Radiojuontaja Alma Hätönen pitää krooniset kivut kurissa treenaamalla: ”Kipu lievenee urheillessa”

YleX:n iltapäiväjuontajan  ja Fort Boyard Suomi -ohjelman kisaajan Alma Hätönen pyrkii treenaamaan neljä kertaa viikossa eri lajeja.

Poikelus ja Hätönen -iltapäiväohjelmaa luotsaava Alma Hätönen kertoo, että pitää mielen virkeänä tankotanssin ja salitreenin yhdistelmällä.

–  Tosin nyt tietysti  oli kolmen viikon breikki treenaamisesta, koska olen ollut kipeänä, Hätönen nauraa.

Liikunnallinen Hätönen nähdään Fort Boyard Suomi -ohjelmassa, jossa tarkoituksena on ylittää omat pelkonsa – niin henkiset kuin fyysiset.

– Tällainen fyysistä haastetta ja itsensä voittamista sisältävä reality-ohjelma on juuri sellainen, mistä innostun, Hätönen fiilistelee.

Lue myös: Fiilistelijä vai hikari? Tee testi ja selvitä millainen liikkuja olet

alma-hatonen-fort-boyard
Radiojuontaja Alma Hätönen treenaa monta kertaa viikossa.

Treeni tuo potkua arkeen

Hätönen sairastaa fibromyalgiaa, joka aiheuttaa kroonisia kipuja  lihaksissa ja sidekudoksissa. Tankotanssilla on myös kipua lievittävä merkitys.

– Urheilu on kivunlievityksen kannalta myös siksi todella tärkeää minulle. Fibromyalgian takia puristusvoimani on välillä heikko. Tankotanssissa puristusvoima kehittyy ja lisäksi se parantaa koordinaatiokykyä.

Hätönen  kertoo, että urheilu vaikuttaa hänellä vahvasti mielialaan ja on parasta lääkettä lähes vaivaan kuin vaivaan.

– Sekoan, jos treenejä jää väliin. Huomaan heti, jos en ole päässyt urheilumaan, mielialani on paljon synkempi. Urheilu ja liikunta vaikuttavat todella paljon mielenterveyteen, liikunta antaa itsevarmuutta ja energisoi, hän kuvailee.

Monipuolinen treeni vie pitkälle

Hätönen uskoo, että monipuolinen treeni tuo parhaat tulokset. Pelkkää salitreeniä ei kannata pakertaa, vaan sen lisäksi kannattaa treenata myös liikkuvuutta ja kestävyyttä. Tavoite on, että kaikki liikuntamuodot tukevat toisiaan.

– Tankotanssissa vaaditaan voiman lisäksi myös liikkuvuutta. Aloitettuani salitreenin tankotanssikehitykseni nopeutui, koska tankotanssi vaatii myös voimaa. Lisäksi liikkuvuus paranee entisestään joogaamalla.

Lue myös: 

Tässä parhaimmat vinkit ja tuotteet hikoilua kestävään treenimeikkiin

Katosiko motivaatio treeniin? Korjaa nämä yleisimmät virheet

Eksyitkö joogaviidakkoon? Näin löydät itsellesi sopivimman joogamuodon

 

Teksti
Kuva Timo Korhonen

Toimitus suosittelee