Italialainen punaviini sopii tunnelmallisiin iltoihin – katso 6 suosikkiamme

Italialaiset punaviinit kasvattavat suosiotaan. Italian persoonallisilta alueilta löytyy punaviinejä joka makuun ja tilanteeseen.

 

1. Cecilia Beretta Valpolicella Superiore Ripasso 2015, Veneto, 
14,99 e

Köyhän miehen amaroneksi kutsutussa ripassossa perusviini on laitettu uudelleen käymään amaroneen puristetun rypälemäskin kanssa. Näin ripassoon saadaan amaronen aromeja, kuten luumua, viikunaa ja suklaata. Viini on maukas ja lämmin, sopivan voimakas padoille, possulle ja sekä mausteisille lihoille.

2. Poggio al Tufo Rompicollo 2015, Toscana, 11,99 e

Rompicollo on monikäyttöinen ja runsas Toscanan Sangiovesen sekä Cabernet Sauvignonin sekoitus. Tässä mausteisessa ja kypsän hedelmäisessä viinissä on ripaus suklaista pehmeyttä. Sopii kumppaniksi suolaisille antipastoille, juustoille ja pitkään muhineille padoille. Hyvä hinta-laatusuhde!

3. Corte Giara Amarone della Valpolicella 2014, Veneto, 
18,90 e 0,375 l

Mainio viini pikkupullossa. Runsaan hedelmäinen, luumuhilloinen ja mausteinen viini on pehmeätanniininen ja jättää mukavan, pitkän jälkimaun. Amarone on varsinaista kylmän ilman juomaa takkatulen, kynttilöiden ja vahvojen juustojen äärelle. Myös mahtava lammas- ja pihviviini!

4. Dal Cero Selverello Syrah 2013, Cortona, 17,90 e

Alkutalven tuhtien liharuokien, lampaan ja kovien juustojen vivahteikas viinipari löytyy Cortonasta. Syrah on tämän Toscanan helmeksi kutsutun alueen ehdoton kuningaslajike. Hienossa viinissä maistuvat kirsikka ja mausteet, joista pippuri nousee tyylikkäästi esiin. Verkkokaupan valikoimaa.

 

5. Travaglini Gattinara 2011, 
Piemonte, 23,99 e

Gattinara on Nebbiolo-lajikkeesta valmistettu napakka ja tanniininen riistaruokien ja vahvojen juustojen täydellinen kumppani. Viinistä löytyy karpaloisuutta, kirsikkaa, nahkaisuutta sekä mausteisuutta. Tyylikäs ja vivahteikas viini on pakattu erikoiseen pulloon, joka varovasti kaadettuna pitää sakan pullossa. Hieno lahjaidea!

6. Masseria Altemura Sasseo 
Primitivo 2015, Apulia, 17,78 e

Superpehmeä seurusteluviini Apuliasta. Primitivo on alueen oma lajike, josta saadaan herkullisen hedelmäistä ja muhevaa viiniä. Täyteläinen ja mausteinen kyytipoika vahvojen lihojen, lampaan ja juustojen seuraan. Tasapainoinen laatuviini. Verkkokaupan valikoimaa.

Lue myös:

Munatoti, punaviiniglögi, kardemumma-daiquiri – Näin teet joulun juhlajuomat

Espanjalaiset punaviinit – asiantuntijan vinkit

Parhaat 
luomuviinit – sopivat niin nautiskeluun kuin ruokapöytäänkin

 

Teksti
Kuvat Alko, maahantuojat

Toimitus suosittelee