Älä nypi! Tällaiset ovat täydelliset kulmakarvat

Kulmakarvat korostavat kauniisti kasvoja, ja niiden laittaminen on nyt yhtä suosittua kuin huulipunan käyttö aikoinaan. Nykyään kulmista vastaavat kulmataiteilijta.

Kauneusalan yrittäjä Katarina Lagus kirjoittanut oppaan Kauniit kulmat – korosta kasvosi kauniiksi, joka kertoo asiantuntevasti kaiken, mitä kulmakarvat nykypäivänä merkitsevät.

Ja paljon sellaistakin, mitä et edes ole tullut ajatelleeksi. Ei siis ole ihme, että Katarinan titteli on kulmataiteilija. Hänen maineensa on kiirinyt niin kauas, että hänen luonaan käy asiakkaita Dubaista asti.

Monimutkainen prosessi

Kulmakarvojen laittaminen tuntuu monimutkaiselta ummikon silmissä. Täydellisten kulmien tekoon tarvitaan laskutavasta riippuen noin yhdeksää eri tuotetta: kulmakynä, harja, kulmaluun korostuskynä, kulmavaha, viistosivellin, kulmakarvageeli, puuterimainen kulmaväri, vaalea tai ihon värinen kulman rajauskynä sekä ripsiväri.

Hoitamiseen tarvittavat välineet ovat kulma- tai ripsiharha, pinsetit, sakset ja kulmakarvaveitsi.

Itse kulmia voidaan hoitaa risiiniöljyllä, aloe veralla, kookosöljyllä, munanvalkuaisella ja sipulilla. Katarina käyttää pääasiassa risiiniölyä ripsiseerumin lisäksi.

Kulmien muotoilu kannattaa

Vaikka varustus tuntuu kohtuullisen järeältä, kulmakarvoista saa hyvien taitojen avulla todella näyttävät. Ja kulmat ovat tällä hetkellä ”se juttu” niin kuin joskus on ollut muun muassa huulipunan käyttäminen.

– Kulmien laittaminen todella kannattaa, sillä oikean muotoisilla kulmilla saa paljon aikaan. Kulmien muotoilun avulla voi tehdä upeaa työtä tai hallaa. Voi esimerkiksi antaa vihaisen vaikutelman tai ihmettelevän ilmeen, Katarina sanoo.

Cara Delevignellä kuumimmat kulmat

Kulmien meikkaamisesta on hyvä tietää vähän siitä, miten kulmakarvamuoti on vuosikymmenien aikana muuttunut. Kun 1920-luvulla naiset nyppivät kulmakarvansa ohuiksi, 1950-luvulla tavoitteena olivat korkealle kaartuvat, täyteläiset kulmat.

Tällä hetkellä karvan annetaan kasvaa niin paljoin kuin mahdollista ja lähelle toisiaan. Malli vaihtelee paljon, ja tällä hetkellä näkee paljon tasapaksua kulmaa, joka kapenee vasta kulmakarvassa olevan kulman kaaren jälkeen.

Yksi tunnetuimmista suunnannäyttäjistä on näyttelijä-malli Cara Delevinge paksuine ja suorine kulmineen.

– Etsin inspiraatiota koko ajan Instagramista. Haistelen koko ajan trendejä, Katarina sanoo.

Lue myös: Kulmakarvat kuntoon! Nämä ovat parhaat alle 15 euron tuotteet

Tämä on pahinta, mitä voit tehdä

Katarinan mielestä pahinta mitä kulmille voi tehdä, on karvojen nyppiminen.

Joka kerta kun nypit, vahingoitat karvatuppea. Karvatuppi vaurioituu jossain vaiheessa, eikä siihen kasva enää karvaa. Tämän ovat kokeneet ne naiset, jotka ovat nyppineet kulmansa ohuen ohuiksi silloin, kun muoti sitä suosi.

Karva voi kasvaa takaisin, mutta aikaa siihen menee. Vuosia, vuosikymmeniä tai hamaan loppuun saakka.

Microblading on vaihtoehto

Jos kotikonsteihin ei ole tyytyväinen, voi turvautua microbladingiin. Siinä jokainen karva piirretään erikoisterällä, ja niihin lisätään pigmenttiä. Muoto on tärkeä, ja se räätälöidään jokaiselle erikseen. Ihon paranemiseen menee yleensä noin viikon, ja lopullinen tulos on nähtävissä suunnilleen kuukauden päästä. Tuolloin kulmiin tehdään vahvistus.

Microblading ei ole tatuointia, sillä väri kestää kulmissa noin vuoden muun muassa sen mukaan, kuinka rasvainen iho on. Microbladingin avulla voi näyttää ilman meikkiäkin huolitellulta. Koska microblading on tällä hetkellä valtavan suosittua, on ala päässyt villiintymään.

– Kannattaa varmistaa, että tekijä on varmasti pätevä muun muassa yrityksen kotisivujen kautta. Microblading on tällä hetkellä todella trendikästä, mikä on vaikuttanut siihen, että alalle voi tulla yrittäjiä melko heppoisin perustein, Katarina muistuttaa.

Kiireisen naisen pelastus

Mitä kiireinen nainen voi tehdä aamuisin, jos aikaa ei ole loputtomiin ja haluaa kuitenkin kauniit ja näyttävät kulmat eikä meikkipussissa ole monta tuotetta?

– Minä käytän kuivunutta ripsiväriä. Sen avulla saa nopeasti väriä, volyymia ja muotoa, Katarina vinkkaa.

Lähde: Katarina Lagus: Kauniit kulmat – korosta kasvosi kauniiksi

Lue myös:

Katso videolta, kuinka muotoilet kulmakarvat oikein

Kulmakarvat järjestykseen- näin saat ryhtiä ilmeeseen

Teksti
Kuvat Fotolia

Toimitus suosittelee