ennen keiton syömistä tarkistetaan sakeus ja tietysti suola, jota lisätään tarvittaessa keittoon. Haluatteko vielä sisäpiirin vinkkejä, joilla keitosta tulee erityisen hyvää? Saatte, vaikka ette tahtoisikaan. Minä sekoitin keittoon lautasellani Crème Bonjourin uutta jalapeno-tuorejuustoa ison lusikallisen. Tuorejuustosta tuli kivasti pehmeyttä, mutta myös potkua keiton makuun. Ensi kerralla testaan sitä wasabi-tuorejuustoa, vielä ei rohkeus riittänyt niin jännittävään makuyhdistelmään. Herneiksi taas suosittelen luomulaatuisia herneitä, samoin öljy on hyvää luomuna. Jauheliha ja porkkanakin olivat luomua, mutta niistä en ottanut kuvaa. Molemmat Myssyfarmin luomutuotteet on saatu blogin kautta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paukahtelevan pörisevää viikonloppua kaikille hernekeiton ystäville, If you know what I mean! ;)