• Miisa

  “Kun omat sukat kastuu, niin omat sukat kastuu” näin mun viisas täti aina sanoo tämäntapaisissa tilanteissa :D. Se on kyllä niin totta, että se oma (ainoa) finni tuntuu ihan sairaan ärsyttävältä vaikka muilla olisikin ollut pahimman luokan akne jo ties kuinka kauan. Jos ajattelee, ettei voi harmitella koska on joku jolla on asiat huonomminkin, niin eihän tässä maailmassa olisi kun joku kaksipäinen neliraajahalvaantunut kaaikki läheisensä menettänyt syöpään tms. kuoleva kuuromykkäsokea joka saisi tuntea pahaa oloa vaivoistaan. If u know what i mean :D mutta onneksi ihosi on ilmeisesti jo näinä päivinä ihan ok (?), ainakin olet kuvissa näyttänyt oikein raikkaalta ja näpyttömältä :)

  • Iina / Bebe au Lait

   Hei, ihan mahtava sanonta! En ollutkaan kuullut ennen, mutta kolahti. :)

   Iho parani itsestään ajan kanssa ja nyt tuollainen “suuri huoli” finneistä lähinnä naurattaa. Mutta voi että, ne ärsyttivät tuossa vaiheessa!

 • Äkäinen Täti

  I feel you sister. Minulla on aina ollut hyvä iho, kuopusta (tyttö) odottaessa ihoon tuli älyttömän kipeitä ja isoja finnejä. No ne ei hävinneet mihinkään, ja nyt tyttö on 5v ja itse joudun syömään lääkkeitä akneen. Edes teini-iässä ollut finnejä, ja niin tyttö vei äitinsä kauneuden ;)

  • Iina / Bebe au Lait

   On tuo ihmisen hormonitoiminta kumma kaveri. Vähän armoa! :D

 • Trina S

  Mulla on ollut, ja on itseasiassa edelleen sama finni-riesa!
  Koskaan ei pahimman teiniajan jälkeen ole mun kasvoissa finnejä näkynyt, kunnes sitten raskausaikana alkoi itse paholaisia tähänkin naamaan tupsahdella.
  Suun ympärille, kulmakarvojen alueelle, just mahdollisimman kipeisiin paikkoihin. Hormoniperäisiä finnejä kun ei ihan tuosta noin vaan taijota pois, ne rauhoittuvat kun ovat rauhoittuakseen sitten aikanaan hormonien tasaantuessa. Silloin tällöin saattoi kuorinta + syväpuhdistavat naamiot auttaa.
  Mulla niitä vielä edelleenkin on näin vuoden jälkeen, mutta jotenkin en jaksa enää samanlailla ärsyyntyä niistä. Enemmän mua häiritsi lähinnä talviaikaan riehaantunut atooppinen ihottuma, huhhuh, sitä en toivo kyllä kenellekään!

  Ei muuta kun tsemppiä sinne, ja muistusta siitä, kuinka itse on se kriittisin paha! Yhtä säteilevän kaunis olet edelleen parista näpystä huolimatta <3

  • Iina / Bebe au Lait

   Se on kyllä hurjaa, miten varsinkin me naiset paisuttelemme päissämme pieniäkin ärsytyksiä. Niitä, joita muut eivät edes huomaa. <3

 • Piija - das Liebchen

  Eipä ole juurikaan ikävä raskausaikaa selkäkipuineen, finneineen, raskausdiabeteksineen, piikkeineen, lääkäreineen (joka viikko..) ja ja lista jatkuisi varmaan loputtomiin.
  Ja sitten se synnytys.. Ei, en viitsi edes sanoa mitään. No, kaikki ei mene aina ohjekirjojen, synnytysvalmennusten, eikä todellakaan omien toiveden mukaan. Mutta pääasia, että hengissä ollaan! En sitten tiedä kuinka täpärästi..

  Tsemppiä hurjasti kuitenkin loppuraskauteen, synnytykseen ja paljon energiaa ja onnea vauva arkeen!

  Toivottelee: Piija ( http://das-liebchen.blogspot.fi/ )

  • Iina / Bebe au Lait

   Kiitos! Mä kans mietin, montako vuotta vaaditaan, jotta aika kultaa muistot ja raskaudesta muistaa enää söpön vatsan, hennot potkut ja sen onnen. ;)

 • E

  Mun tarina finnien osalta on sellainen, että murrosiässä ei mitään ihan kamalaa aknea ollut, muutamia finnejä kuten varmaan useammalla ihmisellä silloin on.

  Sitten iho olikin tosi hyvä pitkään, mutta jossain vaiheessa finnejä alkoi ilmaantua ensin selkään ja sitten kasvoihin. Ei niitä mitenkään älyttömästi siis ikinä silloinkaan ollut, mutta juuri silleen, että itsetunnolle teki tiukkaa. Selästä avoimia paitoja en halunnut käyttää kun aina siellä oli joitain punaisia näppylöitä tai pieniä mätäpäitä, ja kasvoissa tilanne oli se, että finnit olivat isoja ja ihonalaisia, ja kun yksi parani niin seuraava jo kolkutteli jossain leukaperän alla niin ettei sitä ensin edes välttämättä huomannut (vasta kun käsi osui, että mikä kipeä, auhhh).

  Sitten kyllästyin ja hommasin pilsut (Diane Nova) ja vuosikausia mentiinkin ‘täydellisellä’ iholla (tähän väliin voisin kertoa kaikki ärsyttävät asiat ihostani, mutta en jaksa, täydellisyys tarkoittakoon tässä tapauksessa finnittömyyttä :)).

  No raskautuakseen ei voi syödä pilsuja, joten lopetin ne ja sitten kun tärppäsi niin ei mennyt kauaakaan kun naama alkoi kukkia! Inhimillisesti edelleen, mutta finnittömien vuosien jälkeen olin kyllä todella rikki! Muutenkin olo aivan laapa ja karmea ja sitten peilistä katsoo ihme finninaama teini… o-ou.

  Onneksi se aika jäi taakse ekan kolmanneksen tultua täyteen eikä sen koommin ole finnejä täällä näkynytkään. Toivotaan, että tilanne pysyy samana synnytyksen jälkeenkin :).

  • Iina / Bebe au Lait

   AARGH, kuulostaa aikamoiselta! Erilaisten pillereiden kanssa on taisteltu täälläkin ja iho kyllä reagoi heti. Onneksi keksin ehkäisyrenkaan, joka sopikin sitten elimistölleni kuin nappi silmään. Siihen tekisi mieli palata takaisin synnytyksen jälkeen, mutta minun tuurillani sekin aiheuttaa finnejä toisella kokeilukerralla! :D

 • Neiti Takkutukka

  Voi että, voin vaan kuvitella miten tyhmältä tuommoinen muka pieneltä kuulostava asia tuntuu varsinkin kun raskauteen kai kuuluu muutenkin kaikenlaista.

  En tiedä millaisiin ruokavaliomuutoksiin raskauden aikana voi tai kannattaa lähteä, mutta itse sain hormonivaihteluista (ei tosin raskauden takia) johtuvaan akneen avun sokerin poisjättämisestä. Kirjoittelin siitä vanhaan blogiinikin joskus keväällä: http://www.lily.fi/blogit/spin/asiaa-ihosta-vol-3-eli-voi-p

  Jos kiinnostaa tutkia enemmän sitä, miksi ja miten akne syntyy (eli miksi vaikkapa raskaus puskee niitä finnejä) suosittelen käsittääkseni suomalaisen heebon pitämää Acneeinstein-sivustoa. Siellä on tosi paljon ihan järkevän tuntuista faktaa aknen lääkkeettömään hoitoon.

  • Iina / Bebe au Lait

   Kiitos linkkivinkeistä! Alkaa kaduttaa, etten heti aloittanut julkista blogia, kun olisi voinut saada reaaliajassa avun ärsytyksiin. :)

 • Minttu-Maaria

  Pidän tyylistäsi kirjoittaa suoraan ja siksi tätä mammablogia seuraankin :)

  Ymmärrän, että finnit ovat kurjia, kaiken muun lisäksi ja etenkin kun ihosi on muuten hyvässä kunnossa. En tiedä auttaako tämä sinua, mutta ajattelepa sitä, jos sinulla olisi naamassa koko ajan tuollaisia eikä mikään, ei mikään hoitotuote tai -keino auta. Ja voin kyllä kertoa, että nuo ovat vielä pieniä, sillä kun leukaan tai otsaan nouseen puolikkaan pingispallon kokoinen (minulla on kuva tällaisesta, kun omassa leuassa oli) paukama, niin se se vasta kipeä on! Mutta sinun mittapuullasi nuo ovat varmasti ikäviä enkä yhtään väheksy vaivaasi, sillä minä jos joku ymmärrän, että finnit ovat raivostuttavia ja yksikin finni saa olon tuskastuneeksi. Toivottavasti saat finnit nujerrettua :)

  • Iina / Bebe au Lait

   Kiitos palautteesta! Sehän näissä (raskaus)vaivoissa aina on, kun ne ovat niin suhteellisia. Toisia vähän kolottaa, toisilla on selkä jumissa ja toiset joutuvat vuodelepoon. Pitäisi aina osata miettiä, että tilanne voisi olla pahempikin. :)

   • E

    Mutta ei sitä kummasti kuitenkaan osaa, koska se oma olo on itselle kuitenkin se, joka määrää tahdin. Ja jos se poikkeaa normaalista niin onkin jo aivan kuoleman rajamailla :). Tietysti ollaan kiitollisia ettei ole mitään pahempaa, mutta kummasti pikku jutuistakin saa aikaan kauheeta valitusta! :D

 • nasu86

  nuo on mulle liiankin tuttuja…vieläkin melkein kolmekymppisenäkin :(

 • Emma

  Mutta ne on poskissa! Vielä tuolla aika syrjässä! Mieti kun noi putkahtaa keskelle otsaa tai nenää??! Toistaiseks asiat vielä ihan hyvin sulla, positiviista ajattelua vain XD

  • Iina / Bebe au Lait

   Mun vakkarikohta on kulmakarvojen välissä, siinä ihan keskellä. MIKSI?! :D

 • Juusku

  Näin lähikaupassa miehen, jonka poskessa oli pingispallon kokoinen erittäin pahasti tulehtunut finni. Sen rinnalla nuo sun naaman finnit näyttää lähinnä söpöiltä.

  • Iina / Bebe au Lait

   Olisitpa ottanut kuvan. <3

   • Juusku

    Se äijä olisi varmasti innostunut siitä :D Jos itelle sattuisi sellainen puhkeemaan, niin otan kyllä sit sulle kuvan siitä ja teetän vaiks sisustustaulun ;)

 • Tättärää

  Uuh….tiedän niin tuon tunteen. Minulla on ollut inhottava “hei-meitä-on-alle-10-mut-me-ollaan-herneen-kokoisia”-tyyppinen akne koko ikäni. Apu löytyi ehkäisypillereistä (Diane Nova). Ja kappas, sattuneesta syystä, päästyäni siunattuun tilaan alkoivat kasvot kukkia. Ajattelin aluksi että ei tässä mitään, kun onhan noita finnejä ollut. Sinä aamuna, kun yritin töihin (asiakaspalvelu) lähtiessäni itku kurkussa peittää pitkittäissuunnassa halkaistun rypäleen kokoista finniä, joka kohosi leuastani noin puolen sentin korkeuteen luoden itselleen varjon, tajusin että jos olisin teininä näyttänyt tältä en olisi lähtenyt kotoa lainkaan….. Tilanne on hieman rauhoittunut, mutta innolla odottelen sitä “hehkua” kun tähän asti on menty rasvatukalla ja ällönaamalla :D

  • Iina / Bebe au Lait

   Taitaa olla niin, että mitä vähemmillä finneillä on selvinnyt elämässään, sitä pahemmilta ne yksittäistapaukset aina tuntuvat! :D

Toimitus suosittelee

>