Kuusi näppärää vinkkiä olohuoneen sisustukseen

On tärkeää, että kodissa on yksi yhteinen, viihtyisästi sisustettu tila.

olohuone

1. Sekoita raikasta ja romanttista tyyliä

Yhdistä rohkeasti erilaisia kuoseja. Yhtenäinen värimaailma pitää olohuoneen yleisilmeen rauhallisena. Sohvapöytänä toimii iso rahi.

olohuone

2. Tee oivaltavia ratkaisuja

Puusepällä teetetyn ison kirjahyllyn keskelle on sijoitettu työpiste. Kasviaiheinen koulun opetustaulu sen taustana rauhoittaa kokonaisuuden. Vanha, kylmä laattalattia on peitetty erilaisilla matoilla.

Vinkki: Jos kodin lattiamateriaali ei miellytä, mutta et innostu remontista, peitä lattia matoilla. Yhdistele reippaasti mattojen materiaaleja ja paksuuksia.  Matot voivat mennä myös päällekkäin. Pienemmistä matoista saat yhden suuren harsimalla ne yhteen esimerkiksi värikkäällä langalla tai läpinäkyvällä siimalla.

Lue myös: Olohuoneen pastelli-ilmeen hintaero 3 349 euroa – Huomaatko eron?

olohuone

3. Yhdistä moderniin jotakin kodikasta

Mustat ikkunanpuitteet kehystävät maiseman. Räsymatot ja vanha kaappikello tuovat kerroksellisuutta moderniin sisustukseen.

Vinkki: Kiinnitä työvalaisimia seinälle kohdevaloiksi.

olohuone

4. Suosi petrolinsinistä

Voimakas petrolinvärinen seinä on tehokas tausta yksinkertaisille hyllyköille. Seinään kiinnitettävät kuutiot kasvattavat säilytystilaa tarpeen mukaan. Kun asetat taideteokset ja kehystetyt julisteet nojaamaan seinää vasten, niitä on helppo vaihdella.

 

olohuone

5. Luo huoletonta tunnelmaa

Joskus tarkkaan mietityt yksityiskohdat näyttävät hyvällä tavalla rennoilta. Tässä sen tekevät mustat kehykset ilman kuvaa. Timo Niskasen suunnittelema Filly-valaisin on kuin yksi asetelmaan kuuluva esine.

olohuone

 6. Laita suosikkikirjat esille

Kauniita kirjoja on turha piilotella kirjahyllyssä. Nosta lempikirjasi sohvapöydälle, jolloin niitä tulee myös selailtua ja lueskeltua. Vaihda kirjoja kuukausittain.

Lue myös:

Valitse kotiisi persoonallista taidetta – tunnistat oikean, kun näet sen

Nyt piha on hyötytarha ja kesän olohuone

Suomalaissyntyisen Paulan kodin värikäs sisustus hurmaa Ruotsissa

Kuvat Suvi Kesäläinen, Kirsi-Maria Savola, Mari Lahti, Hanna Linnakko

Toimitus suosittelee

Pin It on Pinterest