7 yleistä meikkiongelmaa ja ratkaisut niihin

Meikkaaminen aiheuttaa joskus päänvaivaa. Miten valita oikea meikkivoide? Miten korjata pieleen mennyt meikki? Ratkaisimme seitsemän yleistä meikkiongelmaa.

1. Liian tumma tai vaalea meikkivoide

Ongelma: Vääränsävyinen meikkivoide saa kasvot näyttämään tunkkaiselta tai kalman kalpeilta.

Ratkaisu: Valitessasi meikkivoiteen sävyä, kokeile sitä leukaan. Älä kokeile meikkivoidetta kämmenselkään tai ranteeseen. Käsien iho usein poikkeaa kasvojen sävystä, koska verisuonet vääristävät lopputulosta.

Oikea sävy sulautuu kevyesti häivyttämällä kasvojen ja kaulan ihon sävyyn. Sävy on todennäköisimmin väärä, jos meikkivoidetta joutuu levittämään kaulallekin.

Jos haluat tummentaa tai vaalentaa vääränsävyistä meikkivoidetta, sekoita kahta eri sävyä keskenään tai hanki tummempia tai vaaleampia väripigmenttejä sisältäviä meikkitippoja.

Lue myös: Näin meikkaat kasvojen muotojesi mukaan!

2. Yliannostus poskipunaa

Ongelma: Poskipunaa tuli laitettua liikaa, ja posket helottavat kuin paloauto.

Ratkaisu: Poskipunaa ei kannata yrittää hangata tai pyyhkiä pois. Se vain sotkee meikkipohjan.

Puuterimainen poskipuna haalistuu puuterilla.  Ota puuteria puuteri- tai poskipunasiveltimeen ja sivele puuteria poskipunan päälle.

Voidemaisen poskipunan voi häivyttää kuultavalla meikkivoiteella. Painele meikkivoidetta kevyesti poskille meikkisienen avulla.

3. Liikaa puuteria

Ongelma: Puuteria tupsahti liikaa, ihon kuulaus on tipotiessään ja kasvot näyttävät jauhoissa uitetuilta.

Ratkaisu: Jos puuteria on todella paljon, kokeile poistaa ylimääräinen sutimalla kasvoja kevyesti puhtaalla puuterihuiskulla.

Jauhomaisen näköistä meikkipohjaa saa kuulaammaksi myös kosteussuihkeella tai paremman puutteessa suihkepullossa olevalla vedellä. Sumuta suihketta kasvoille tasaisesti ja painele kevyesti kämmenillä.

4. Luomiväri leviää väärään paikkaan

Ongelma: Luomiväri pysyy paikoillaan huonosti ja leviää hetkessä pitkin silmäluomia tai suttaantuu luomivakoon.

Ratkaisu: Luomivärin saa kestämään parhaiten, kun pohjatyön tekee kunnolla. Hanki luomivärinpohjustusvoide tai käytä puuterimaisen luomivärin alla vaalea tai saman sävyistä voidemaista luomiväriä.

Voidemaiset luomivärit ja pohjustustuotteet kiinnittävät luomivärin paikoilleen ja saavat värit loistamaan. Pohjustus kannattaa tehdä ohuesti ja antaa hieman kuivahtaa ennen puuterimaisen luomivärin levittämistä.

Laita vaaleaa tai läpikuulavaa silmämeikinpohjustusainetta aina kulmaluulle asti.

5. Ripsiväri leviää

Ongelma: Ripsiväri tarttuu kiinni levitysvaiheessa ylä- tai alaluomeen.

Ratkaisu: Luomiin tarttuneen ripsivärin saa pois pumpulipuikolla tai meikkisiveltimellä, joka on kastettu miselliveteen, meikkivoiteeseen tai kosteusvoiteeseen.

Sivele ripsiväri varovasti luomilta ja korvaa silmämeikkiä tarvittaessa. Luomille kuivunutta ripsiväriä voi yrittää rapsuttaa kevyesti puhtaalla kierreharjalla.

Lue myös: Nämä ripsivärit ansaitsevat kulttimaineen – valitsimme 7 satsaamisen arvoista

6. Huulipunaa lipsuu yli rajojen

Ongelma: Huulipuna leviää huulien rajojen yli pieniin juonteisiin ja tekee huulimeikistä  tuhruisen näköisen.

Ratkaisu: Pohjusta huulimeikki ja rajaa huulet. Pohjustus ja rajaus tekevät huulimeikistä kestävämmän ja sinetöivät huulipunan rajojen sisään.

Levitä huuliin huultenpohjustusainetta tai käytä väritöntä rajauskynää. Rajaa huulet tarkasti huulipunan tai omien huulten sävyisellä rajauskynällä. Levitä huulipuna suoraan hylsystä tai ohuella siveltimellä.

Voit vielä siistiä huulimeikin levittämällä huulien ulkoreunaan pienen määrän meikkivoidetta. Häivytä raja litteällä ja napalla siveltimellä.

7. Meikit eivät levity kunnolla

Ongelma: Meikki näyttää tunkkaiselta ja epätasaiselta, koska meikki ei levity meikkisienellä ja -siveltimillä.

Ratkaisu: Harva pesee siveltimiä ja meikkisieniä tarpeeksi usein. Pese kaikki käyttämäsi meikkivälineet kerran viikossa, jos käytät meikkiä päivittäin. Saatat yllättyä.

Meikit eivät levity tasaisesti meikkivoidetta imeneellä sienellä tai luomiväristä turvonneella sudilla. Puhtaat välineet ovat kuin uusia, ja meikkiä on huomattavasti helppo levittää.

Pese siveltimet ja sienet niille tarkoitetulla puhdistusaineella tai marseille-saippualla. Kuivata siveltimet lappeellaan.

Lue myös:

Kauneusgurut paljastavat lempimeikkinsä ja antavat vinkkejä juhlameikkiin!

Nämä miesten tuotteet kannattaa pihistää omaan käyttöön!

Näitä meikkitrendejä haluat kokeilla heti – 7 ideaa juhlaan!

 

teksti emine von boehm
kuva all over press

Toimitus suosittelee